Arıtma Suyu Neocaridina Karideslere Zararlı Mı?


efkangoÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2024
İl: Ankara
Mesaj: 4
efkangoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2024 23:02
Herkese iyi forumlar

Bundan birkaç yıl önce büyük bir tankta bloody mary karides besliyordum. Biraz tecrübesizlikten biraz da cahillikten çok iyi sonuçlar alamamıştım ve tankı dağıtmıştım. O zamandan beri tekrar bir karides tankı kurmak istiyordum. Bu sıralar elime güzel bir imkan geçti ve tekrardan bir karides tankı yapmak istiyorum. Alacağım akvaryumun hacmi 30 veya 40 litre olacak, Co2 kullanmadan bol bitkili bir akvaryum yapacağım.

Lafı fazla uzatmadan aslında konunun başlığına değinmek istiyorum. Oturduğum ilçede musluk suları paslı akıyor bu yüzden arıtma kullanıyorum. Eskiden kurduğum tankta iyi sonuç alamama sebebimi çeşme suyu kullanmama bağlıyorum. Karides gibi narin bir canlı için ağır metaller barındıran musluk suyunun sebep olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden yeni kuracağım akvaryumda arıtma suyu veya hazır içme suyu kullanmayı düşünüyorum. Elimden geldiğince çok araştırma yaptım fakat sizlerin bilgisine ihtiyacım var.
Arıtma suyu kullanmam zarar verir mi? Eğer verir derseniz hazır içme suyu kullanmam çözüm olur mu? Ayrıca suyun şu değerlerini bir kit al ve kontrol et tarzı tavsiyeleriniz varsa bekliyorum. Teşekkürler

Dipnot: Suyu uzun süre dinlendirmeyi, biyolojik döngünün oluşumunu beklemeyi gibi noktaları asla kaçırmadım. Çeşme suyunu sebep görme nedenim bu. Canlıları alıp suya bırakıp biraz yemleyip bakmaya çalıştım gibi bir algı olmasını istemem.
[EDIT]efkango,2024-05-31 23:06:04[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir