Aramızda Uçucu madde (!) bağımlısı var mı? :)


KarabeYÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]15066,2[/B]
Kayıt: 30/03/2010
İl: Antalya
Mesaj: 2770
KarabeYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2012 15:40
Bence konunun adını değiştirin. Yanlış anlaşılıyor. 
Onun dışında uçurtma ile çocukken biraz uğraşmıştım. Tabi o zamanlık hevesti ve geldi geçti. Şimdi uçurtma ile hiç işim olmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PuPPeT666Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2010
İl: Izmir
Mesaj: 682
PuPPeT666Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 09:56
[QUOTE=cokmutlu]Konuyu açarkenki amacım yüz güldürmekti, amacıma da ulaştımmm... Yazılan her yorumu kahkahalarla okudum..  Umarım hem yorum yazanlar hem de yazılanları okuyanlar da benim kadar eğlenirler ve mavi sulardan sonra mavi göklere de renk katarız..

Ozan kardeşim, kayınbabam marangoz, ben de ondan çıta kesmesini isteyeceğim, kaç mm olmalı sence çıtalar ve hangi malzemeden olduğu çok önemli mi?

Merveciğim, bence çok büyük bir eğlenceyi kaçırmışsın ama asla geç kalınmış değildir.. Bence hemen ufak tefek yapım şemalarına bak, uzman tv den denge sağlamayı ve yapım tekniklerini vs izle, derslerin stresinden biraz olsun uzaklaş.. Ha uçurtmayı yapmakla bitmiyor, bir de güneş gözlüğü ve şapka gerekiyor, malum hep gökyüzüne bakınca insan güneşi de karşısına almış oluyor..
[/QUOTE]

Ortalama boylarda bir uçurtma için göz kararı kalınlıkta kesilmiş bir ölçü kafiidir zaten.(ben hep serçe parmağımı ölçü alırdım:D )
1-5-2mt lik uçurtmalarda ben çıta kalınlığını ortalama 3mm daha kalın tutuyordum.
Ağaç olarak standart boydaki uçurtmalar için daha hafifleri iyi olur.Kereste ya da kavak gibi.
Ama büyüklük arttı mı rüzgara olan direncini daha stabil tutmak için daha dayanıklı bir ağaç seçmek gerekebilir.Onu da eminim kayınbabanız biliyordur zaten.Mümkün olduğunca çıtaları göbekten birleştirirken çivi kullanmayın.İple kalın bir örgü yapmak rüzgara karşı dayanıklıklarını da arttırıyor çıtaların.Kaplamada kağıt vb malzeme kullanmayın.Naylonun sahip olduğu esnekliğe sahip değiller.
Kaplama yaparken kimisi uhu tarzı yapıştırıcı kullanıyor ama ben koli bandı kullanıyorm.güzelce yapıştımı kopmadıkça ayrılma olmuyo havada.Para bandı falan kopma ayrılma yapabiliyor.

Şapka güneş gözlüğü gerçekten lazım özellikle çocuklar için.Ben zaten 5dk uçurduktan sonra ağaca bağlıyorum ipi,pikniktemiyiz mesela akşam toplanırken ipten çözüp indiriyorum zaten.Rüzgarın yoğun olduğu zamanlarda bir de  kalın bir mukavva parçası yada kalın bir bez cebimde olur.Bazen uçurtmayı kaldırıp indirirken rüzgar çok zorluyor elleri,kesikler olabiliyor.
Saygılar...
PuPPeT6662012-05-12 10:00:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 14:50
Motorcu eldiveni veya inşaatlarda kullanılan sarı eldivenlerden giymek çözüm olabilir bence el kesiklerine.. Bir bez parçası bile ele sarılsa fayda eder gerçi.. Ozan kardeşim, bu kadar anlatıyorsun, e foto da görelim senin uçurtmalardan..  Ben hala yapamadım zaman darlığı sebebiyle.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PuPPeT666Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2010
İl: Izmir
Mesaj: 682
PuPPeT666Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 17:02
[QUOTE=cokmutlu]Motorcu eldiveni veya inşaatlarda kullanılan sarı eldivenlerden giymek çözüm olabilir bence el kesiklerine.. Bir bez parçası bile ele sarılsa fayda eder gerçi.. Ozan kardeşim, bu kadar anlatıyorsun, e foto da görelim senin uçurtmalardan..  Ben hala yapamadım zaman darlığı sebebiyle..  [/QUOTE]

Seferihisara gitmemi beklemen lazım:)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir