Anubias bitki hakkında


Nury145Çevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2013
İl: Konya
Mesaj: 37
Nury145Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2013 11:55
1 Kök aldım akvaryumum 50 litrelik küçük bi akvaryum içerisinde 10 adet neon (bu sayıyı 20-25 e yükselteceğim) 3 lepistes 1 vatoz 1 beta var canlık bitki ile donatmak istiyorum akvaryumumu kum yükseklik cm si ve bu bitkiyi çoğaltmak için neler yapabilir ayrıca akvaryumumda mavi ışık var buda etkilermi herkesden bi yorum cevap bekliorum teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhanbayramÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,14686[/C] [B]2776,2[/B] [C]2,3,14686[/C]
Kayıt: 11/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4498
batuhanbayramÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2013 12:15
    Kum yüksekliğini 5-6cm tutsanız yeterli olur. Yalnız alacağınız kumun salınım yapmamasına , suyu sertleştirmemesine dikkat edin. Hakeza kullanacağınız kayalar için de bu geçerli. Üzerine tuz ruhu dökün köpürüyorsa kullanmayın, köpürmüyorsa kullanabilirsiniz. 

   Gereksinimleri az bitkiler düşünebilirsiniz. Bir yada iki köke tutturabileceğiniz moss türleri, fern türleri, yada küçük anubias türleri uygun olur. Zeminde ise küçük crypto türleri, tenellus gibi bitkiler düşünülebilir. Aydınlatma mavi olmamalı. Kırmızı ve mavi spektrumda ışınım yapan floresanları tercih etmelisiniz. Genellikle akvaryumcularda bitki için üretilmiş özel flolar bu katagoridedir. sylvania grolux , aquastar karması bir aydınlatma basit ve etkili olabilir. 

   Her hafta su değişimini ihmal etmemeli, su değişiminden sonra yeter miktarda sıvı potasyum eklemesi yapmanız , bitkilerin sağlığı için gerekli olacaktır. Düşündüğünüz balık sayısı çok fazla. Lepistes için bir tank kurabilir yada sadece sürü neon besleyebilirsiniz. Tavsiyem bir çift Kribensis alın, pişman olmazsınız. Beta kribensis yavrularını avlar, ondan kurtulabilirsiniz. yanına da bir sürü neon ile çok sevimli bir akvaryum oluşabilir. 

  Özellikle filtrasyona çok önem verin. dış filtre kullanmaya çalışın. filtrede bakteri oluşumu için subtrat bulundurun mutlaka. ayrıca seachem purigen gibi filtre malzemeleri  kullanmanız içinizi kolaylaştırır. Aktif karbon kullanmayın yada ilk kurulumda kısa süreli kullanabilirsiniz. 

Kolay gelsin...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LecolaÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2011
İl: Elazig
Mesaj: 77
LecolaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2013 12:45
Anubias bitkisini kuma ekmeyin. Misina yardımı ile kaya veya kütüğe tutturursanız bitkinin gelişiminin daha fazla olduğunu göreceksiniz. Kök kısmı iyice geliştikten sonra ( Kılcal kökler artacak ve kök kalınlaşacak) büyük ve rengini tam almış yaprakları kök kısmından ayırmak suretiyle çoğalmasını sağlayabilirsiniz. Ama unutmayın kök kısmının iyice gelişmesi lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir