Ani Su Bulanıklığı ve Koku


MuratÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 5
MuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2007 16:55

Birbuçuk ay önce 120x60x40 cm boyutlarında bir malawi chiclid akvaryumu kurdum. Akvaryum da Atman F4 dış filtre ve ayrıca sirkülasyon için yine Atman F-201iç filtre, dış filtrede seramik, elyaf ve kömür vardı, 2 adet duralux (bir kırmızı bir mavi- watt larını bilmiyorum) ışıkk var, tamamen kaya ile dolu, dibde mercan kırığı bulunuyor. Atman 300 watt bir adet ısıtıcı mevcut. Akvaryumu bu şekilde kurdum suyunu direk musluktan aldım içine yeterince Sera Aquatan koydum ayrıca akvaryumcudan aldığım 2 litre oturmuş akvaryum suyundan ekledim. 15 gün boş olarak çalıştırdım. Su kristal hale geldi çok güzel bir akvaryum ve suyu elde ettim. Balık koyma zamanı geldiğine karar verdim ve 36 tane 2-4 cm boylarında snow prenses, sarı prenses, yunus, ahli, sarı imparator koydum. Bu kadar çok almamın nedeni ölüp azalınca geride kalanlar bana yetecekti hastalık bulaştırma korkusu ile bir daha dışarıdan balık eklemek zorunda kalmayacaktım. Derken 10 gün geçti balıklarda hiçbir sorun yok, hepsi sağlıklı görünüyor, su berrak. Balıkları Tetramin pul yem ve dip yemi ile günde 2 kez besliyorum pazar günleri yemlemiyorum (ofis pazar günleri kapalı olduðundan). Bir gün ofise geldiğimde suyun sarımtrak renk aldığını fark ettim, ertesi gün inanılmaz bir kötü koku (nerdeyse kanalizasyon kokusu) ve aşırı kahverengi bir su ile karşılaştım Ben yıllardır akvaryum hobisi ile uğraşırım bu akvaryumdan ayrı olarak 2 adet bitki akvaryumum var ben böyle hızlı bir bozulma görmedim. Bu arada balık ölümü sıfır. Balıklar o suda sağlıklı hayatlarına devam ediyorlar. Suyun yarısını içme suyu ile değiştirdim (ofiste dinlenmiş su yoktu), Filtreyi açtığımda elyaf inanılmaz kahverengi idi (10 günde nasıl bu hale geldi anlamadım?). Elyafları temizledim o sırada farkettimki tüm filtre burları kahverenkli bir tabaka ile kaplanmıştı. Su değişiminden sonra yine sera aquatan ekledim, 3 gün sonra tekrar yarısını suyun değiştirdim ve bu sefer içine sera algovec, sera toxivec ekledim. Balık kaybı hala yok. Su biraz açılmaya başladı.

Filtredeki kömürü çıkarıp onun yerine Eiheim substrat koydum su rengi dahada açıldı kötü koku yok oldu. Bu olaydan 10 gün sonra balık kayıpları başladı 6 tane yunus ve ahli öldü, bu arada yosun için koyduğum 4 cüce vatoz dan 2 si öldü. Şu an 2 adet vatos yaşıyor. Şu an akvaryumdaki balıkların çoğu sağlıklı görünsede günden güne durgunlaşıp canlanmalar oluyor balıklarda ve hala hafif bir bulanıklık var. Aşırı bir kahverengi kirli tabaka oluşuyor. Akvaryumun bulunduğu oda aşırı aydınlık hernekadar direk güneş ışığı almasada. Böyle bir tecrübeyi yaşayıp sorunu tamamen çözmüş arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Bu arada akvaryum günde 10 saat ışıklandırıyorum.

Eğer çözemezsem akvaryumun yerini değiştireceğim ama bu büyüklükteki akvaryumun transportu beni düşündürüyor açıkcası.

Şimdiden teşekkürler


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4984
burakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2007 09:28
Murat bey akvaryumdaki canlı sayısından amanyok artışı nedeni ile veya kayaların suya saldığı nedenler ile pislendiğini düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir