Amonyak Artışı Ve Kabızlık


mentalixxÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2021
İl: Antalya
Mesaj: 589
mentalixxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2021 00:52
[QUOTE=Ömer t]
Foruma giremedigimden dolayi cevabı yeni gördüm linkdeki konuyu okudum yazılanların hepsi doğru sadece biraz dip çekiminin gereksiz oldugu yönünde abartılı davranılmış bunuda lemur nicki erkut bey cevabının başında güzelce özetlemiş..
Insanlar ve doğadaki bütün canlilar vücutlarının ürettikleri amonyagi idrar yoluyla vücutlarından atarlar bu bilimin tersini soyleyecek kimse yoktur mutlaka..
Baliklar vücutlarındaki suyu böbrek yoluyla sürer süzgeçleri vasıtasıyla amonyagi dışarı atarlar bir nevi idrarlarını solungaç vasıtası ile yaparlar diyebiliriz.
"[K]Üstten su alip vermek suyu tazeler. Temizlik icin dip çek yapmak gerekir gerek yem,bitki artıkları ve balık dışkısını akvaryumdan uzaklastirir. Buda amonyak artmasını minibilize eder."
[/K]
Kırmızı paragrafta yazdığım balik dışkısı amonyak arttırır olarak alınmış,eğer bu şekilde yazmış olsam diğer konuya yonlendirilmem doğruyu öğrenip gelmem düşünülebilirdi.
Fakat yem,bitki artıkları ve balik dışkısını akvaryumdan uzaklastirir olarak yazdim
Bitki ve yem artiklari gibi organik atiklar amonyagi arttırır bitki artığı yok, yemde dipte kalmıyor yazmışsın..
Bitki arttığı icin tamam fakat yem arttığı kalmıyor lafına katılmıyorum cama cam topraksız,kumsuz üretim akvaryumu haric tum tanklarda granül,pul yem ve tablet yem tırtıklandikca kum ve çakıl aralarinda kalır bunuda çöpçüler çıkaramaz buda amonyak artışı demek
120 lt bir akvaryumda 3 japon balığı olsaydi dip cek yapmaya gerek kalmazdı yem ve baliklardan dolayi oluşan amonyak yararli bakteriler tarafindan önce nitrit daha sonra nitrata çevrilerek döngü sağlanırdı tortuda göze hitap ediyor rahatsızlık vermiyor ise sorun yok.
Fakat suanki durum farklı tank hacmine ugyun olmayan fazlalikta sürekli yiyen yediğinin fazlasiyla diskilayan baliklar var bunu çevirebilecek yararli bakteriler akvaryumda yok varsayalım hemen olustu amonyak nitrite nitritte nitrata cevrildi ayriyeten okadar balığın da pisliğinden oluşan nitrat birikmesi var akvaryumda nitrat dipte birikir homojen degildir döngüye yardim etmek icin dip cek yaparak balik pisliğini uzaklastirmak gerekir. Konuya yorum yazan diger forum uyeleride gönlük su değiştir deme sebeblerininde bu olduğu kanaatindeyim ayriyeten 7 nin ustu ph larda ve 20 derece su sicaklik degerinin ustune çıktığında amonyak daha yakıcı ve zehirlidir.
Yüksek nitrat seviyesi oksijeni azaltır ve ani alg yosun olusumlarina olanak saglar.
Japon balıkları içinde 30 derece ciddi bir ısıdır bu denli sicaklik yukseltmeleri strese sokup daha çabuk hastalanmasına olanak sağlar.
Kisaca durum duzelene denk günlük %20 değişimi protein değil bitkisel besinlerin verilmesi kanaatindeyim vücutta parçalanan proteinler amonyaga dönüştürülür ve buda tankda daha cok amonyak demek dışkılar cok olduğu içinde dip cekimi yapilmazsa yuksek nitrat ve sapsarı bir su (üstten su degistirilsede) olur
Biraz uzun yazdım farkındayım fakat özet geçince yanlış anlaşılıyor bu seferlik bole olsun[:iyi:]
Saygılar [/QUOTE]

Teşekkürler.Ben o dip çekimi olayını yanlış hatırlamıyorsam REFET ALİ YALÇIN’ın bir makalesinde de okumuştum.Ama baktığım zaman dediğiniz gibi benim akvaryumda istisna bir durum var şu anda o zaman dediklerinizi yapmam daha yerinde olacaktır.Isıyı falan arttırmadım.Kumu çıkardım bir kapın içinde koydum akvaryumda bir bölgede bıraktım hem bakteriler ölmedi hem de dip çekimi kolaylaştı.İnşallah yasaklar bitene kadar kayıpsız atlatırım bu süreci.

Yardımınız için teşekkürler..[:iyi:]

Beğenenler: [T]224533,Ömer t[/T]
Teşekkür Edenler: [T]224533,Ömer t[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir