Amerikan macerası (başlangıç)


deep fishÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13610,2[/B] [B]13614,3[/B]
Kayıt: 07/04/2007
İl: Tekirdag
Mesaj: 425
deep fishÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2011 14:04
Herkeze merhaba.
Bir kaç haftadır forumda ve internette ilgimi çekmeye başlayan amerikan cichlidlerine karşı son zamanlarda daha fazla ilgi duymaya başladım.Tesadüfen akvaryumcuları gezerken hemen hemen 6cm boylarında bir sajica görünce hemen ayırtıp eve geldim ve boşta olan 90 litrelik akvaryumu hazırlamaya koyuldum.Şimdilik bu 90 litrelik akvarumla başlayıp daha sonra içinde tropheusların bulunduğu 325litrelik akvaryuma geçiş yapmayı düşünüyorum tropheuslarımı sattıktan sonra.Şuan elimde bulunan silis kum yati kökü ve tropheus akvaryumundan kalma bir kaç taş la sade bir dekor yapmayı düşünüyorum başlangıç için bunlar uygunmudur.Akvaryumu hazırladıktan sonra fotoğraflarını çekerek daha detaylı bilgi almak istiyorum.Akvaryumu kurarken neler yapmam konusunda fikir verebilirseniz bu güzel türe yakışır bi akvaryum kurabileceğimi düşünüyorum.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brk_tuncerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1968
brk_tuncerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2011 15:49
Öncelikle amerikan seçiminiz için sizi tebrik ederim.Şuan eminim amerikan türlerine bakarak vay canına nekadar değişik renkli türler varmış süper ya dediğinizi duyar gibiyim :))Öncelikle sitedeki amerikan cichlidlerinin olduğu bölümden kendinize ve akvaryum hacminize uygun türler seçin.Sonra bu türleri buraya yazarak uyumluluk durumlarını hep beraber kontrol ederiz.Akvaryumunuz hacim olarak ve elinizdeki dekor malzemeleri ayrıca silis kumda uygun olacaktır.Bunlara birkaç ufak şeyler eklenebilir. (Besleyeceğiniz balığa göre değişebilir) Siz hiç merak etmeyin forumdaki tecrübeli abilerim bizlere nasıl yardım ediyorlar ise sizinlede fazla fazla ilgileneceklerdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BossÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/03/2007
İl: Bursa
Mesaj: 951
BossÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2011 16:50
Amerikan cichlidi seçmeniz isabet olmuş.325 litreye geçmenizi öneririm başlangıç için çünkü amerikan cichlidler yüksek litrelere ihtiyaç duyarlar.Bizler onların doğal yaşamlarını taklit etmeye çalıştığımız için öncelikle huzurları ve sağlıkları önemlidir görsellikten çok bizim için.Amerikan tankına dekor olarak güzel taşlar kayalar saklanma alanları oluşturabilir mangrov kökleri koyabilir hatta sajica gibi sakin türlerin bulunduğu akvaryumda bitki bile bakabilirsiniz.Başlangıç için sajica uygun bir tür daha çok barışçıl türleri bakmanızı öneririm tecrübe kazanmanız adına daha sonra karakteristik yapısını uygun bulduğunuz türlerede bakabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2011 17:01
Amerikanlar silis kumu severlerler fakat biraz kalın tutmanızı öneririm çünkü amerikan türlerinin çoğu çiftleşme dönemlerinde kavgalar kumu bayağı kaldırıyor ve filtrede çekiyor. Yati kökü olabilir fakat güzel bir red moore dalı ve mangrov kütüğü su kalitesi için şart hatta tekirdağda meşe ağacı yaprağı bulursanız çok işinize yarayacaktır. Yapraklar yerden toplanmalıdır ve daha çok kahve rengi olanlar seçilmelidir. Bitkili tank kurmak ile ilgili bilgileri toplayın çünkü amerikan türlerinin bir çoğu bitkili tankta daha az stresli ve daha renkli olurlar. Sağlıklı bir tank dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deep fishÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13610,2[/B] [B]13614,3[/B]
Kayıt: 07/04/2007
İl: Tekirdag
Mesaj: 425
deep fishÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2011 18:53
[QUOTE=brk_tuncer]Öncelikle amerikan seçiminiz için sizi tebrik ederim.Şuan eminim amerikan türlerine bakarak vay canına nekadar değişik renkli türler varmış süper ya dediğinizi duyar gibiyim :))Öncelikle sitedeki amerikan cichlidlerinin olduğu bölümden kendinize ve akvaryum hacminize uygun türler seçin.Sonra bu türleri buraya yazarak uyumluluk durumlarını hep beraber kontrol ederiz.Akvaryumunuz hacim olarak ve elinizdeki dekor malzemeleri ayrıca silis kumda uygun olacaktır.Bunlara birkaç ufak şeyler eklenebilir. (Besleyeceğiniz balığa göre değişebilir) Siz hiç merak etmeyin forumdaki tecrübeli abilerim bizlere nasıl yardım ediyorlar ise sizinlede fazla fazla ilgileneceklerdir.[/QUOTE]

Teşekkürler Burak bey.Heralde amerikanlara olan ilgimin sebebi sajica olsa gerek gerçekten çok güzel renklere sahip balıklar var amerikanlarda.Tecrübe sahibi arkadaşların ilgilenip fikir vermeleri çok daha ii olacaktır dediğiniz gibi.Saygılar.


[QUOTE=Boss]Amerikan cichlidi seçmeniz isabet olmuş.325 litreye geçmenizi öneririm başlangıç için çünkü amerikan cichlidler yüksek litrelere ihtiyaç duyarlar.Bizler onların doğal yaşamlarını taklit etmeye çalıştığımız için öncelikle huzurları ve sağlıkları önemlidir görsellikten çok bizim için.Amerikan tankına dekor olarak güzel taşlar kayalar saklanma alanları oluşturabilir mangrov kökleri koyabilir hatta sajica gibi sakin türlerin bulunduğu akvaryumda bitki bile bakabilirsiniz.Başlangıç için sajica uygun bir tür daha çok barışçıl türleri bakmanızı öneririm tecrübe kazanmanız adına daha sonra karakteristik yapısını uygun bulduğunuz türlerede bakabilirsiniz.[/QUOTE]

Tropheusları elden çıkarana kadar sajicayı 90 litrede misafir etmeye çalışacağım.Elimden geldiği kadar biyotop akvaryumları kurma meraklısıyımdır umarım bundada aynı yolu izleyip hem göze hoş gelen hemde amerikan türlerinin uyum içerisinde ve sağlıklı bir şekilde beslenebileceği bir akvaryum kuracağım sizlerinde tecrübelerinden faydalanarak.Sygılar.


[QUOTE=Zuckar]Amerikanlar silis kumu severlerler fakat biraz kalın tutmanızı öneririm çünkü amerikan türlerinin çoğu çiftleşme dönemlerinde kavgalar kumu bayağı kaldırıyor ve filtrede çekiyor. Yati kökü olabilir fakat güzel bir red moore dalı ve mangrov kütüğü su kalitesi için şart hatta tekirdağda meşe ağacı yaprağı bulursanız çok işinize yarayacaktır. Yapraklar yerden toplanmalıdır ve daha çok kahve rengi olanlar seçilmelidir. Bitkili tank kurmak ile ilgili bilgileri toplayın çünkü amerikan türlerinin bir çoğu bitkili tankta daha az stresli ve daha renkli olurlar. Sağlıklı bir tank dilerim.[/QUOTE]

Teşekkürler Abdullah bey.Kumum sanırım pek kalın değil.Normalde tropheuslarda kullandığım kumdan istifade etmek istedim oyüzden elimdeki silis kumla yaptım başlangıcı.Eklediğim kökün yati yada red moore olup olmadığından pek emin değilim ama biraz inceleyince red moore olduğunu düşündüm.Meşe yaprağı ile ilgili bir makaleyi okumuştum geçenlerde araştırma yaparken en kısa sürede onuda ekleyebilirim sanırım.Bitkili akavaryum konusunda 8 aylık bir tecrübem var umarım diğer türlerde yaşadığım güzel tecrübeleri amerikanlardada yaşarım.Saygılar.


Sajica için kurmuş olduğum tankın kurulumunu az önce bitridim ve sıcağı sıcağına cep telefonumla fotoğraflarını çekip ekledim aşşağıya.Fotoğraf makinam elimde olmadığı olmadığı için görüntüler oldukça kalitesiz makinam gelince güzel görüntülerle telafi edeceğim inşallah.Şuan tank boş.Yarın sajicayı akvaryuma koyduktan sonra bulabilirsem 1 adet keyhole 4 adet kılıç kuyruk 5 adet black tetra eklemek istiyorum.Yem konusundada yardımcı olunursa çok sevinirim.






deep fish2011-01-08 19:34:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hectorÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 176
hectorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2011 09:56
 Serkan bey bende sizin yolunuzdan ilerliyorum. Bende 2 değişik tropheus türü besliyordum. Bir türü elden çıkarıp 200 lt tankımda karma akvaryuma uygun amerikan türleri beslemeye başladım. Gerçekten çok güzel ve tropheus gibi çok fazla ilgi isteyen balıklar değil. Ben makavı ve ateş kafayı çok beğendim 325 lt tankınızı amerikan yaptığınızda öneririm. 90 lt tankınızın dizaynı hoş olmuş biraz yaprak eklerseniz daha güzel olacağını düşünüyorum. Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alex10Çevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 175
alex10Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2011 20:58
Amerikanları seçerek çok güzel bir tercih yapmışsınız. Yeni başlıyorsanız Sajicanın yanına keyhole, ateş ağız ve aynı sertlikte balıklar öneririm Melekte alabilirsiniz tabi büyük akvaryuma :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

s.orhanÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2006
İl: Bursa
Mesaj: 659
s.orhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2011 22:00
Sizde benim gibi yeni amerikancısınız.Karmada en güzel türleri koyup seyre dalmak güzel olsa gerek.Bende hala kurulumu bitirmiş değilim.İnşallah en kısa zaman da bitecek.Tebessüm Bende başlar da iri cüsselere takmıştım ama yeni olduğum için ve tecrübesizliğim olduğu için sıkıntılar yaşayabilirim endişesiyle barışçıl türlerde karar verdim.
İnşallah hoşunuza giden bir tank kurarsınız.
Bu da benim konum.Tebessüm
http://www.akvaryum.com/forum/en_sonunda_amerikan_k430823.asp?PN=1
s.orhan2011-01-09 22:03:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

recaitdağÇevrim Dışı

Kayıt: 21/06/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 174
recaitdağÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2011 15:30
Serkan kardeşim yeni yolunda başarılar.Akvaryumlarındaki canlılara verdiğin değeri her zaman takdir etmişimdir.Amerikan sevdasında balıklarınla beraber yüzünün akı ile çıkacağına adım gibi eminim.  recaitdağ2011-01-10 15:31:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deep fishÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13610,2[/B] [B]13614,3[/B]
Kayıt: 07/04/2007
İl: Tekirdag
Mesaj: 425
deep fishÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2011 16:30
[QUOTE=hector] Serkan bey bende sizin yolunuzdan ilerliyorum. Bende 2 değişik tropheus türü besliyordum. Bir türü elden çıkarıp 200 lt tankımda karma akvaryuma uygun amerikan türleri beslemeye başladım. Gerçekten çok güzel ve tropheus gibi çok fazla ilgi isteyen balıklar değil. Ben makavı ve ateş kafayı çok beğendim 325 lt tankınızı amerikan yaptığınızda öneririm. 90 lt tankınızın dizaynı hoş olmuş biraz yaprak eklerseniz daha güzel olacağını düşünüyorum. Saygılar[/QUOTE]


Büyük akvaryuma geçtiğimde bulabilirsem makav beslemek istediğim türler arasında ilk sırada Koray bey.İmkanım olsa tropheusları da devam ettirmek istiyorum ama malesef tropheusları elden çıkarmam gerekiyor.Yaprak olarak şimdilik meşe yaprağı bulana kadar çınar yaprağı ekledim umarım sıkıntı olmaz.


[QUOTE=alex10]Amerikanları seçerek çok güzel bir tercih yapmışsınız. Yeni başlıyorsanız Sajicanın yanına keyhole, ateş ağız ve aynı sertlikte balıklar öneririm Melekte alabilirsiniz tabi büyük akvaryuma :)[/QUOTE]

Evet Emirhan benimde beslemek istediğim türler yazdıkların büyük akvaryuma geçince bunların yanına ilave edeceklerimde olacak multispinosa,nic. ve şimdilik karar veremediğim bir kaç tür daha.


[QUOTE=s.orhan] Sizde benim gibi yeni amerikancısınız.Karmada en güzel türleri koyup seyre dalmak güzel olsa gerek.Bende hala kurulumu bitirmiş değilim.İnşallah en kısa zaman da bitecek.Tebessüm Bende başlar da iri cüsselere takmıştım ama yeni olduğum için ve tecrübesizliğim olduğu için sıkıntılar yaşayabilirim endişesiyle barışçıl türlerde karar verdim.
İnşallah hoşunuza giden bir tank kurarsınız.
Bu da benim konum.Tebessüm
http://www.akvaryum.com/forum/en_sonunda_amerikan_k430823.asp?PN=1
[/QUOTE]

Evet semih bey bende sizin gibi düşünüyorum birbirleriyle uyumlu amerikanları seyretmek oldukça keyifli olucak galiba.Sizin akvaryumunuzda gayet doğal ve amerikanlar için çok güzel bir yuva olacağa benziyor.Umarım sağlıklı bir şekilde besleriz bu güzel türleri.


[QUOTE=recaitdağ] Serkan kardeşim yeni yolunda başarılar.Akvaryumlarındaki canlılara verdiğin değeri her zaman takdir etmişimdir.Amerikan sevdasında balıklarınla beraber yüzünün akı ile çıkacağına adım gibi eminim.  [/QUOTE]

Teşekkürler Recai abi.Umarım amerikanlarda da diğer türler de yaşadığım güzellikleri yaşama fırsatım olur.Senin de discus serüveninin mutlu sonla bitmesini sabırsızlıkla bekliyorum Tebessüm.Diğer türlerdeki başarılaraına discusları da ekliyeceğinden hiç kuşkum yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre KaradumanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 887
Emre KaradumanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2011 16:58
Serkan bey kutlarım sizi hobide son nokta bence amerikan sevdası.Sajika konusunda iyi karar vermişsiniz çünkü hareketli bir balık ve uyum süresi çok kısa yanına bolivianram ekleyin derim hayvanı stresten kurtarırsınız.
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sezerdmnÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/07/2010
İl: Bursa
Mesaj: 539
sezerdmnÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2011 18:44
  Forumdaki bilgi sahibi arkadaşlar daha iyi bilir ama bence 1 tane de rengi fark etmez benim tercihim golden severum, büyük tanka geçtiğiniz zaman ekleyin derim karakterli balık:). Agresifliğine gelince meleklerle iyi geçiniyor ama tabi seçim sizin.

Amazônia2011-01-10 19:53:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deep fishÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13610,2[/B] [B]13614,3[/B]
Kayıt: 07/04/2007
İl: Tekirdag
Mesaj: 425
deep fishÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2011 13:19
[QUOTE=Harmonica]Serkan bey kutlarım sizi hobide son nokta bence amerikan sevdası.Sajika konusunda iyi karar vermişsiniz çünkü hareketli bir balık ve uyum süresi çok kısa yanına bolivianram ekleyin derim hayvanı stresten kurtarırsınız.
Saygılarımla.
[/QUOTE]

Teşekkürler Emre bey.Büyük tanka geçince düşünebilirim bolivanram. i şuan sajica nın yanına 1e.2d.kılıç kuyruk ekledim onlarla gayet ii anlaşıyor.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2011 13:23
Tebrik ederim Serkan Bey.
Başlangış için güzel akvaryum ve tür belirlemişsiniz.
Dekor çok göze batıyor. Taşlarla kökü harmanlayıp daha farklı birşey yapılabilir.
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir