Amazon Biyotobu Nasıl kurulur (Google çeviri)


NuadaÇevrimiçi

Özel Üye
[C]2,3,56992[/C]
Kayıt: 09/09/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 1919
NuadaÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2014 23:59



Merhaba. 
Bugün çevremizde sahip medya kabul edilebilir bir sonuç alma ile nasıl bir Amazon biyotop akvaryum montaj ve her şeyden nasıl, onunla benim deneyime dayalı, açıklayacağız. 

Bunu yapmak için, önce biz çok iyi anlamak zorunda bir Amazon biyotop ve klima olmasıdır. 
Bu yaygın (aslında ben büyük çılgınlığı yanlış olduğu, onu aramak zorunda) onu aramak için dönem "biyotip" kullanılmıştır netleştirin, ancak tipik morfolojiye başvuran bir terimdir çünkü bu terim, kesinlikle doğru değil bir türün değil, onların çevre. 

Biyotoplar, veya habitatları çevresel koşullar şeyler geliştirmek yaşayan bir topluluk kendileri için uygun olan alanlardır. 

Bu, tüm sonra, bu uyum ve bazı türlerin sürekli kendi çevrelerine uyum gelişen arada, geliştirilmesi, doğal çevrenin başka bir şey değildir. 
Kendi içinde, sayısız türlerinin çok geçim olduğu gibi, çok uzun olur, genellikle bir biyotop monte nasıl açıklamak ve imkansız farklı doğal ortamlarda ne dahil olmak üzere tamamen farklı koşulları ve ihtiyaçları ile. 

Bu makalede, "sadece" kendi topraklarının büyüklüğünü ve ölçüde tarafından, farklı alanlarda standartlarda çok göze çarpan varyasyonları vardır, engin Amazon havzası, daha az ya da genel batık yaşam odaklanmak hedeflemektedir. 

Göreceğimiz gibi Ancak, çoğu bize geniş bir veya daha az kesin Amazon "biyotop klasiği" genelleştirmek için izin bazı ortak paydalar var. 

Bir giriş olarak, bizim evde taklit etmek istediğiniz doğal çevre hakkında anlayış odaklanmak ilginç olurdu ... 

Amazon Havzası, biyolojik çeşitlilik tektonik plakaların Nazca, Karayipler ve Güney Amerika hareketi tarafından binlerce yıl önce yaratılmış olduğu gibi uzantısı iki gezegenin büyük doğal akciğer,.Tabaklar Andes Dağları oluşmuş, ve dikey iki alanda, çok dar ve uzun Pasifik'te biri ve çok büyük ve düz Atlantik'te birinde Güney Amerika kıtasına uzanan bölünmesi. 

Bu ikinci uzatma, Andes geniş bir düz doğu, bugün büyük Amazon bahçesi budur. 
Bir çok düz ve yayılan gerekçesiyle nehirlerin ve kollarının Binlerce havzası, sonunda Atlantik içine boşalma. 
Binlerce yıl, ekvatoral yağış, Orta Amerika ve Güney Amerika'nın kuzey tüm alana boşaltılması yanı sıra, Andes dağlarının bulutların konsantrasyonları için, yağmurlar büyük miktarda sürükleyerek, doğuda dağlardan indirirken volkanik, silt ve kil çökelleri. 
Bir besin açısından zengin karbonatlarda ama yoksul oldukça su geçirmez tabakayı oluşturan tercih edildi Amazon havzasının çok kompozisyonu, tortul kayaçlar tabanlı çakıltaşı, kumtaşı ve kiltaşı,. 
Küçük arazi ve yüksek emici mevsimsel yağışlar dik yamaçlarda yokluğunu koyarak, bir çok özel ve eşsiz bir ortam oluşturulur. 
Yağışların gelmesi ile toprak, su ile geniş alanları sular altında olur. Su toprak kolonize ve santimetre ve metre arasında bir sucul ortamda ağaçları "daldırma" Geniş alanlar. 

 
Amazon nehrinin Tipik ders


Olan atık neredeyse hareketsiz, durgun ve güneşten buharlaşma ile korunan hatta büyük ağaçlar su duracaktır Bir yemyeşil çevresi,. 

 
Tipik yarı Amazon yaşam alanı sular altında.


Bütün bu muazzam bir biyolojik çeşitlilik, kuru ve sular arasındaki sınır bitkiler, balıklar, omurgasızlar ve canlıların her türlü türleri üretir. 

Yılın büyük Bunlar çok somut, hava koşulları bizim "sınırlı habitatlarda" bu ortamı yeniden üretmek için gerekli olan bir sonuçları, kimyasal düzeyini, hem gibi çok özel ve birbiriyle mekansal ve çevresel oluşturmak ... 

Alanları, gövdeleri, dalları ve ölü kökleri dolu bir veya iki metre derinliğinde, kadar batık çürüyen bitki madde dolu ve çok temiz ve asitli sular bu özel yaşam alanlarının ortak paydası vardır ve çok güzel fon oluşturan yaprak . 

 
Nehir kanalının kolu Trombetas, bozulmamış


Onların anlaşılmasını kolaylaştırmak bunlar doğada nasıl dayalı üretmek için bir biyotip elemanları ve parametreleri, ayırma noktasına bir metin infumable jeolojik, biyolojik ve kimyasal teorisi, daha iyi go noktada öğeyi yapmak değil . 

Bunu yapmak için, bu herhangi bir tutarlılık ile bir biyotop oynamak için dikkate öğelerin dizin olacaktır. 

- Minimum boyutlar 
- Yüzey 
- Alt 
- Şubeler, kökleri ve gövdeleri 
- Yapraklar ve diğer sedimanlar 
- Yüzer bitki ve endemik türler. 
- Su Parametreleri. 
- Filtrasyon. 
su değişimi 
- Aydınlatma 
- Uyumlu Türler 
- Gıda 

Gelin geçmeden önce ekle, çoğu açıkça birbiriyle ve birçok hatta bazı yönlerden ortak bir sonuç için birbirlerine eklenir. 


ASGARİ ÖLÇÜLERİ.


Biz yaklaşık evlerimizde eklemek gerekir konuşmak Açıkçası, bir biyotop, biz koruyacak bitki ve balık hem de türler için en azından asgari bir yaşam alanı gerekir. 
Her tür imkansız olurdu için asgari tedbirleri vermek, ama bu bölümün misyonu alan kısıtlamaları her türlü gereksinimleri çok açık ima farkında olmak basitçe. 
Amazon havzası küçük ve en büyük dünya, ve her biri kendi alanı gerektirir, tek bir kişi anlamına gelir ve sadece gerektirir ne için, ama her türün önerilen maksimum miktarı ile arasında türler içerir. 
Doğada genellikle, türler kurulmuş sosyal gruplar içinde kalıyorum onların hayatta temel eğilimindedir, ve bu bizim küçük yapay ortamda göz ardı edilemez bir şeydir unutmayın. 
Akvaryumlarda tutulabilir ve bu nedenle süs olarak kabul edilir, sığ, ve bu nedenle bu balık sürüsü için asgari miktar gerektirir Amazon türlerinin çoğu resmiyet ve bireylerin her uyarlanması için etkili olur bir ortamda, biz asla unutmamalıyız, gerçeklikten uzak kendi doğal yaşam taklit edilir. 
Balık durumunda, makul sınırlar içinde stres düzeyini tutmak, böylece adaptasyon yaban hayatı muhafaza benzer bir izin, ve burada "bedfellows" bulunuyor almak için esastır Özellikle türlerin kendisinin, kritik öneme sahiptir. 
Apart okulların bakımdan, beslenme sırasında türleri, üreme dönemleri ve prosedürler, davranışlar başına egemen bireylerin bölgecilik değerlendirmek ve özellikle bu türler için gerekli minimum boşluğu tanımlamak birçok diğer faktörler. 


SUBSTRAT.


Girişte beklenen gibi, Amazon ovaları katında bir kimyasal açıdan oldukça su geçirmez ve son derece etkisiz topraktır. 
Bu karbonatların çok düşük bileşimi ile topraklar, çok ders yüzyılların ve hangi aşınmış toprak belirli alanlarda fonların kumlar çok tevdi edilmiştir. 

 
Alter Do Chao, Santarém beyaz kumsalları.


 
Bir Amazon nehri yatağının üzerinde beyaz kum plaj.


Diğerleri ona çok özel bir karakter veren, ölü yaprakları ve çürüyen bitki madde dolu daha kırmızımsı arazi vardır. 

Bizim doğal yaşam için, en iyi silis kumu, ki bu Amazon fonların tam bileşimi, bu, bu fonksiyon ile de karşılıyorsa, bu nedenle, çok ince parçacık boyutlu, fiyat olarak, daha fazla veya daha az ekonomik izin vermiyor ve korumak için türlerin çoğu için, onların en büyük parti düzeyinde renk ve parlaklık götürmek demek, açık bir tabaka olmak. 

 
Beyaz silis kumu, ince taneli.


Tabii ki, onun asıl ilgi silika tamamen etkisiz olduğunu ve son derece istikrarlı ve fon semaver için güvenli olduğunu, sucul ortamda herhangi bir kimyasal serbest olmamasıdır. 
Ayrıca, unutmak bu bölgelerde yaşayan pek çok tür, kendi ölçekleri en dış epitel bulunan kromatoforlar hücreleri yoluyla, çevre ile taklit edilmesine dayalı kamuflaj sistemleri üzerinde odaklanmak, ve gibi modifiye tehlikede, veya peyzaj içine "yok" isteyen gibi ediliyor. 
Bu nedenle, mümkün olduğunca net çakıl sesleri aramak, ve kaçınılmaz olarak karanlık ve çok göze çarpmayan olmak için birçok türün neden siyah, gri ve koyu kahverengi tonları, kaçınmak akıllıca olacaktır ... 

Ben vahşi sürücüler ile substrat iki olgu ile, ne demek istediğimi açık bir örnek. 

 
Koyu renk zemin ve balık sonucu koyulaşması ile akvaryum.


 
Açık alt tabaka ve onların en iyi renkleri çekin yolu ile akvaryum.


Söylemeye gerek yok, bu biyotoplar bu tür için kullanılan olmadığından emin kalkerli malzeme yapmak, aşırı karbonatlar gibi, göreceğimiz gibi, uygun parametreler oldukça aykırıdır için çok önemlidir. 
Riskleri önlemek için, benim tavsiyem her zaman kullanmak istiyorsanız substrat, kayalar ve dekorasyon her türlü hydrocloric asit testi yapmaktır. 
Olarak biz bunu karbonatlarını içermediğinden emin satın dükkana kadar. 
, Hidroklorik asit, kireçli madde ile temasta olan, görünürde fokurdayacaktır, (herhangi bir bakkal temizleme bölümünde parfüm olmadan hydrocloric asit kolayca ulaşılabilir) ile (kuru) bir malzeme numunesi püskürtme kapsar. 
Köpüren, biz kaçınılmaz olarak suyun sertliğini artırmak ve bu ekosistemlerin gelen canlılar için ciddi bir dezavantaj olabilir, çünkü bu testte herhangi bir malzeme pozitif atın. 

Hali hazırda izah nedenlerle, temelde besleme için her iki alt-tabakalar için uyarlanmış ve bir çok durumda onlardan bağımlı olan türlerin birçok destek doğal biyolojik işlemler tarafından, Bu doğal yaşam için iyi bir parçacık boyutu tercih edilmelidir çoğaltmak. 
Bazı örnekler vermek gerekirse, alttan gıda temizlemek hangi ile onların bıyık zarar görmesini önlemek için gerekli bu yüzeylerde, sürü Corydoras. 

 
Corydoras tabaka boyunca kazma arcuatus.


Birçok Amazon cichlid, aileleri ve Microgeophagus (toprak yiyenlere) arasında Geophagus, adından da anlaşılacağı gibi, aynı filtre gıda olarak ince alt tabakaları gerektiren, adaptasyonu ve bakım olmadan çok zordur. 

 
Geophagus sp. Tapajos Turuncu kafa gençler.


Yatak koruma hatta bazen alt tabakadaki gömme, ve bazı özellikleri olmadan, onların hayati yetiştirme sürecini gerçekleştiremez, onların yumurtalarını örneğin çiklitler birçok türü, kum kullanın. 

Öte yandan, bazı türlerin ve biyotop hale elemanları arasındaki ortak, ayrıca her bir parçanın istikrarı ve dengeyi güçlendirecektir. 
Örneğin, bu türler bu kaldırma eğilimi gibi, alt-tabaka için oldukça arzu edilir, ve bu nedenle bu nedenle tercih edilir bir bakteri kolonisine varlığını izin sürdürülebilir bakım ve oksijen lehine temiz kalır ve oksijen bu da su içinde azot bileşiklerinin kontrolü geliştirir. 

Bunu kum güzel ve balık iyi bakmak sadece değil, bakın, ama hayat ve biz oluşturmak ekosistem dengesi dayanmaktadır. 

Tam ve aynı zamanda hizmet irmik hiçbir volkanik ya da kireçli tortul malzeme olduğu yorumu için silika kum kullanımı için özel olarak sınırlı değildir, daha fazla seçenek vermek için, bu 2 mm çapı (tane çapı daha büyük bir tanecik boyutuna sahip olan mesafede ) 
Substrat türler daha az bağımlı tutmalı 2-4mm Ø arasında daha kaba çakıl kullanılabilir, fakat bu boyutları üstesinden tavsiye etmem ... 

Kireçli taşlar değil aynı zamanda peyzaj gidermek için iyi bir fikir ve daha küçük türler ve daha agresif türler için bölge oluşturmak ve alanların savunma yaşam tarzlarını temel bile korkutucu veya koruma alanı ile bunu sağlayabiliriz sınırlı ... 


AMAÇ.


Herhangi bir nehir veya Amazon iguarapé nadir veya imkansız tanımlanmış dikey sınırları bizim biyotop semaver mevcut olmasına rağmen, bu kaçınılmaz ... 

 
Amazon Iguarapé.


Birçok insan düşünmek aksine, taklit balık mimik sadece nehir alt ve yüzeyde dayanmaktadır. 
Bu nedenle, genellikle güneş ışığının neden olduğu suyun yüzeyinin yoğun aydınlatma, taklit anal bölgede çok açık tonlar görüntülenen balık, çoğunluğu, ve sırayla, olan, tekrar bir koyu gösterme eğilimindedir substrat tonları ile karıştırılmamalıdır. 

Kayalar ve günlükleri çok özel alanlar dışında yaşam sınırlamak için hiçbir dikey düzlemler olduğundan, balık genellikle bu konuda onların kamuflaj mekanizmalarını temel yok ki bizim kutusunda eğer. 
Ne onlar, özellikle cichlidleri bazı türler geliştirdik biz bunları fonlar boyutlu dalları ile uyum sağlayacak stres bar olarak biliyorum ne olduğunu. 

 
Vahşi Müzik haraldi çeşididir.


Tüm bu, sadece biz arka için seçtiğiniz anahtar açıklamayı amaçlayan urn mimik bu kalıpları açısından iyi ya da kötü bir sonuç için kesinlikle kısa değil. 
Biz her kökenden her türlü kullanabilirsiniz, ancak, benim açımdan ben yansıma ile tanka fazla ışık sağlayan, çalışmaları en iyi hafif tonları düşünüyorum ... 
Biz böyle ortamlarda ışık insidansı çok daha hafif ve ince lümen / litre çok daha yüksek bir oranda gereklidir ekilen akvaryumlarda, daha olduğunu daha sonra göreceğiz ... 
Karanlık arka parlak renkleri takdir edebilmek, bazen iyi, çok uygun olmasına rağmen, kasvet daha büyük bir anlam verir tabut, genel görünümünü gizlemek için eğilimindedir, ancak, sırayla, daha iyi kontrast balık izin bunun. 
Her seçenek avantajları ve dezavantajları vardır ... 

Aşağıda daha ayrıntılı olarak tartışıldığı, suda çözünmüş tanen kullanımı dikkate almak önemli bir faktör olacaktır, ve bizim fon vazoyu satın nihai renk bu ayrıntıya yeterli etkiye sahip olan. 
Eğer gördüğünüz gibi Özellikle ve resim ben ekli, çay renk tanen dolu su ekranlı mavi ışık renkleri, biz başından beri tahmin olabilir ki başka yeşilimsi arka plan vermek. 

 
Nedeniyle tanen arka plan renk değişikliğinin etkisi.


Temiz su ile bir akvaryumda böyle bir biyotop yalnız olmayacak iken biz aslında yerleştirilen görmek ne benzer plan sesi daha uygun olacaktır. 

 
Yeşilimsi plan çözünmüş tanen ile açık mavi boya gölge karıştırılarak neden oldu.


Şahsen benim için bu çıkan yeşilimsi karışım koyu gövdeleri ile tezat olduğu gibi, çok başarılı görünüyor, ve daha iyi oluşturan parçaları anlamak için izin verir. 

Diğer seçenekler olmayan kalkerli doğal taş ya da vb emlak fonlarının sentetik formları, kullanımı ile de bize oyunun bir çok verecektir hangi. 

Desenli cam Fonlar bazlı dış levhalar, veya basılı bileşimler de oldukça yaygındır. 
Benim tavsiyem şu ki setine gerçekçilik ve şıklık bir sürü kaldıracaktır soyut noktalar değil, manzara ya da ölçek dışında unsurlarıdır yazdırılan satırın her türlü, kullanıyorsanız. 
Buna karşılık, taş kabartmalar veya lekeli alanları taklit soyut çizimleri bu tür kutunun arka duvarındaki kaçınılmaz ve çizgili birikimlerini gizlemeye hizmet, size rutin temiz değil tavsiye edilir ... 
Biz yüzey ve duvarlar hem de doğal bir peyzaj yeniden çalıştı ve bakteri ve kutusunda ayarlanır mikroorganizmaları hareket durdurmak için belli bir mantığı vardır unutma. 
Mantıken bize manzara görmek için izin veriyor ön duvarın, dışında olan çok temiz ve şeffaf olmalıdır eğer. 
Orta / uzun vadeli kurmayı deneyin sakinleri ve mikro ekosistem istikrar ve rahatlık için çok yararlı olduğunu bu son açıklama, ilk suyuna görünebilir, ama sizi temin ederim ... 


ŞUBE KÖK VE GÜNLÜKLERİ.


Temel olarak, Amazon ağaçların maruz kökleri, düşmüş dallar ve ölü ağaç karmaşık alanları oluşturan, fonlar dizilir kırılmaların dolu arazi sular altında. Birçok türün Sığınma için idealdir. 

 
Nehir kanal Trombetas bir kolu.


Bu nehirlerde yamaçlarında ve mangrov ahşap kazık yarı sular altında ve yarı izole, iguarapés olarak bilinen alanlar, bu dalların çok görünür. 

 
Kırılmaların tam Ladera Trombetas kolu nehir.


Bu Amazon havzasının en yaygın ve tanınan bir habitat. 
Ahşap ve az bitki ... veya dalgıç hatta herhangi bir bitkinin dolu arka ... 
Bu nedenle, bu özelliklerin bir biyotop, biz bu mutlaka Amazon loricariids büyük çoğunluğu gibi barınak ve koruma birçok tür için, hem de başkaları için yiyecek olarak hizmet ahşap, karşılamak için tasarlanmış en az bir alana sahip olurdu söyleyebiliriz bu ölü dalların hamuru beslenirler. 

Her biyotop dahil unsurlardan biri, hatta tanıtan bu türlerin evrimi üzerindeki adapte olması için çok özel bir ortam oluyor içeren bir tamamlayıcı fonksiyonları oynamak unutmayın ve hayatta kalma temelidir. 

 
Salınan tanenler nedeniyle Amazon suların Renkli Etkisi sapları ve yaprakları.


Aslında, özellikle ahşap, suda çürüme bültenleri tanninlerin sürecinde olan bir malzeme, bu antifungal etki ve asitlendirici için çok ihtiyaç duyulan bir yaşam alanı sahip olan bitki çürüyen. 

Önceden dahil tüm dezenfekte edilmeli ve ahşap durumunda, aynı aşırı yumuşak parçalarından kaynaklanan aşırı kirliliği önlemek için bu yana, daha önce mümkün olan tedavi edecek. 

Bunu yapmak için, sana üzerinde bu makaleyi okumanızı tavsiye ederiz akvaryum gördüm tedavi nasıl sen bana yararlı bulduk bazı ipuçları bulacaksınız. 

Bu makalenin amaçlarından biri, bizi ağaçların aynı tür kullanmadan, Amazon ortamı taklit etmek için izin seçenekleri sunmak için tam paraleldir. 
Yani, sana ağaçların kabaca benim çevresi bazı türlerin listesini bırakın ve bana onlar yararlı bulduk ve Amazon havzasında yerli çeşitleri karşılamak için tavsiye edilir: 

Asma (Vitis spp.). 
Muhtemelen üzüm asmaları herhangi bir özerk topluluk çok yaygın temelde, çünkü bizim akvaryumlarda kullanmak için ahşap İspanya'da en iyi seçenek, biz kolayca erişebilirsiniz. 
Bir çok dayanıklı ahşap, çok dekoratif ve çok ilginç boyutu. 
Bu yazıda, ahşap ve tüm sürecin bu tür tedavi için bir yol bulacaktır. 
Hep yırtık şubeleri tamamen kuru olduğundan öncesinde yeterli zaman ararlar. 
Ben mümkünse bu çok daha muhteşem sesleri Biyotoplar bakacağız gibi, olası portakal veya kırmızımsı / kahverengi tonları daha fazla şube bulmak, tavsiye eğer birçok üzüm çeşidi ve çeşitli olmasına rağmen. 

 
Toledo ahşap asma, kırmızı üzüm,.


Genellikle kırmızı üzüm çeşitleri ahşap daha kırmızımsı tonlar almak beyaz üzüm, ben bu istisnaları vardır sanırım ama ... 
Daha kırmızımsı bir renk almış ben kullanılan üzüm, çok iyi sesleri almak Toledo üzüm üzüm Grenache (kırmızı üzüm), idi ... 
Ben de Cadiz, Pedro Ximenez üzüm (beyaz üzüm) sarmaşıklar kullanılan ve aynı gösterişli sesi değildi var. 

Düzgün kurutulmuş asma ince dalları, yüzey veya urn üst parçaların yapışmasına hizmet edebilir iken mantar büyüme oldukça eğilimli olmasının yanı sıra, neme aşırı dayanıklı değil gibi uzun sürmeyecek bir kereste tam da düşük sertliği ile. 

Kül (Fraxinus Excelsior L). 
Özellikle nehir ve dere yamacında ve sel çayır ve yeterli nem olduğu alanlarda, İspanyol coğrafyada çok yaygın bir ağaçtır. 

 
Rama kuru kül.


Ahşap çok ağır ya da yoğun değildir, ama yine de sokulmasına oldukça uygun görünüyor bir ağaç olduğunu ve bize oldukça oyunu verebilir. 
Biz daldırma önce yeterince kuru kim ile, her zamanki gibi, kalın dalları ve ince dalları her ikisini de kullanabilirsiniz. 
Ben esas olarak bu ahşap ince dalları tavsiye ve ben şahsen çok yararlı önişlemlenmesini kolay ve çok dayanıklı olmuştur. 

 
Rama kül soyma önce, sırılsıklam.


Hemen hemen hiç gerek kür, kolayca 24h ('dezenfekte almak için su hydrocloric asit almak ll) iliklerine yumuşatılmış kabuğu dış tabakası, peeling sonrası, kür olmadan akvaryuma doğrudan dahil edilebilir. 

 
Rama ince kül ve soyulmuş ve tankına.


Kalın dalları yumuşak madde ve korteks kaldırmak için daha fazla çalışma gerektiren, böylece maddede açıklandığı gibi başka herhangi bir kereste benzer bir süreci takip etmelidir. 

Siyah kızılağaç (Alnus glutinosa L.). 
Nadir görülen bazı yarımada büyük kızılağaç, özellikle Galiçya ve merkezi İspanya'da hatta izole alanlar hala olmasına rağmen muhtemelen bizim akvaryum için en iyi seçeneklerden biri, her zaman, hızlı bir şekilde bulabilirsiniz. 
Madrid yakınlarında Lozoya havzasında ve çevresinde Sierra Norte birkaç çok ilginç kızılağaç vardır. Avila ve Segovia da, belirli alanlarda bulabileceğiniz başka örnek vermek yerlerdir. 
Bu ahşap yüksek nem koşulları için özellikle uygundur (aslında yarı dolu ya da çok ıslak alanlarda ya da nehir banka uygun koşullarda olması gerekir) ve odun, ağaç kabuğu altında, bu olur benzersizdir Amazon yerli ormanda büyük miktarda kırmızımsı kahverengi ve canlı ve muhteşem olduğundan, bir Amazon biyotop oluşturmak için olağanüstü güzel sesi verir, su ile temas halinde bir kırmızımsı-kahverengi. 
Başka büyük özelliği bir biyotop için, bunun dışında çeşitli kadın üreme kozalakları (catkins) tanen büyük bir kaynak oldukça ilginç olduğunu, ve birkaç kozalak elde edilebilir hale tanen serbest bırakmak için geniş kızılağaç yeteneğidir ilginç su boyama. 
Bu çeşitli yayımlanan tanenler yaygın olarak bizim biyotopu sorunları önlemek için de çok ilginç bir doğal antifungal olarak kullanılır. 

Meşe (Quercus Robur) 
İspanya'da biz en yaygın Atlantik eğim ve Akdeniz tarafında Quercus pyrenaica üzerinde Quercus Robur olan topraklarında dağılmış onları çok, çünkü başka büyük bir seçenektir. Her iki ülke genelinde birçok yerde hatta karışık bulunabilir rağmen. 

 
Kuru ve yaprakları almak için hazır olan sonbaharda meşe ağacı,.


Bu misyonumuz için mükemmel hizmet edebilir, bir çok sert ve yoğun ağaç vardır. 
Buna ek olarak, kızılağaç gibi, mantar önleyici olarak yararlı olan ve genel olarak doğal bir antiseptik olarak olacak, tanik asit içinde yüksektir. 

Mangle. 
Özellikle kıyısında ve nehrin gelişir ağaç türüdür (aslında birbirine yakın büyüyen türlerin bir yığın is). Onlar geçilmez duvarlarını oluşturan, biz yoğun nüfuslu nehir kıyısında bitki kitleler mangrov, gibi bildiklerini oluştururlar. 
Normalde ve bu nedenle çok iyi nem karşı uygun tuzlu su kütlelerinin uyarlanmış bir ahşap olduğunu. 
İspanya'da bulunan almak için, zor, imkansız değilse bile, ve piyasada akvaryumlarda gördüğünüz her şey, Afrika ve Güney Amerika ülkeleri ağırlıklı olarak geliyor. 
Önceki kereste daha soluk ve genellikle yüzeyinde çok sayıda çatlak göstermektedir. 

 
Mangrov Trunk kür.


Bir normalde daldırma ortamda veya su bu bileşiklerin önemli bir kaynak değil, yüksek nem, gelirken odun tanen A seviye genellikle oldukça "yıkanmış". 

Ortak kestane (Castanea sativa) 
Ayrıca yarımada boyunca çok yaygın ve sertlik, sıkılık ve nem direnci çeşitli için çok ilginç. 
Ahşap oldukça turuncu kahverengiler bizim biyotoplarına çok iyi bunu uygun bir kereste yapar, ıslak koşullarda olması. 
Kül gibi, bunların ince dalları eden doğal yaşam genel bileşiminde kullanım için oldukça ilginçtir. 
Onun ahşap özellikle uygun veya yüksek nem koşulları için uygun değildir, çünkü aynı zamanda "sahte kahverengi" olarak bilinen ortak Kahverengi Kestane (Aesculus hippocastanum L.), ile karıştırılmamalıdır ... 
Ahşap kolayca çürümeye ve şiddetle tavsiye edilir eğilimi olan, hafif, yumuşak, çok gözenekli ve çok az direnç. 

Zeytin ağacı (Olea europea) 
Az bilinen bu kullanım için odun ve hangi Ancak, oldukça uygundur ve tavsiye edilir. 
Bu o ıslak çok çekici bir karakter verir, oldukça sert ve kompakt ahşap ve damar çok renkli ve farklı tonları vardır. 

 


Kür tedavisini az içerir gereken, diğer ağaçlar pek farklı değildir. 
O da bize bazı oyun verebilir zeytinin pek çok süs çeşidi olsa bile, daha yaygın ve böylece daha uygun fiyatlı olduğu besbelli Güney Yarımadası olduğunu. 

Meşe (Quercus Ilex) 
İspanya genelinde oldukça ağaç yayılmış olduğu için çok uygun başka büyük bir seçenektir. 
Kimin kabuğu bültenleri birçok tanen son derece sert ve çürümeye ahşap,. 
Bu çok yoğun ahşap ve akvaryumlar azaltılmış boyutları oluşturmak için zor olduğunu bu yüzden, uzun ve düz esas olarak, çünkü belki de tek dezavantajı, birkaç dal bize yararlı olabilir olmasıdır. 
Biz oldukça kontrollü ve düşük ölçekli ormanda dalları ve kökleri kullanmak gerekir, ve bazı ağaçları, bu çok dar alanlara uyum için çok büyük olduğunu unutmayın. 
Meşe mantar kabuğu daha ince olsa da, çıkarmak için tavsiye ya da en azından sanearla olduğunu. 
Kabuğu ile, kaynar su ben her zaman ihtiyaç olacaktır değişikliklerle düzenli aditando su gidebilirsiniz çok konsantre tanen hazırlanabilir. 

Manzanita (Arctostaphylos) 
Bu Atlantik boyunca dostlarımız için mükemmel bir seçenek olabilir, Avrupa'da bulunan edilemez ağaç türüdür, ancak Orta Amerika ve Kuzey Amerika bölgelerinde oldukça yaygındır. 
Meksika, New Mexico, vb California, Columbia, büyüdükçe alanları ... 
Aslında elma Arctostaphylos çeşitleri çok sayıda denir adıdır, Merkez chaparral flora tipik ortalama boyutu çok karakteristik çalılar. 
Yeterince kuruduktan sonra, koyu çizgiler ile bazı güzel altın sesleri alır ve akvaryum için uygun bir ölçek ile bazı dalları, bir çok doğal ve dramatik bir son dokunuş veren bir ağaç türüdür. 

 
Manzanita şube tedavi.


Çağlar çok iyi ve yüksek nem koşulları oldukça kompakt ve dayanıklıdır. 
Ayrıca tanen bültenleri. 

Mopan (mopan Colophospermum) 
Afrikalı bir ahşap, ve gibi biz sadece ithalat yoluyla erişmek ve dolayısıyla onaylı ithalatçılar satın alabilirsiniz. 
Bu bile termitler çiğnemek noktasına bir, çok sert kompakt, sert ahşap çürümeye vardır. 
Bu nedenle akvaryum için çok iyi olduğunu ve koyu kırmızımsı kahverengi renk oldukça ilginç. 

 
Mopani gövde ve terbiyeli.


Genellikle raporlar bit ve parçaları diğer daha dallı ağaçlar ile kombine başlangıç ​​substratı, simüle etmek iyidir. 
Genellikle birçok tanenler batık ilk aylarında serbest, ancak ormanda su veya daha uzun daha gevşek tanenler. 
Biraz kaba ve kolayca birçok çeşit su yosun veya yosun kurulması için bir temel olabilir gibi hafif, sağlam ve rekabet için hiçbir bitkiler vardır, özellikle, bana çok Amazon Biyotoplar ikna etmez Şahsen doku besin. 



Bu ayrıştırmak için uzun bir zaman gerektirir ve bu nedenle yavaş yavaş istenen etki elde etmek, hızlı bir şekilde su kirletmeden tanen serbest Aslında, ıslak koşullarda ya da çok sert ve kompakt ahşap adapte türleri, genel olarak çok yararlıdır. 
Işık türlerinin hızla çürüme genellikle kolayca ve her türlü ahşap çürüme mantar fırsatçılar belli koşullarda bir risk olabilir çoğalmasına izin beri, çok yumuşak ya da odunsu ağaç, en yanlış olduğunu ... 

Tabii ki, bizim biyotop için uygun herhangi bir ağacın bir dalı her kullandığınızda, makul bizim biyotop doldurmak için herhangi bir türün canlı örneği yaralamak kaçınarak, kırık, kuru ve düşmüş dallar kendilerini toplamak için aradığı etkisi. 
O, nasılsa biz her zaman akılda tutulması gereken şey bizim çevreye zarar vermeden bu materyallerin sürdürülebilir kullanımını yapabilirsiniz. 

Türler ve çevre arasındaki simbiyoz ilişkin ilgi bir sene gibi, onlar temiz ve fırçalanmış günlükleri tutmak için çok iyi çünkü onlar odun arz beslenirler kesin çünkü, biyotop en azından bazı çeşitli loricárido tutmak için tavsiye edilir Uygun gıda alımı için çok gereklidir selüloz,. 

 
Sturisoma festivum (Farlowella kraliyet).


Böyle elma salyangoz veya diğer çeşitleri gibi yumuşakçalar kullanın, temiz günlükleri tutmak için ilginç olabilir, ama, ancak, kendi kabukları için kalsiyum gerektiren türlerdir ve biyotop bu tip gerekli çok yumuşak su, bu onları çok duyarlı hale sorun. 
Bu, asitli sulara adapte kabuk veya karapaksın, türlerini tutmak istiyorsanız, birkaç saat için kalsiyum karbonat bir diğer çözüm gazete banyoları ile veya gıda ile yeterli kalsiyum ile bunları sağlamak gerektiğini ifade eder. 


YAPRAK VE DİĞER sedimanlar.


Amazon havzası boyunca dediğim gibi yapar bol ve yoğun bitki örtüsü, gezegenin en büyük akciğerler ile karakterizedir. 

 
Amazon yağmur ormanları


Tüm bu sular ormanlar, farklı türlerin çok ağaç, bu durumda, su alt olan toprağa yaprakları, meyve, dallar ve artıkları açın. 
Bu nedenle, nedeniyle özellikle bitkisel madde çürüyen büyük miktarda, Amazon nehirlerin çok lekeli su çay gibi renk. 
Bu madde çürüme dönemi boyunca serbest hümik, humik ve tanik olan büyük bir miktarı, asit su neden birçok alanda bir pH değerine sahiptir, su (karbonat içermeyen) bir derece yumuşak su içinde eritilir çok düşük, hatta pH 3.5 için belirli alanlarda. 

 
Iguarape.


Ağaçlardan düşen bu yapraklar Amazon nehirlerinde yüksek asitlenme için birincil nedeni vardır ve bu nedenle orada verilen koşulları yeniden akılda tutmak için bir anlamı vardır. 

Bunun dışında biz bizim biyotopu yaprakların belirli türleri ekleyerek alabilirsiniz ilginç kimyasal parası, biz fonlar malzemenin bu birikimi bu kalıntılardan yola beslemek eklembacaklılar, kabuklular ve su nematod sayıda çoğalmasını yana olmalıdır sebze ve fon boşaltmak için kullanılan pek çok tür için ekstra besin desteği, hizmet ... 
Bu Corydoras olduğu, belirli çiklitleri bazı loricariids ve bu tortuların spesifik hareket yararlanmak ve bazen organizmaların her türlü serbest bazı tetras. 

Orantılı bizim urn yaşayanların sayısı her zaman bu türlerin yaşam döngüleri için çok fazla olması bizim semaver, alt tabakadaki bu Animal çoğalması kadar bol olmayacak ve sadece, bir anlamda, bir meze olacak. 
Ayrıca, biz aditar olabilir yaprakların miktarı biz aşırı asitlendirici su sistemi bozacak ve çok derin polucionando diye urn alt tıkayabilir için yeterli olmayabilir bekliyoruz. 
Amazon ödenen yaprak miktarı çok yüksek ve hatta arka planda büyük bir kısmını kapsayacak rağmen günün sonunda, biz su sütunu bizim oy pusulasında yer çok daha yüksek olmasını beklediklerini, ve gerekir su yenileme çok üstün olduğunu, böylece asitlenme çok daha dengeli ve istikrarlı. 
Olarak açıkça Amazon yerli ağaçların çeşitleri kurutulmuş yaprak ulaşmak biz ayağını kaydırmak ya da en azından biraz bu benzeyebilir yakından ilgili türler bulmak neredeyse imkansız. 
Ben deneyebilirsiniz yaprak çeşitleri arasında, ben şu ayarlayın: 

Meşe (Quercus Robur) Yapraklar: 
Bence onlar erişilebilirlik / sonuç ilişkisi en etkili olanlardır. 
Meşe Yarımadası'nda yaygın bir ağaç olduğunu, ve bu nedenle sonbaharda sezon için yeterli yaprakları toplamak nispeten kolaydır. 
Ağaçlar, yollar, mera ve yollar hendeklere çok yaygındır normalde kurulan Yarımadası'nın birçok yerinde yollar hat birçok taş duvarların korunaklı. 

 
Kurutulmuş meşe ve dezenfekte levhalar.


Asitleşme ve tanen serbest düzeyiniz gerçekten uygun ve güvenlidir. 
Yaprakları büyük / orta, nispeten kalın bir boyutu vardır ve bir hafta süre daha az ya da ilginç sipariş almak. 
Bazı balık yiyin, ama düşmek dışında ve bu dönemde Taninlerin ilgili serbest gibi, biz korumak türlerine bağlıdır. 
Meşe, bu onları toplamak için yeterli bir marj var sonbahar rüzgarları, etkisini kaybetmeden önce kurutulmuş ve birkaç gün dallarında koymak olmasıdır avantajı için yaprakları toplamak için çok iyi bir zaman sahip yere düşmeden önce. 

 
Meşe yapraklarından Koleksiyonu.


Kayın yaprakları da aynı sonucu verebilir, ve hatta meşe, hala küçüktür ve bükülmüş genellikle tanen iyi bir serbest içerir çünkü büyük olan, oldukça kalın. 

Hint Badem Yapraklar (ölümcül Catappa): 
Onlar oldukça ayrı dezenfektan ve serbest tanen antifungal özelliklerinden en bilinen ve hayranları tarafından kullanılan yeterince tanen serbest olarak ve asitli su vardır. 

 
Kuru ve dezenfekte catappa bırakır.


Asitlenme güçlü, kısa bir süre pH önemli bir düşüşe neden olabilir karbonat tampon, düşük eğer dikkatli olmak zorunda. 

Nar Yapraklar (Punica granatum) 
Bu suya birçok tanen katan çok ince ve küçük bir yaprak. Diğer sesleri diğer yaprakları ile birlikte, Ancak, beni temsil eden sarımsı renk ve tahsilat kolaylığı, ben düzensiz kullanmak, arka planda zengin tonlar bir set oluşturur. 

 
Koleksiyon nar yaprakları ama, kurutulmuş veya dezenfekte değil.


Ayrıca, kimin Geophagus ilginç katkısı olabilir bir bitki olan, iyi yemek kalır bir yaprak. 

Gerçek akçaağaç yaprağı (Acer platanoides L.): 
Bu mükemmel bir şekilde kullanılabilir bir tabaka, temiz ve böceklerin serbest veya reçine yaprakları vardır sağlanan. 

  
Dezenfekte ve yaprakları akçaağaç kurutulur.


Gördüğüm en belirgin dezavantajı nedenle kuru ve çok kolayca ayrı düştüğümde dışında diğer çeşitlere göre birkaç tanen bırakmadan kolayca kırmak çok ince levhalar olmasıdır. 
Benim tatmak için, kirli yararlanan. 

- Bahçe çalılar, bonetero veya benzer tipteki Yapraklar. 
Dökmeyen türler Euonymus birçok çeşidi, tek tük bazı yaprakları kaybetmek eğilimindedir. Onlar sonbahar sürümlerde kurutulmuş ve öğütülmüş olan yaprakları (değil döken çeşitleri olsa da) ve farklı tonları kazanır. 
Onlar su ortamında kalın ve sert yaprakları olmanın avantajına sahip ve çekici bir renk aralığını vermek, kırmızı, turuncu ve sarı tonları arasında, kazanmak. 

 
Bonetero toplanan Kurutulmuş yaprak.


Emekleme, ben zehirli olduğunu söylüyor gibi, bazı çeşitleri gibi, zemin seviyesine uzanan yani eğer çalılar bu tip, bakım alınmalıdır. 


Kullanabileceğimiz yaprakları diğer türleri ile ilgili, her zaman örneğin okaliptüs, biberiye veya defne gibi, aromatik gibi selvi, ardıç, sizin veya Arizonica gibi reçineli yaprakları IGNORE lütfen. 
Veya ormangülü gibi veya aromatik türler ya bizim kullanım için uygun olmayacaktır bahçesi, gül. 

Ben hakkında açıklandığı gibi yaprakları hasat için en uygun zaman toplanacak türlere bağlı olarak, Ekim ve Aralık ayları arasında, sonbaharda olduğunu. 
İdeal olarak, yaprakları zaten kuru olduğu dönemde toplamaya çalışın, ama yine dalları kapalı düşmüş değil. 
Yaprakları nem ve mantar ve toprak mikroorganizmalarının sayıda hızla bize bazı riskleri almaya neden olabilir, çürüme ve nem ile doldurun ile, yere düşer, çünkü bu önemlidir. 

Her tür, (biz bir kural olarak yaprak döken türlerin konuşuyoruz) yaprakları bırakın ve şubeleri ile bu çok zayıf bağların bazı üretmek için kendi "sistem" vardır ve hatta yeşil bakmak kaybetmek zaman bırakır, ve diğerleri Bu rüzgarın etkisi ile daha sonra düşer, böylece aksine, yaprakları kurutulur. 

  
Kuru ve sonbahar yaprakları ölümünün anda ile Granado.


Her durumda, ve er ya da geç bu yapraklar kendileri düşecek, biz kolayca zamanda onları toplayabilir. 
Bunu yapmak için şube sarma ve uzak şube yönde elinizi kaydırarak, orta / küçük boyutlu, sadece yumruk (anterior dalından doğar) dalın dibinde bırakır, böylece yapraklar elimizde tüm birikir ve hızlı onları bir araya gelecek. 
Temas aşırı yaprakları sıkmadan elinizi kaydırarak yeterli bir yumruk ile, ağacın herhangi bir zarar vermeden teslim oldu. 

 
Tek geçişte toplanan yapraklar.


Hasat edilen yapraklar ihtiyacını hesaplamak sonra, dezenfekte edecektir. 
Bunu yapmak için, en kolay yöntem calentásemos gibi, en az 3 dakika boyunca mikrodalga onları koymaktır. 

 
Yaprak çeşitli toplanması.


Genellikle güçlü bir koku yayınlayacak, ve gerçekten biz ne yapıyoruz onlar suyu buharlaştırarak, kurutma sürecini hızlandırıyor. 
Kolayca yaprakları kemer eğiliminde olduğunu kontrol edin ve bir daha az yoğun edinebilirler hala ihale koyu kahverengimsi bırakır, ve. 

 
Beyaz küp çarşaf ve geri kalanı arasındaki kontrast dezenfekte dezenfekte.


Karıncalar ve diğer böcekler dışında tutmak ve bize rezervasyon yağma tercihen kapalı bir kutuda, serin ve kuru bir yerde (örneğin ayakkabılar) de mağaza o ... 

Yaprakları gibi Catappa gibi belli bir boyutu, iseniz, biz istif gergin ve preslenmiş tavsiye, ama daha küçük yapraklar, özellikle gerekli değildir. 
Su içinde birleştirmek için, özellikle daha etli bir süre float tamamen normal bir su içermeyen olmalıdır. 
Onlar su altında böylece, batık bazı şube veya giden onları kanca eğer Yani, bu urn altına düşmesi için gereken süreyi reduciréis. 

Dediğim gibi biz yaprakları bazı türleri Hint badem kadar asitleĢtiren oldukça kolay değişebilir su parametrelerini değiştirerek kontrol, çünkü, sen dahil etmek yaprak miktarı çok dikkatli olmak zorunda .

Yaprakları sonunda daha sonra bakım ortadan kaldırmak veya en azından koyunda onları tutmak için nasıl açıklamak siyah kabartmak yıkayıcılarında, bir tür bırakarak tamamen geri alınamaz. Biz bir işlev almak ve bu nedenle biz bu işlevi yerine getirmek için beklediğiniz gibi, düzenli olarak temizlenmesi olmadığını unutmayın. 

Bu benim için yeterli olmuştur Orada bizim için yararlı olabilecek diğer birçok yaprak vardır, ama ben yaşadım söylemeyi kendime sınırlıdır, ve. 
Her durumda, ben bazı özenle yargılamak olmadığını, yaprakları zehirli olan bazı bitkiler vardır beri, farklı çeşitleri denemek için davet ediyoruz ve bu tür zakkum yaprağı gibi sucul ortamda, (bir risk olabilir Nerium Zakkum L.) veya sürünen euonymus Japonya (Euonymus fortunei). 
İkincisi, örneğin, çok fazla bakım, kalp ve nörolojik sorunlara neden olabilir alkaloidleri içerir ... 
Burada ben biliyorum olanlar vardır, ancak biz inanıyoruz bizim ortamda muhtemelen daha vardır. 

Bizim substrat için sediment diğer türleri gibi, bazı ağaçların kozalakları da kendimizi boşuna. 
Biz vb çam, köknar gibi herhangi reçineli tür önlemek olacaktır. 
Ben daha önce söylediğim gibi, başlıca, ben catkins denilen dişi üreme kızılağaç kozalakları, tavsiye ederiz. Bu çok tanen bırakın ve sessizce urn altına bunları doğrudan sürebilirsin. 

(Kütle, değil tane ile) ticari mob, ancak, doğrudan tabaka içine hiçbir şekilde önermiyoruz, ve ben parametreleri açıklayacağız asitleştirilmesinin bu sistem, en iyi örgü ve biz bir yerde kullanılır kolaylıkla değiştirilebilir. 


YÜZER BİTKİLER ve endemik türlerden.


Bazı güvencesi ile biyotop akvaryum için bir diğer önemli nokta yüzen bitkilerin kullanılmasıdır. 
Bu, ilk başta, benim açımdan, bu biz yaratıyoruz ekosistemi ile başarı şansını artırmak için önemli bir faktör olduğu, gereksiz yere veya aksesuar gibi görünebilir ancak. 
Yüzer tesisler birkaç çok önemli görevleri vardır: 

1 -. Nitrat büyük miktarda ıslatın. Bir biyotop ile genellikle uyumlu birkaç çeşitleri korumak için büyük bir yardım ne zaman ve, bir dereceye kadar, bu azot bileşikleri kontrollü. 

2 -. Gölge üretin, ilk gölge ve vurgu alanlarında alanları üreten, semaver ışığı filtreler ve ikinci güneşlik bazı çekingen veya nokta olabilir, hangi tutmak için pek çok tür için hizmet vermektedir korkutucu, daha güvenli hissediyorum. 

 
Sürücüler kayan yaprakların altında gizlidir.


Stres faktörü bizim microhabitat tema seçmek için türlerin adaptasyonunu kontrol etmek için bir anahtardır ve bu yakından içgüdü ve olası avcılardan güvende hissetmek için ihtiyaç bağlantılı olduğunu unutmayın. 
Yüzen bitkilerin en belirgin stres Eğer su almak dışında ne gelen faktörlerden biri olarak, balık izin veren iyi bir saklanma huzur vardır. 
Balık içgüdüsel zor yukarıdan yakalamak için yapım, dalları ve yaprakları kendilerini kurtarmak için gerektiren çok su patlak gelen yabani kuşlar ve sürüngenler. 

3 -. Bazı balık türleri için yiyecek (özellikle kökler) gibi kulluk, yanı sıra su pire ve diğer böcekler, hava ve su arasındaki bu sınırları içinde yaşayan, yanı sıra solucan ve bazı kabuklular barınak sağlamak türleri. Bu, bazı türler mikrofaunası için çok ilginç bir temel sağlar. 

Alabileceğimiz en yaygın çeşitleri arasında, bunlar: 

Limnobium laevigatum. 
Görünümü en iyi seçenek benim açımdan. 
O ve çok iyi uzanan (en azından düzenli takdir potasyum sülfat ile su tavsiyelerde dölleme rağmen) büyük gereksinimleri ya da ışık veya besin gerektirmeyen çok üretken bir bitkidir. 

 
Limnobium laevigatum üst görünümü.


Yaprakları ışığa izin ve tamamen kaybolur, ancak elenmiş değil kaba ve saydam alt, üzerinde doldurulur. 

 
Arka Limnobium laevigatum görünümü.


1cm ve akvaryumlar için çok iyi bir ölçek vardır 6cm Ø arasında yaprakların bir boyutu ile, çok dekoratif. 

 
Limnobium laevigatum alttan görünümü.


Kökleri derin oldukça hızlı büyür ve partiküler madde geliştirmek tüyleri korumak. 

Lemna minor (su mercimeği) 
Belki de bu maliyetleri çok süresiz, bizim akvaryum içine gelirse gerçek bir başbelası ve ortadan kaldırmak isteyen, çok küçük yapraklar olmak beri ve sadece büyük bolluk içinde bir kaç cins olabilir ama bu, ilginç bir seçenek. 
Küçük bir kök yarım santimetre ölçeğinde, takunya birikimi kadar ve rağmen onun yaprakları, bu daha bir yarım santimetre derin genişletilmiş değildir gelişir. 

 
Su yüzeyini kaplayan su mercimeği.


Yüzeyinden su akımlarına konu olduğunu ve bu nedenle biz kolayca her yere koyamazsınız. 
Bu Limnobium yapar çok daha sınırlı adım ışık, böylece kaldırma hakkında, ve urn tüm yüzeyini kaplayarak kısa sürede biten bazı düzenlilik ile gitmek için önerilir. 

 
Alttan görünümü su mercimeği.


Pistia stratiotes (su marul) 
Bu Limnobium laevigatum gibi Stolons çoğalır, ama kökleri bu kadar kıllı değildir. 
Çok üretken ve bizim biyotoplarda çok uyarlanabilir 30 ° C kadar sıcaklıklarda çok iyi uyuyor. 

Salvinia natans. 
Oval yaprakları 2 ve 10cm genişliğinde arasında bir uzunluğa ulaşır, çünkü bu çeşitlilik sadece yatak üzerinde, su mercimeği benzer. 

Riccia fluitans. 
Bu infusoriya sayıda bir kaynak olduğu için, ilginç bir seçenek, ancak bunların uygun aralığı, 20-24 ° C arasında olan yüksek sıcaklıklarda doğru bir şey dayanamaz dezavantajına sahiptir 
Bu nedenle sadece iyi genellikle üst sıralarda yaşadığımız bu alanda ortak türler için çok sıradışı olan 24 º C, maksimum uyarlanmış türler ile biyotoplarına uygun. 

Nymphaeas. 
Böyle lotus, stellata veya micrantha gibi Nymphaeas çok çeşitleri, diğerleri arasında, iyi bir seçim olabilir. 
Aslında, bu bir ampul bitki ve böylece batık, substrat gömülmek, ve, çimlenme sonra, bir geniş yaprakları uzanan yerlerde, yüzeye ulaşmak lianas için, sapları esnek dağıtır su doğrudan dışarı ışığı yakalamak, kayan bıraktı. 
Işık filtre olmasına rağmen, tamamen tıkanmış ve stres yönetimi için bu siteleri gerektiren balıkların bazı türleri için çok ilginç olabilir korunan alanlar, üretmek değil, çünkü iyi bir seçimdir. 
Bu çok üretken bir bitki büyüyen sezonunda bırakır, yani biz kendi genişleme çok hızlı olduğunu kontrol etmek zorunda kalacak. 
Ampul olduğu gibi, bu bir mevsimlik bitki ve bu nedenle bir süre büyümek unutma, ama sonra aniden yaprakları almak için ateşkes değil. 
Tutmak dönmek için, çünkü sonraki sezon ıslak çürümeye kadar soğanları ayıklayın ve daha sonra tekrar çimlenme olmamalıdır. 
Amazon havzasında, Victoria Regia olan yüzen bitki, bir çok değerli türü vardır. Kimin yüzen yaprakları çapı 2 metre ulaşmak ve Amazon ekosistemi (manatees hayatta kalması için Temel) için çok önemli bir dev lotus vardır. 
Bu bitki nehir yaptığı gibi, bu nedenle bir çok küçük ölçekli nymphaeas, bizim "küçük" akvaryum biyotoplarda işlev görebilir. 

 
Amazon vahşi Victoria Regia.


Ceratophyllum demersum çeşitleri thalichtroides ve yüzen Ceratopteris eğrelti otları genelde yüzeyde belli bir derinliğe ihtiyaç duyar çünkü tavsiye ve çok fazla ışık kaldırmak değil. Onlar bizim amaç için işlemek için çok kalın ve rahatsız, bunların dışında pek çok kolayca geri ya da zayıf büyümeye ve polucionando aşırı su parçalanır Amazon Biyotoplar gerektiren önemli ölçüde daha düşük sıcaklıklar gerektirir. 

- Başka ilginç bir seçim isim deneyin lotus bazı benzerlikler taşıyan ve oldukça uyarlanabilir Eichhornia crassipes (su sümbülü), içerir. 
Hatta paludariums biyotoplar gelişimi için ya da suyun dışına çok güzel olabilir ki, ortaya çıkabilecek gelişmeye yeterli ışık ve boşluk. 

- Diğer çeşitleri bilmiyorum ama bir referans olarak hizmet verebilir Hygroryza Phyllanthus fluitans, Azolla, Eichornia Azurea ve Spirodela vardır, ancak bunlardan herhangi ilgilenen varsa ben değil çünkü, sen, kendinizi informéis öneririz benim tanklarda tutmak için şanslı. 


Amazon endemik batık bitkilerle ilgili, biz onlardan çok biliyorum ancak bazı yerlerde tek tük bulunan ve bu habitatların düzenli bir parçası olarak kabul edilemez ... 
Bu, yağmurlu mevsim kaynaklanmaktadır bu bitkiler çok geniş için derinlik neden olur, bu nedenle yüzeye bu mesafe, ışık gelişini engellemektedir. Onlar derinlik çok daha küçük ve optimal koşullar altında yetiştirilen olduğu alanlardır çünkü, çok daha özel yamaçlarda ve nehir üzerinde bitki bulmak için yaygındır. 

Eğer biyotopu bazıları eklemek istiyorsanız nedenle, görmek için bu hiçbir şekilde hakim, Amazon havzasında balık türlerinin büyük çoğunluğu normalde aralarında yaşamak ve yana değil aslında birçok balık türü Onlar amphiacanthoides uarus veya Astronotus ocellatus gibi oldukça hırslı vejetaryen veya yeme bitkiler ve her şeyi ile sonuna kadar "yeşil" senin bir kaç gün içinde ... 

Ben sadece birkaç liste, ve ben pek çok bilgi bulmak ve forum ya da danışarak birçok diğer araçlar tamamlayabilirsiniz. 

Echinodorus (her türlü Amazon kılıç) 
Vallisnerias (tüm çeşitleri) 
Mayaca fluviatilis (tilki kuyruğu, Ceratophyllum demersum hatırlatıyor, ancak daha az "esnek") 
Sagitarya subulata (Kuzey Amerika olduğunu, ancak görünüm ve Amazon kılıç gereksinimleri çok benzer Amazon geçer, ama daha küçük boyut) 
Heteranthera zosterifolia 
Eichhornia azurea. (Büyük boy, Akua için en iyi) 
Cabomba furcata 
Gymnocornis spilanthoides (Bu aynı yönü Asya Hygrophila polysperma olduğunu) 
L. Hydrocotyle ranunculoides 
Hydrocotile leucocephala 

SU PARAMETRELER.


Yukarıda çok, sonunda gezegenin bu bölümünde mevcut doğal koşullar tarafından verilen, çok özel bir su kimyası yakınsama. 
Bu sonuç, çok yumuşak su olduğu, yani, çözünmüş katı bitki malzemesinin büyük miktarda geliştirilmiş (sertliğinin hemen hemen hiç olmaması), karbonatlar gibi hem tuzları ve bu nedenle düşük bir pH, ya da çok düşük, küçük konsantrasyonlu bozulması daha da su acidifies. 

Bu koşulların bir sonucu olarak, tüm Amazon balık ve bitki türleri, ve (7 'nin altında) kadar asit pH içinde çok kararlı gibi duygu ve çok düşük sertlik sıfıra bazı durumlarda. 
Aslında, kendi biyolojik mekanizmaları net bir şekilde direkt olarak su sertliğine ilişkin çevre ile ozmotik değişimi ile etkilenecektir. 
Sıvıları arasındaki kimyasal alışverişi sağlayan ozmotik basınç, örneğin, çözünmüş katı madde miktarı değişir, ve bu parametrelerin dışında bir ölçüde balık hayatını etkileyebilir, onların stres düzeyini artırarak ve unutmayın Bu nedenle onların yaşam beklentisi. 

Değişen, yıl boyunca sıcaklıklar 24 º C ile 32 º C arasındaki süreye bağlı olarak, biz 28-30 ° C bizim biyotopu istikrarlı bir sıcaklık ideal olacağını düşünün. 

Bu sürekli sıcak sıcaklık tutun olsun, bugün kontrol hiçbir sorun bile kış ve çok soğuk yerler uzak Amazon, hatta evlerimizde içinde, daha fazla ya da daha az yatırım ısıtıcılar ve standart termostat gibi basit olacak, fakat pH ve su sertliği oldukça başka. 

Başvuru başlangıç ​​için, bir hedef veya amaç olarak onları kurtarmak için Amazon nehirlerinde daha fazla veya daha az bir araç mevcut aralıkları göz önüne almalısınız. 

En uygun değerler şunlardır: 

- İletkenlik (mikrosaniye mikrosiemens): 5-40 arası mikrosaniye 
- Ph: 3,5-6,5 arasında 
- Genel Sertlik Gh (Alman derecesi ° dH): 0,2 arasında - dH ° 0,6 
- Sıcaklığı (derece C): 24 Arası - C º 32 

 
Ph ölçümü bir Amazon nehrinde kaldırıldı.


Bu parametreler, bilerek ve bölgemizde bizim musluk suyu bizim başlangıç ​​bilerek, biz kararlı bir şekilde bu koşulları taklit etmek için ellerinden geleni dönüştürmek için yollar bulmak gerekir, ve bu kaçınılmaz olarak, düzenli olarak su değiştirmek için bir şey gerekir kaçınılmaz biz hayat makul bir zaman içinde son bir ortam sağlamak için eğer. 

Yeterince kontrol edilememesi halinde, bu çok yumuşak su ekosistemleri bizimki gibi çok küçük bazı dalgalanmalara yol açtığı için bu, büyük olsa da, bir kural olarak, verilen değerler, risk içerir. 
Yüksek akış hızında doğada olduğu gibi, doğal ve ilerici nehirlerin kaynaklarından yaşlı suyla, bu parametreler hatta asgari ve bazı alışılmadık bir şekilde olması şaşırtıcı stabildir. 

Bu nedenle, ve biz dalgalanmalar üzerinde iyi kontrol ve varyasyonları için daha az risk olabilir hangi ile bazı parametreler en az Gh Max 3 º dH ve ph Max 6.5 aramak için, ideal bir parametreleri aşan çıkmak için önermiyoruz çalışıyor. 
Ben su karbonatların yokluğu, ve tampon dolayısıyla olmaması bir faktör pH, köklü dalgalanmalar ima, su kimyası ve karbonat tamponu üzerinde durmayacağım, ama en azından vurgulamak için, daha az bilgili için büyük ölçüde suçluyorlar balık büyük stres. 
Yalnızca neredeyse sıfır iletkenlik gibi çok düşük PHS olduğu gibi bazı türler kadar, bu tamponlama etkisini azaltmak gerektirir, ama bu durumlar için çok aşırı, en azından, parametreleri ve bunların çözümleri ele deneyimi bazı seviyesine sahip olmalı tutmak için iyi balık. 

Ne çok özel durumlarda girmek mantıklı, çok deneyime sahip olmadan kabul koşulları ve daha fazla veya daha az basit kalmak en iyisidir. 
Yani bu iyi değerler vererek, herkes kendi durumunu tahmin etmek ve bu konuda yapabileceğiniz su ağının iki farklı varsayımları açıklar. 

Kolay durum: 
Bizim musluk suyu ve yumuşak nötr ya da nötre yakın pH. 
Bizim musluktan su 3 ° dH ve artık ° yaklaşık 5 dH ılımlı Gh altında bir Kh varsa, biz çok sığır olacak ve neredeyse yeterli oldukça istikrarlı biyotop ele çünkü bu bizim amacı su için oldukça idealdir. 
PH üzerinde etkili bir hareket, ve 6 boyutları değerinin altına indirilmesi için söyle, biz 3 ° dH bir maksimum değere tampon azaltmak gerekir. 
Bizim musluk suyu ve bize bu yüksek sertlik verirse, biz kazandırmış olacağız. 
Biz pH azaltmak istiyorsanız, bu nedenle, biz öncelikle bir KH en azından bu değer sağlamak veya daha fazla (çok daha fazla limit ph ulaşmak için) azaltmak gerekir. 
Yaşayan canlılara doğal asitleşme kendi atıkları ile tabut , ve yarım-iyileşmiş kuru yaprak ve gövdeleri Ayrıca, su değiştirir ılımlılar yeterli istikrarı daha sürdürebilirler. zor vaka : olur Bizim musluk su sertliği (Kh) 3 ° dH. aştığı durumda biz bu maksimum değerden ne kadar bağlı olarak, daha zor bir, doğal, basit, ucuz ve güvenli, düşük değerler olur musluk suyu çok çok zor gelirse, biz bir biyotop korumak ve bir Amazon biyotop ile diğer koşullar ekarte etmek eğer yeniden düşünmeye incitmez. Bu durumlarda, azaltmak için kaçınılmazdır sonra bazı konfor ile çalışmak için ph tampon. Bunun için suyu yumuşatmak için birkaç yöntem vardır: 1 -. Reverse Osmosis. nasıl ters osmoz iş, size bu makaleyi okumanızı tavsiye anlamak için su arıtma sistemleri . karbonatlarının sıfır konsantrasyon ile bir su almak, Merkezi osmoz ve tuzlarıdır. Biz Gh ve Kh 0 dediğiniz. Bu su son derece kararsız olduğunu, bu yüzden en az 3, dediğim gibi, bir Kh musluk suyu için gerekli oranda karıştırılarak, hafif sertleşmiş gereken su oranlarını elde etmek için osmoz ve musluk, ben bunu kontrol etmek için tavsiye su sertliğine hesap başka seçenek% 100 RO su kullanmayın ve sadece satış dahil Amazon parametreler için satılan özel tuzları kullanarak sertleşmesine, ancak diğer Amazon su taklit ilginç iz elementler. çok iyi bir sistem gibi görünüyor olsa neyse, osmoz, dikkatli gerekli bakılmalıdır, ve elde edilen su saf sudur, hangi olacak tam unutmamak Onu karakterize istikrarı kaldırdık. su değerlere sahip, bizim musluklar ulaştığı, zamanla şeklinde olmuştur su boyunca çözelti kimyasal edindiği su olduğunu Bu nedenle doğal akiferlere, ve biz bu filtre, biz su üzerinde büyük ölçüde etkili, bu yüzden biz bu su stabilize olarak sadece aditando tuzlar güvenilir ya da musluk suyu ile karıştırılarak kalır iddia edemez tur. 2 -. Reçineler yumuşatma. reçineler içeren iyonların türüne bağlı olarak, "kamuflaj" ölçümler olacak, ancak bileşik su üzerinde etkili bir hareket değildir, çünkü bu yöntem, çok yanıltıcı. tür sistemler esas kimyasal reaksiyonlara dayanmaktadır iyonları bileşikleri dönüştürmek için, ve gibi. Bizim durumumuzda çok arzu edilmez makale su arıtma sistemleri bu konuda biraz okuyabilir, ama ben şahsen bir karmaşık, pahalı bir yöntemle ve muhtemelen nakit para gibi biz istiyoruz. bir örneği, çok gözenekli ve kalsiyum ve diğer şeyler arasında, nötralize magnezyum karbonatlar alüminosilikat, iyonları ile birleştirmek için yeteneği ile, popüler zeolittir. 3 -. . turba Not Another şey çürüyen bitki materyali. Bu malzeme, düşürücü yarar, pH ve su hem de sertlik. Olan kendi çürüme aşama bültenleri bazı asitler de sadece doğal ve kontrol edilebilir bir yöntemdir, bir iyon değiştirme reçinesi, aslında bu gibi madde işlevleri benim açımdan. humik asitler, fulvik ve tanenli tetikleyici ve böylece yavaş yavaş bu parametreyi azaltarak, suyun sertliğine etkili unsurları çözülür değil dönüştürerek, karbonat bileşikleri ve tuzları ile birleşmesini sağlar bırakılıyor. Bu bir Ayrıca, bu asitler, aynı zamanda, bu durumda parametre yana ilerleyen, pH'ın düşürülmesi. sağlar: yavaş ve etkili bir yöntem, bitki kütlesi ve genellikle taneler şeklinde siyah yaratıklarını ancak şeklinde var sarı mob hem de kullanılmalıdır kolayca çıkarılabilir ve yönetilebilir bir şekilde akım akışını yerleştirir ağ veya örgü,. Peats, kullanıcı bir süre sonra, doymuş hale gelir ve bu bileşiklerin serbest noktası olarak hareket etmek ve böylece orada sona Ben periyodik olarak değiştirilmelidir. onlar etkili olmak bıraktığımda sadece pislik ve kaldırmak zordur, çünkü alt tabaka üzerinde veya üzerinde herhangi bir torf kullanarak tavsiye asla. çürüyen yaprakları hedefleyen şekilde gerçekleştirmek . tanen sürümü daha az olduğunu ve bu nedenle kullanımı ağırlıklı etrafında ph düşürmek için sınırlı beri aynı işlevi ve mafya gibi aynı sonucu, sadece onlar, çok daha az güçlü 4 -. . Akadama temelde kil tanelenir ve akadama, Japonya'dan kaya bölgeyi atlatmıştır. kimyasal bileşimi nedenle temelde azaltarak iyon değişim reçineleri benzer böylece işlevleri iyon değişimi desteklemekte ve bu özel özelliği olan bir volkanik tabaka, bir . sertlik iyon değişimi ile diğer faaliyet malzemeler gibi, doymuş kadar oldukça etkilidir. 5 -. . distile veya deiyonize su su Bu tür ters osmoz için alternatif bir yöntem olduğunu, sadece yarısı / uzun vadeli pahalı bir seçenek olduğunu ve her değişiminde sertliğini azaltmak ve bu nedenle gerekli aditar su çok düşük oranda, karbonat ise çok az gerekiyorsa sadece bildirecektir. 6 -. . güçlü asitler Bu bir yöntemdir etkili olarak, bir risk olmadan olsa. gibi dolayısıyla sertliğini düşürmek, su içinde eritildi karbonat ile hızlı bir şekilde bir araya hidroklorik, sülfürik ve fosforik, orada asitler. yandan, çok agresif bir yöntemdir ve belirli riskleri içerir bu büyük ölçüde tedavi edilen suyun destabilize etmek ve neden olma eğilimindedir, ancak balık için yeterli bakım, pH değeri çok önemli ve tehlikeli dalgalanmalar sonucu riski olduğu için. nedenle bu asitlerin kullanımı her zaman olmalıdır su stabilize ve her zaman güvenilir biz tanıtacak su parametrelerini gelir. ile ölçüm için su için oda 24 ila 48 saat geçirmek bırakarak, ayrı bir tankta balık uzak tedavi edilecek adlı üç asitler arasında Benim tavsiye bu üç. en kolay ve muhtemelen kararlı olduğu gibi hidroklorik asit (HCI, tuzruhu, bu asit% 15-20 çözüm de bilinmektedir hydrocloric asit) kullanmak için , tabii ki, dozaj yumuşatmak için suyun sertliğine bağlıdır ve bu yüzden kullanılan miktarlar, "deneme-yanılma". test olarak adlandırılan ile ölçülerek test edilmelidir Herhangi bir durumda, bu göz önüne alınması gereken, bunun için yaklaşık ölçümler çok güçlü bir asit olduğundan iş, başlangıç ​​mililitre vardır. her zaman çok güçlü asitler hakkında o konuşmayı hatırlıyorum, ve dikkatli manipülasyon herhangi bir risk kaçınarak içerir olacak. Bu yöntem kullanılabilir zaman herhangi bir bazı risk ve sonuçları kimyasalların kullanımına aşina değilseniz yukarıda belirtilen bu hurda olur. zaten günlüklerini kullanarak, açıklandığı gibi bir kez azalır tampon karbonat pH azaltarak, seviye tavsiye yaprakları ile yapılabilir fazı veya aditando kür CO2 (sistemi biyotopu neredeyse hiç bitki gereksiz içerir şalt tavsiye değil) , ağır metaller, azot bileşikleri gibi dikkate alınması gereken diğer parametreler için, bir beklemek gerektiğini büyük akışlar ve Amazon havzasında büyük doğal filtrasyon bu hemen hemen sıfır ve böylece balık tutsak doğmuş bu hibridizasyonları dayanacak benzer bir alışkanlığı sürdürmek zorunda olmayacak ve genellikle toksik daha uygundur ki gibi bu. nedenle mümkün olduğunca düşük bir toksik seviyesi bizim Microsystem başarısı için kritik olduğunu korumak. Bunun için, iyi bir filtrasyon sistemi ve iyi su değişiklikleri kurallar önemlidir.



























































Filtrasyon.


Doğal bir ortam güçlü bir filtreleme sistemi ve Amazon havzasının büyüklüğü ve özellikleri ima gerçeğine dayanarak, bu tür uyarlanmış ve bu habitatlarda yaşayan vahşi bir alışık olduğunu düşünmek mantıklı olacaktır çok temiz su. 
nedenle azot bileşiklerin yüksek konsantrasyonlarda dayanacak şekilde kullanılmaz balık. edilir 
bir ölçüde olumsuz koşullara vücudunuzun destekler, ama açıkça nitrat türler ve özellikle amonyum / amonyak ve nitrit, çok daha duyarlı olması daha çok zehirli. 
her şey gibi, çok farklı güçleri ile birçok türü vardır, ama genel eğilim yüksek konsantrasyonlarını önlemek için denemek için olduğunu ve ciddi. stres, bağışıklık sistemi ve sonuçta onların yaşam beklentisi üzerinde etkisi ve bu nedenle Bakteriler daha az etkin olduğu fiziksel gerçeğine dayanarak, suyun pH değeri de o kadar düşük bir filtreleme sistemi boy mümkün olduğu kadar mevcut. bu hobi zaman harcamak 'in biz ihtiyacını biliyoruz bisiklet , ve kurulan minimum filtrasyon gereksinimleri daha az ya da genel olarak yani onlara göre, referans ölçümleri olarak brüt akvaryum urn litre net hacme göre 4 kat daha yüksek akış ve filtre malzemesinin 2 litre 100 litre Ben bu beklentileri Biyotoplar çoğaltmak için çalışacağız genel bir kural olarak ideal olacaktır söyleyebilirim. filtrasyon hacmi biyolojik filtrasyon en az 4 litre 100 litre tank brüt hacmi olmalıdır gibi geliyor bana. konuda akmasına, nedeni tedbirlerin yinelenen grubu, uygun bir solvent ve bir filtrasyon için suyun oksijen, son faktör oranını artırmak için basitçe. Beklendiği gibi, nitrifikasyon bakteri kolonileri, azot bileşikleri dönüşümü başkası. Olan kendi yaşamsal işlevlerini gerçekleştirmek için oksijen büyük miktarda gerektirir biz ekstra oksijenasyonu uygularsanız, bu nedenle, akış hızı 4 kat hacmi tutmak olabilir urn yüzeyini kırarak nedeniyle bu akışı. Bu bizi tasdik teknik özellikleri gereksinimleri taleplerini iki katına, ticari filtrelerin kullanımı basitçe tercüme edilebilir. temelde 300 litre semaver eğer için tasarlanmış bir filtre seçiyor Bizim akvaryum yüzden orantılı 150 litre ve olduğunu. Sonunda sonra, tüm markaları bir filtre hacmi ve standart bir nüfus ve ortalama hacim için akış ihtiyaçlarını bulduk. Biz sadece. Bu markaların teknik özellikleri hakkında tavsiyelerde iki kat daha sıkı olacak , filtrasyon ile, neyse hep sloganını "büyük eşek, yürümek yürümek ya da değil" tavsiye ... ve bu tema her zaman başarının garantisi olduğunda . filtrasyon konuşun seçtiğiniz filtrasyon sisteminin tipine göre, benim tavsiyem olacak: İç Filtreleme Tamamen cesareti. Biz biyotop için çok oda kaldırırsanız akvaryumun büyüklüğüne hacmi nispeten çok küçük, ya da uyum. Ayrıca bir su hareketi ve temizlik ve bakım arasındaki sadece çok kısa bir çok rahatsız etmektesiniz. Dıştan Basınçlı Filtrasyon: . üreticinin temel gereksinimlerini çoğaltmak için verilen yönergeleri izleyerek önce Advised Belki su sürülmesi ile ilgili bazı ayarlamalar yapmak gerekir urn, sanki bitki türlerini yüzen kullanmak için gidiyoruz, bu anti-oksijenasyonu gaz alışverişini kolaylaştırmak için su yüzeyine bölünürler. Günün sonunda, bu bitkiler bu nedenle yüzeyde hareketi yavaş ve edecek oksijenasyonu korumak. dolayısıyla su çıkışı yüzen bitkilerin gelişmesini ve çoğalmasını yavaşlatır, ve muhtemelen artırmak için su seviyesi için flüt çıkış yükseltmek için bir "catch" tasarlamak zorunda tatili yüzey sert ve bu nedenle daha fazla oksijen değiştirilir. Filtrasyon ıslak / kuru sistemi: Benim bakış itibaren en etkili çözücü sistemi ve temelde yüksek oksijenasyon için, akış ne olursa olsun urn sağlar beri hiçbir su yüzeyini kırarak gerektirir. Bu iki ana avantajları, bitki yüzeyi ile ve aşırı akımlar olmadan statik su çevre yaklaşımı ile kesinlikle uyumlu ile sistemi sağlar. Birincisi, havaya biyolojik maddenin varlığı, banyo içinden akan su, bakteri türleri çok etkili koloniler yana ve aynı zamanda son derece oksijenli su ve hazır, diğer taraftan, bu devirmek izin kutusu, dökülüyor olanak sağlayan son derece yüksek bir oksijen, elde Hatta su seviyesinin altında, tek bir flüt, yüzeyin herhangi bir hareketini önler flüt çıkış hızı göreli azalan ve su oxygenating ederken, böylece daha az güç üreten olmadan su borusu. ', bir filtrasyon s daha fazla alan gerektirir, ancak bunun yerine çok daha yüksek bir ses seviyesi ve bir filtre korugan, çok ilginç ve göz önünde bulundurun. hale etkili filtre malzemesi için izin verir , bu tür sistemler taşma kullanılmasını gerektirir ve iki düzeyde iki gözlük ve yolun iki bölümden, bir yerçekimi ve su yükseltmek için sirkülasyon pompası ile bir ile bir su dolaşımını içeren. Bu genellikle belirli noktalarda arka planda pislik sürü yerleşmek demektir , ben yerleşmek zorunda kalacak sifonlanıp . Ben daha fazla veya daha az standart ıslak / kuru filtre ve bileşen parçaları bırakın düzeni.

































 
Şema ıslak / kuru filtre.


. Ve ben de bu ıslak / kuru sistem yükseklikte bir adaptasyon açıklar ve aynı zamanda bilge bir çözücü ve filtre hacmi içeren bu DIY terk Torre filtrasyon ıslak / kuru tip 

: akışkan yatak Filtre sistemi ilginç, ama gerektirir . kutusunda yüksek akış biyotop döner hangi şekilde çözmelidir çok yüksek akış hızı, Filtre hattı veya levha: iki nedenden dolayı özellikle bunun KARŞI biyotoplar için. esas plan tahıl urn , çok ince ve orta vadeli. çok urn polucionará ince partikülleri filtrelemek için zaman içinde doyma sorunlara neden olur ve diğer taraftan için başarısızlık belki de alternatif bir sistem olarak, sıkıştırma çözme silis olabilir planteable, ama benim açımdan gelen sızıntı, bu tür bir "soğuk ayaklar" etkisini önlemek veya istediğiniz bir biyotop mevcut olmayan diğer faktörler de vardır yoğun bitkili akvaryum seziyorum. Filtre Çini: Çini filtre gerçekten devridaim filtreye su pompası, böylece filtreleme, kutunun seviyesinin üstündedir ve geri akvaryum içine yerçekimi ile düşme burada ıslak / kuru, tersine dönmüştür. bu gibi benzersiz bir filtredir biz. biz de nitrat absorbe zekice gelip bataklık tür bitki hizmet akvaryum üzerinde bir kap / pot, oluşturmak istediğiniz (yanı oksijenli) kuru / ıslak özellikle bu nedenle tüm gereksinimlerini ve fonksiyonları karşılayan bir sistemdir biyotop birincil ayrı riverbanks suyu filtre şeklini taklit etmek.









 
Bir seferde bitki yalak ve filtre kiremit.


Bu DIY, çok ekilen ve bir Amazon biyotop akvaryum derece. Diyerek tavsiye böyle filtreler kiremit, montaj ne sözü için bile kiremit akvaryum filtre 1000 litre 
Bu örnek bir filtre birleştirir arka plan ya da plaka, ama biz sistemin bu eleman çıkarmak ve biz sadece ekme üzerine çizerseniz, ihtiyaçları sisteme adapte edilebilir. Anılan sistemlerinin yanı sıra, bağımsız süzme türü, mekanik filtrasyon sistemi vurgulayan kullanmak için. Amazon Biyotoplar, ince silis kumu tür, doğal ahşap sandıklar, alt çürüyen ölü yapraklar, ve yüzen bitkilerle, sık sık neden olan su kirliliği önemli bir kaynağıdır partikül madde büyük miktarda yaprak çöp, odun talaşı ve atık hem de diğer şeyler arasında balık serbest. silis kumu bu hafif olarak arka planda dökülmüş ve süzülmüş sakatat tutmak mümkün değildir taneleri arasında,. herhangi bir güncel veya balık çarpıntı bu tortu çevre tanecikli maddenin bir ortam sağlayarak urn ile yayılır yapar, böylece yerçekimi filtre için bir taşma sisteminin kullanımı daha da kötüye Bu ( örneğin) bir kese ve bu ortamı kaldırmak için bazı güçlüklere neden olabilir. sandıkta yaşayacak balık bakış açısından bakıldığında, bu bir sorun değildir, ve aslında onların doğal yaşam genellikle çok benzer, Biz yardım isterseniz ama, biz sürekli ikmal Gurnard biz filtre tasarımı, veya zaman zaman, için "taşınabilir" bir filtre kullanımı hakkında düşünmek için başarısız, kirlilik düzeyini azaltmak var urn. bu süzme devresi değil, ilk başta olmak kaba mekanik filtrasyon sonu olmalı ve yerleşik biyolojik filtre malzemesinin hacmi ile orantılı olmalıdır iyi mekanik filtrasyon, anlamına gelir.











SU DEĞİŞİKLİKLER.


Bu bölümde birçok vermek gibi daha fazla bir öneme sahiptir çünkü ayrı belirtmek önemlidir ve bir biyotop bu durumda içerdiğini özgü koşullar ile tedavi edilmesi gereken bir sorun olup olmadığını. 
bir akvaryum veya ekilen yerlerde besi istikrarlı bir ekosistem veya parametreler sert sular ile bir akvaryum oluşturur, değişiklikleri, her nasılsa, daha ani az ya da çok. bir biyotop gerektirir daha kontrollü yapmak için daha hazırlıklı olabilir sertlik ve ph düzeyi ile bir akvaryum olmasını göz önünde Bu parametrelerdeki değişimlere duyarlı alışılmadık bir şey, periyodik türler, bu stres en aza indirmek su rutinleri kaçınılmaz değişikliklere uyum için tavsiye edilir. urn su oranı yüksek bu nedenle değişiklikler çok arzu değildir ve. kurulmuş değerler aşırı etkileyen önlemek için, en fazla% 10 oranında su değiştirme için tercih edilir, su yaşam değişiklikleri ile bir akvaryumda nitrat oluşturulur kaldırmak ve sahip olacak şekilde, ihtiyacı daha yavaş yavaş bunu yapmak için, ama onlar suyun istenilen miktarda yenilenmesi için zaman yakın olmalıdır. Benim tavsiyem rutinleri suya benzer olarak su ile, her 2-3 günde bir% 10 değiştirmek kullanmaktır urn yerine% 50-70 değişiklikleri haftada bir kez, genellikle genelliği tarafından dikilmiş bir toplumda değişiklikleri budur. bu, bir filtreleme sistemi büyük boy ortalamasını tasarlanmış göz önüne alındığında Böyle rutinleri bir sorun olmamalı, ama tam tersi. Bu da dolayısıyla bu yavaş yavaş serbest olarak, yaprakları ve turba ile kutuya dahil olacak tanen israfı önlemek ve küçük değişiklikler ile, bu suların. çözünmüş tanen ile daha az radikal formu "yıkamak olacak" . sifonlamakla İlişkin Biotopların bu tür önemli bir konudur sabit bir sifon olmanızı tavsiye değil, ama yerine her iki ya da üç hafta, Eğer bilinçli olarak yaratılan kirliliğin yenilemeniz gerekir ama eğer. Çözünmüş ve yonga günlükleri birikir atık dağları oluşturmak bırakır ve yalnızca bu nedenle biraz kirli bir ortamı neden çıkarıldı ve balık tarafından yayılır hizmet ve yaprakları ve asitlenmesini yenilemek için zaman zaman sifonarlo çok iyi bir fikirdir. zaman bu süreyi yapmak türler de mutlaka bu atıkların yem veriyor, ama biz el çıkarsa kaçınılmalıdır. İlişkin , çünkü dediğim gibi, ince tabi değildir silika kirlilik alt tabaka bu tip, sifonlamakla yolu, gerçekten çok kolay ve basit bir değişiklik ile, drenaj basit bir tüp Ø12mm besili, hangi yığar % 10 bu katman silis. sürükleyerek olmadan kolayca çıkarılabilir substratın bir santimetre boru yatıyordu ve bazı güç üretmek için bunu biraz sallamak yeterli olacaktır. Bu akım artış kirlilik, kolayca astar tüp tarafından emilecek silis daha hafiftir. kirlilik kalın ahşap, sürgün ve enkaz parçaları olduğundan, bu durumda ızgara ile tüp sifonlamakla kaputu koyarak tavsiye etmem , grid hızlı. sifonlamakla devam edemedi doyurmak yüzden açıkçası sonunda değişim için kullanılacak suyun hatırlayarak ısrar rağmen biyotop olanlar için mümkün olduğunca benzer parametreleri, hem de olmalıdır pH, sertlik ve sıcaklık, klor, kloramin ve mümkünse elimine olması yanı sıra, ağır metaller ve sedimanlar, o yüzden yukarıda belirtilen makalede kontrol etmek için tavsiye su arıtma sistemleri . Nihayet, avukat size, eğer yapabilirsen onu yükseltmek, ben bir yüklemek için nasıl bu DIY bırakmak için, her birkaç dakikada hakkında ama az su konuşurken, özellikle bu durumlarda bir otomatik su değişimi, kullanmak için her zaman büyük bir yardımcıdır otomatik su değişimi Bu makalede, "döngü döngü" sürekli su değişimi sistemi ağa geçici olarak programlanmış döner, ama olurdu bizim durumumuzda sistemi için en uygun ve ideal gelen suyun içinde, zamanlanmış bir sistemdir. Yani oransal katılan günlük% 10 su koymak damla içeren kadar gitmek yeterli su olduğunu. Bu her zaman koyarak, iyi öykünür, bizim imkanları dahilinde, gerçek durum doğada oluşturulan sistem parametrelerini değiştirmek tehlikeli açık ya da değil, hangi yavaş yavaş su.

























AYDINLATMA.


Amazon yoğun dalları ile yeşilliklerle dolu, büyük ağaçlar ile çevre ve nehirlerde oluşturulan ortamlar ve habitatların çok yapan büyük miktarda, çok bastırılmış aydınlatma yıkandığı. 

 
Amazon üzerinde şafak.


Güneş ışınları enerjisini yakalamak için düzenlenmiş yaprakların boşluklarını girin ve orta çünkü çözünmüş tanen derinleşmiştir böylece suyun ulaşan ışık miktarı düşüktür. 
Bu yapar ışık ve karanlık çevre arasında bir batık büyük bir tezat olduğunu. Twilight Zone ve güneş ışığı doğrudan düşer bazı açıklıklar. 
Bu yüzden biz bu koşulları taklit olduğunu yapar, gerek aşırı dağıtım ve bitki seviyesinde daha fazla gereksinimleri bu sanal olmaması için çok düşük olacak . 
bitkiler sistemini istikrarsızlaştırmak ve alglerin büyümesini desteklemek değil, çünkü biz çok fazla ışık var, iyi ilgilenmiyor, bu yüzden benim tavsiyem en fazla 0.25 w / l veya daha düşük koşullara bağlı bir oranıdır. 
beyaz arka plan üzerine Bu çok fazla yatırım gerektiğini, böylece biz de, yerleştirmek için düşük ışığı yansıtan yardım. 
Yüzer bitkiler bizi gizleme varlığını lehine ve manzara daha cazip hale getirecek ışığın farklı alanlarda, elemek ve kontrast yardım yaratacağız.

 
Kutusundaki yumuşak ışık insidansı, gölgeli alanları yaratmak.


Onlar bize bir aşırı sarı results manşet verecektir su rengine eklenir çok sarı tonları, gibi ortamlarda tanenler olmak, benim tavsiyem, 2000 ° K ve 4000 ° K arasında bir renk sıcaklığına sahip olası ışığı önlemek için denemek için olduğunu Ayrıca aşırı melodiler balık tahrif. tanen ile çok sarı zaten sesi ayrıldıktan sonra, ben mavi tonları, mor, balık vurgulamak daha kırmızı tonlar izin aramak için mümkün olduğunca yürürlükte yanayım kahverengimsi sarı gibi bir sanığın arayışı içinde spektrumunu dengelerken.



 
Sylvania tüp mor Biotopo Grolux 8000 K. ile aydınlatılmış


Benim tavsiyem, yaklaşık 8.000 ° K ve 15.000 ° K arasındaki tüpler yerleştirmektir. 
'çekeceğim mor grolux Tercihen destekçisi m veya daha kırmızımsı vermek ve 10.000 ° K aşan olarak, daha az mavimsi çünkü sylvania 10000 º K AQUASTAR mavi daha ışık spektrumu ... Bu tadı olduğundan Ancak, her karar. aydınlatma bir biyotop için öncelikli aslında, watt başına lümen az, daha az aydınlatma lümen üzerinde renk, ve unutmayın fotosentez ve özellikle yosun lehine "ısı" Biz bunları önlemek istiyoruz ... Bu nedenle, sıcak ışıklar önce soğuk ışıklar, unutma. bazı bitkiler ile biyotop alanı, benim tavsiyem PLL kullanmak için ise tam bir haline 'nin atık orta / uzun vadede yosun sorunlara yol açacaktır, özellikle de onlar değil yerlerde israfının önlenmesi, bitkiler için ayrılmış alanda özellikle yerleştirilir. kullanılacak armatür tipi ile ilgili olarak, veren bir şeydir bunların her biri farklı bir sahne yaşam sağlayacak olduğu doğru olmakla birlikte, aynı ısırdı. , örneğin, doğada daha gerçekçi yaratılan durumu taklit, HQI keskin karşıtlıklar kullanımını içerir, ancak daha fazla harcama ve daha fazlasını içerir kontrol algler. Ben ancak bu zaten, her ve etki elde edilebilir yapmak istediğiniz yatırımı ile ilgili biraz gider ve hep bugün T5 kalite / fiyat / performans olduğunu savunan edecek eşsiz vardır. Apart renk sıcaklıkları en aralığı ve seviyesi seçenekleri olmaktan her yerde arıyor deli gitmek zorunda kalmadan izin verdi. fotoperiyodunda ilgili olarak, benim tavsiyem o kadar çok biyotop zevk ve geçemez zaman uyum 8 saat alg sorunları önlemek için maksimum. balık düşük ışık dönemleri ile iyi yaşamak ve çok uzun fotoperiyot olabilir yaparken gündüzleri odasında çok ışık yeterli olabilir çünkü hiçbir sorun, adapte olacak bir avantaj daha dezavantaj.














 
Amazon alacakaranlık.


Bunu yüklemek için imkanı varsa ay ışığı ile ilgili olarak, benim tavsiyem her zaman. Mümkün bunu yapmak için 
kullanarak, ders çok ince ve ışık kontrollü, ve muhtemelen semaver belirli bir noktaya odaklanarak. Su ayın insidansı çok ince ve yumuşak ışık içerdiğini unutmayın. 1,5 W 100 lt için mavi ışık oranının bu tip için fazlasıyla yeterli olacaktır.


UYUMLU TÜRLERİ.


Açıkçası isim ve bizim biyotop imkansız olacağını düşünebilirsiniz tüm Amazon tür ilişki kurmak, ama biz bu konuda bazı mantıksal kalıpları tutmak önemli olduğunu düşünüyorum, biz dediğim gibi, en yaygın olan, sağduyu tarafından yönlendirilir duygusu ... doğa ve evrim var, bir doğal çevre birbirleri ile etkileşim ve bütüne büyük bir denge veren bir simbiyoz oluşturmak çok farklı hayat biçimlerinin bir arada olduğu ve bu biz bir şey Bizim mikro habitatlar dikkate ... Ben sadece sevdiğim türler ve ben istediğiniz miktarda bir akvaryum düşünün ben bunu o vermek gibi olacak şansı sanmıyorum, çünkü, bu bir hata olacağını düşünüyorum bunlar arasında sorunsuz birleştirmek şöyle dursun, sınırlı ve habitatları kapalı bunları azaltmak. nedenle dengeli ve sürdürülebilir çevreyi sağlamak, minimal farklı ortamlarda koşulları ve her tür ve kendi gereksinimleri özelliklerini eğitim gerektirir. Bunun için orada süs amaçlı özellikleri için satılan Amazon türlerin çoğu oldukça iyi belgelenmiş olan ve her zaman sağlamak için, önce tüm olası yönleriyle bu konuda mümkün olan tüm bilgileri toplamak, bazı türler dahil etmek istiyorum tavsiye Bizim tankında bir beceri ve bir sorun değil tanıtmak. temelde stabil Amazon biyotop azından bazı farklı türler olmalı, daha fazla veya daha az, tam ve dengeli olması. Benim tavsiyem ben "temel türler" dediğimiz kullanmaktır tankında belirli işlevleri yerine getirmek ve sınırlayan bir kahraman ya da kahramanı türleri seçmek ve. dahil komple türleri zorlamak Como "temel türler" de yayın balığı denilen (en azından çoğunlukla loricárido çeşitli ve başka calíctido siluriformes tavsiye ). Temelde Ancistrus çeşit ve "garip isimler" için. daha az alışık ile daha iyi anlamak için Corydoras çeşit, Loricariids dayalı gıda hor olmasa da, köşelerde öncelikle yaşayan ve selüloz ve bitki örtüsü üzerinde beslemek türler hayvansal proteinler. "baz elemanları", günlükleri bakımı, temizliği ve yüzey fırçalama bize sağlamak için iyi olduğunu ve ahşap yemek. Böylece set içinde kendi misyonu ise gıda kolaylaştırmak. bunlar çok diğer türler ile bağımsız ve neden olmaz sorunlar. agresif aynı türün erkeklerde esas olarak, hatta diğer loricariids saygı, ana dezavantajı, genellikle çoğu zaman değil kamufle çünkü onlara zevk zor olacak olmasıdır biz çok göreceğiz. her türlü çeşitleri, farklı aileleri Hypancistrus, bariancistrus, Ancistrus, escobiancistrus, panaques, peckoltias, vb, kendine özgü özelliklere sahip olan her biri, çizimleri, boyutları ve şekilleri ile, (her zamanki L'ler) vardır ama hemen hemen tüm biyotop için mükemmel geçerlidir. Birisi doğru bazı Cichlid documentándonos ile uyumsuz olabilir ama sorunlar türler birleştirerek olmamalıdır.



















 
L-340 Hypancistrus gençlik.


Calíctidos, yaygın yorulmadan artık gıda temizlemek ve enkaz urn alt serbest tutmak için bize yardımcı çalışkan hayvanlar çizgi vardır zırhlı yayın balığı, bilinen olanlardır. 
Bu kalanı ile etkileşime girmeyen bir hayvan, ya da Herhangi bir Amazon biyotop çok girişken ve uygundur. herhangi diğer türler, saldırgan veya rahatsız edici 
İnce tabaka ayrı yaprak kalıntıları, ideal ve bu yorulmadan kazmak ve iyi şekil artıkları tutmak olduğunu döner Tankta yiyecek.

 
Corydoras arcuatus grup.


Kahramanı türleri, bize tankın kalanını tamamlamak için yönergeleri verecek budur. 
Rekor bireyler sağlanacaktır tank hacmi için uygun gördüğü ve bu ile uyumluluk için diğer türler tabi ki bu tür, genellikle orta / büyük boy, ilgi merkezi olacak. 
Normalde bu tip kahramanları genellikle türler cichlidleri ve genellikle daha baskın ve gösterişli türler olduğu gibi, iyi bir boyutu Characins. Piranalar, diskolar, Oscar, uarus, skaler, Geophagus, vb "türlerin kahramanları" iyi örnekler yapabilirsiniz, bazı durumlarda Onlar uyumlu ve sağlayacak urn boyutu ise, bu tür birleştirmek, ama bazıları oldukça büyür ve onların davranış ve sosyallik için önemli bir faktör olarak biz her zaman ..., onun yetişkin boyutu özelliklerine üzerine inşa böylece, seçimde genel değişkenler çok fazla olduğundan, ben yardım edemem, ancak diğer taraftarların deneyim ve net bilgi büyük miktarda görünce, emin iyi sonuçlar çıkarabiliriz. Sonunda, diğer daha rahat çeşitleri olarak vardır türlerin kahramanı ilgi olabilir ... biz akılda tutulması durumunda shoal küçük Characins yılında, vb cichlidleri daha küçük boyut, groundfish, uygun bu türler biz adapte ettik başka önemli besin olduğunu, bizim seçim ile kombine edilebilir bizim Uyumsuz tankı veya gıda veya daha hassas bir şey veya özel parametrelerin türü gibi diğer nedenler.










GIDA.


Gezegenin en büyük biyolojik çeşitliliğin kaynağı olarak Amazon havzası, bir yol veya başka, diğer türler için yiyecek vardır, böcekler, eklembacaklılar, kabuklular, nematod, parazitler, omurgasızlar ve balıklar, büyük bir çeşitlilik içerir. 
nedenle ve yabani türler yaygın olarak canlı yemek yemeye adapte olduğunu düşünüyor, bildiğim kadarıyla bu yaşam tarzını taklit etmek mümkün. gerektiğini 
Açıkçası biz türler ve bu yakın kesimlerde yaşayan gıdalar arasındaki denge aynı derecede elde, ama veremem bazen ve düzensiz gıdalar, faiz, sosyalleşme ve hemen hemen tüm türlerin içgüdüsünü teşvik yaşamak. 
nedenle periyodik olarak kırmızı sivrisinek larvaları, su piresi, canlı yetişkin tuzlu su karidesi, solucanlar GRINDAL gibi uzak kumanda gıdalar verin ve yulaf çok ilginç olabilir. 
Belki biz bazen balık istila parazitik solucanların yumurta getirebilir bu tür gıda, özellikle kırmızı larva, kullandığınızda düzenli önleyici deworming her 2 ya da 3 ayda bir yapmak ilginç olurdu. 
Yeterli doz lapası her iki ya da üç ay riskini önlemek için ilaçlı preemptively. Neyse, bu canlı gıda takviyesi olarak ortaya konulmalıdır ve asla diyet temel olarak. Temelde, çünkü doğada bu olacak olsa temel olarak, çevremizde bir aralık üstün gıda ile geniş bir yaşam alabilirsiniz tüm besinler, vitaminler, mineraller ve proteinler ve lifler. canlı gıda ile birleştirmek değil , bu nedenle diyetin temeli dayalı olmalıdır balık, kabuklu deniz ürünleri, özellikle, sebze ve vitamin ağırlıklı dayalı yeterince tam ve dengeli püresi,. ağı için çok iyi tarifleri vardır, ama ben bir olan, ben yapmak size tavsiyelerde çekinmemek ile yapılan lapası agar-agar , sonu yok ve yem kalınlaştırıcı tankı. aşırı zaman kirletmez sağlar kompakt bir bulamaç için bir uydurma püresi yanında, ticari pelet ile kombine edilebilir, önce o gevreği 10 dakika ver nemlendirilmiş veya ticari pul veya spirulina hapları arka plan, fiber, vb gibi diğer zıt ticari gıdalar, iyi bir ek olacaktır. uygun bir bağışıklık sistemi için temel olarak 'yaklaşımı her zaman tam ve çeşitli bir diyet sağlamak olacak bizim balık, stresi azaltmak ve böylece yaşam beklentisi artırmak.














Montaj pratik bir uygulama olarak, ben zamanla toplandı daha fazla veya daha az sıkı bazı biyotoplar, birkaç örnek bırakın ve bir temel ya da örnek teşkil edebilir. 
Onlar Biyotiplerin konum örnekleri yaptım ya da şu türler için tasarlanmıştır korumak .
Eğer seviyorsunuz. 



Kaynak :http://www.portalpez.com/1-vf220-vt40136.html?postdays=0&postorder=asc&start=0

Belki işinize yarayabilir.
Nuada2014-01-24 00:06:01

Beğenenler: [T]177373,bkoko[/T][T]176181,Ibrahım[/T][T]105028,dogangunesk[/T]
Teşekkür Edenler: [T]105028,dogangunesk[/T]
+1: [T]105028,dogangunesk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gökhan GÖKÇEÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1012
Gökhan GÖKÇEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2014 00:09
Muhteşem bir paylaşım olmuşEmeğinize sağlık.Daha önce paylaşıldı mı bilemiyorum ama çok etkilendim. ;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir