Alt Gövde de Salyamsı Oluşumlar


kechisÇevrim Dışı

Kayıt: 22/10/2006
İl: Izmir
Mesaj: 8
kechisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2006 10:23
Arkadaşlar,
Öncelikle hepinizin bayramını kutlarım.

Sabha kalktım. Biraz çocuklara bakıyım istedim. Akvaryum ısısı 32 ye cıkmıstı. Sanıyorum fazlaolur dedim ve "kara kutu" marka ısıtıcının üzerindeki ısı ayarını 27 dereceye düşürdüm.

Ancak bu arada bizim gözü şiş olan arkadaşın, burnundan hava kabarcıkları çıkarttığını ve hareketlerinin çok yavaş ve batma-çıkma tepkilerinin nerdeyse kaybolduğunu gözlemledim. Sanıyorum forumda  yazıldığı gibi bizim çocuk akciğer enfeksiyonu oldu.

Aynı zamanda ikisinin de gövcdelerinin alt kısmında beyaz, salyamsı, yarı saydanm süngerimsi  oluşumlar var. Fotograflarını alamadım cunku o kadar yanlarına girmeme izin vermiyolar ve zoomla da net görüntü alamıyorum.

:) ZAten çektiğim fotları da asmakta pek becerikli değilim galiba :)

BU konuda bir deneyimi olan oldu mu ?
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

momoÇevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2006
Mesaj: 404
momoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2006 15:06

Kabuğu yavaştan yumuşamaya başlamış olabilir. Sebebi kalsiyum eksikliği ve güneşsizlik. Açıkçası kaplumbağan çok hasta. Güneş ışığı, kalsiyum takviyesi ve Vitamin iğnesi gereklidir.

Bunun yanında bir an önce antibiyotik tedavisi başlamalı. Bununla ilgili bilgileri daha vermiştim zaten. Geçmiş olsun.

Gövdeden kastettiğin eğer kabuğu değil de uzuvları ise derisi soyuluyordur ki bu büyüme belirtisi ve su da biraz sıcak aman deyim dikkat haşlanması kapluşlar. Kalorifer üzerinde olduğunu gördüm daha önce, yerini değiştirirseniz iyi olur. Suyun yeşil rengi ise fazla ışık. Fazla ışıktan yeşil yosun, az ışıktan kahverengi yosun oluşur.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir