Albino Koi Lepisteslerim Hızla Ölüyorlar


ozanguppyÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2021
İl: Ankara
Mesaj: 6
ozanguppyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2021 11:41
Öncelikle tüm hobicilere sağlıklı hobiler dilerim 3 ay önce kurduğum 120 litrelik akvaryumumda lav kırığı zemin, pipo filtre ve 5 dişi 3 erkek damızlık bir takımı damızlık boy albino koi lepistes bakmaya başladım ancak 2 ayın sonunda ilk olarak yaşlı damızlık erkeği kaybettim ardından 1 dişi ve gecen haftada 60 yavru dökmüş dişimi kaybettim ve bir yetişkin cüce vatoz da kaybettim belirtilere baktığımda nitrat patlaması olduğunu düşündüm balıklarımı hızlıca 3 gün bekletilmiş bir kovaya % 50 akvaryum suyu ile aldım ısıtıcı ve pipo ile birlikte yavrularımıda tam olarak 64 tane saydım ve 20 cm'lik bir akvaryuma %70 akvaryum suyu,hava motoru ve ısıtıcı ile aktardım aktarma şartlarına uyarak.
Akvaryum suyunu son 3 cm kalana kadar önce lav kırığını çıkartım daha sonra dip çekimi yaparak suyunu boşalttım tekrar dolum yaptım %70 doldurdum 5 gün motor ısıtıcı çalıştı dibi boş olarak balıklarımı aktarmayı beklerken dün akşam yavrularımın olduğu akvaryumda önce ikişer tane daha sonra 3-5 olacak şekilde yavrularımın sersem sersem yüzdüğünü fark ettim tekrar büyük akvaruyuma yine alıştırarak aldım tül yavruluğun içine ancak 2 saat içerisinde 60 adet yavrum varken yavrular 15 günlük 11-20 aedet yavru sağ kaldı şimdi sormak istediğim ben nelere dikkat etmeliyim neyi yanlış yapıyorum bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim hobiyi seviyorum 2 yıl öncesine kadar çok severek çok çeşitli canlılar bakmıştım 2 yıl ara vermiştim ama şimdi bişeyler yolunda gitmiyor yardımlarınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler en kısa sürede fotoğrafta yükleyeceğim.
[:((]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GorkemErsoyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2018
İl: Ankara
Mesaj: 206
GorkemErsoyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2021 22:25
Merhabalar, öncelikle kayıplarınız için çok üzüldüm. Nitrat, nitrit veya amonyak patlaması yaşandığında balıkları başka bir yere nakletmektense dinlenmiş su ile her gün su değişimi yapmak daha faydalı olacaktı. Bu süreçte akvaryuma bakteri kültürü eklenebilirdi ve akvaryuma çeşitli bitkiler eklenebilirdi. Kumlar, kayalar, motor filtresi ve bitki yaprakları bizim yararlı bakteri kolonilerimizin yaşam alanları olduğu için pek ellememekte fayda var. Mesela ben akvaryumdan dip çekimi bile yapmıyorum, üstten çekim yapıyorum genelde. Ayrıca kumları karıştırmak zamanla kumların içine çökmüş ağır metallerin yeniden akvaryuma karışmasına sebep olabiliyor. Balıkları bir kovaya nakletmeniz balıklarda stres, ani sıcaklık değişimi gibi ciddi sorunlara yol açmış olabilir. Ayrıca plastik kovalar ılık akvaryum suyuna bir hayli salınım yapar ve balıklarınız zehirler. Bilhassa ısıtıcılar plastiği hızlıca çözebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir