Alan seçimi


pckobatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2009
İl: Amasya
Mesaj: 1934
pckobatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2010 19:42
Merhaba 9.sınıfa giden arkadaşlarımız 10.sınıda geçerken alan seçecekler onlar deneyimlerimizden faydalansı tavsiyelerimizi dikkate alsın diye böyle bir konuyu açmayı düşündüm.Neyse ben 10 a geçerken sayısalı seçtim.Asla pişmanda olmadım ama bir çok arkadaşım pişman oldu.Arkadaşlar istemediginiz bölüme veya yapamadıgınız bölüme gitmeyin sonuçları daha acı oluyor ama iş işten geçmiş oluyor.Sınıfta kalmaya kadar gide biliyor.Onun için aile baskısına falan kulak vermeyerek istediginiz bölümü seçin sayısala babası zorla yollayan arkadaşım vardı.Sonuç ne oldu 10. sınıf 10 zayıf sınıf tekrarı sonuç olarak babasıda üzüldü kendide.Bir diger husus ise sayısala gelip sayısal derlere çalışıcam gibi bir hayaliniz olmasın çükü sayısal dersi zayıf olmayıp sınıfta kalan çok kişi var.10.sınıfta 15 sınava gireceksiniz buda yogun bir sınav temposu birde hocalarınız biraz cins olursa seçtiginiz güne lanet okursunuz.Dille aynı sınavı yapan ingilizce ögrtmenleri var.Sayılsalın güzel yanları ise ezber olmaması tabi sayısal zekayla alakalı ama ailesi yüzünden bu alana gelip çok pişman olan arkadaşım oldu çok sınıfta kalan arkadaşımda oldu.Aileniz 1 ay üzülür ama sınıfta kalırsanız bir yılınız kaybolur bunları iyi düşünün.Sayısala giden zekidir diye bir şeyde yok aileler bu yönde çok yanılıyor zaten.Ama niyetiniz yatmaksa sözel çok rahattır bende demesi.Neyse arkadaşlar ben sayısal ögrecisi olarak bildiklerimi anlattım.Anadolu lisesindeyim her lisedede aynıdır.Tm ve sözel ögrencisi arkadaşlarımızda kendi bölümleri hakkında bilgi verirlerse alan seçecek arkadaşlarımıza yardımcı oluruz diye düşünüyorum....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

semihberatÇevrim Dışı

Kayıt: 25/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 261
semihberatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2010 20:28
Ben bilgisayar üzerine okuyroum. Ve alan şeçerken yazılım bölümünü seçtim. Memnunum ama aşırı derecede mantık ,uzay matematiği ve 3 boyutlu düşünme gerektiriyor. Başlarda çok kolay geliyo ama ilerleyen dönemlerde çok karışıklaıyor. Öğrendiğiniz bütün kodlar birbirine giriyor.
mesela şu an sınıf geçek için herkesin bi projesi var. Benim bu projeyi yaparken monitore kafa atıığım çok fotoğrafım var. Çünkü öyle bi yerde kalıyosunuzki işin içinden çıkamıyosunuz. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Anil012Çevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 387
Anil012Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2010 14:38
Fatih, bir sayısal öğrencisi olarak sayısal bölümünü kötülemişsin bence biraz, daha doğrusu iyi yönlerinden yeterince bahsetmemişsin sanki.. :)
 
Ben de kendi düşüncelerimi söyleyeyim: Lisede bölüm seçerken ben de ailem tarafından yönlendirildim diyebilirim. Bana kalsa eşit ağırlık seçip, lisede rahatça geçecektim sınıflarımı, öss'de de hukuk, uluslararası ilişkiler veya işletme, iktisat gibi bir bölüme girecektim. Sonrasını düşünmemiştim zaten o zamanki aklımla.
Ailem sayısal seçmemi tavsiye etti, hatta biraz da baskı yaptı diyebilirim, lisede zorlandım, özellikle biz lisede fizikte, kimyada ve matematikte üniversite konuları da görüyorduk, zordu yani oldukça. O zamanlar ailemi hep suçlamıştım. Ama şu anda geldiğim noktada görüyorum ki, sayısal okumak insana çok şey katıyor gerçekten. Her zor şeyin yaptığı gibi.. Öncelikle problem çözme ve analitik düşünme konusunda eşit ağırlıkçılardan çok daha önde oluyorsunuz, bu nedenle firmalar artık işe yönetici alırken işletme mezunlarından çok mühendislik kökenli insanları tercih ediyor. Ayrıca çalışma alanınız daha geniş. Örneğin bir hukukçu mezun olduktan sonra yalnızca Türkiye'de çalışabiliyor, veya üniversitede dersini almışsa ek olarak bir ülkede daha.. Ama sayısal okuyanlarda durum böyle değil, çünkü öğretilen şeyler evrensel, dünyanın her yerinde aynı kurallar geçerli. Yurtdışı düşünenler bunu da dikkate almalı bence.
Söylemek istediğim şu ki, lisede rahat olayım, dersler rahat geçsin, yatarak okul bitiriyim düşüncesiyle bölüm seçmeyin, geleceğinizi düşünerek yapın seçiminizi. Ama bunu yaparken de tabiki yetenek ve hedeflerinizi de gözardı etmeyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TesseractÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/10/2007
İl: Yalova
Mesaj: 2356
TesseractÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2010 16:13
Ben bu sene başında sayısalı seçtim.Ve şu anda pişmanım.Ama ileriye dönük baktığımda benim seçeğim meslek sayısal bölümle alakalıyla birazda mecburiyetten bu bölümü seçtim.Bu bölümün iyi yanlarıda var kötü yanlarıda.Tm dekiler  matematikten 90-100 alırken siz 50-60 almanız çok moral bozucu oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Anil012Çevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 387
Anil012Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2010 18:14
[QUOTE=cihadfurkan]Ben bu sene başında sayısalı seçtim.Ve şu anda pişmanım.Ama ileriye dönük baktığımda benim seçeğim meslek sayısal bölümle alakalıyla birazda mecburiyetten bu bölümü seçtim.Bu bölümün iyi yanlarıda var kötü yanlarıda.Tm dekiler  matematikten 90-100 alırken siz 50-60 almanız çok moral bozucu oluyor. [/QUOTE]
Takma kafana, kulvarlarınız farklı tmdekilerle. Kendi bölümündekilerden geriye düşmüyosan bu yeterli. Okul hayatının zor geçeceği bir gerçek zaten, ama buna değer bence. Kolay gelsin. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tugberk_gÇevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2009
İl: Ankara
Mesaj: 527
tugberk_gÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2010 18:23
Bende mf (matematik- fen) öğrencisiyim. Geçen sene bütün notlarım 95 civarıydı. Bu sene ortalamam 65 e düştü. Yapsanızda yapamasanızda eğer mfden meslek istemiyorsanız çekmenize deymez. Çoğu arkadaşım gelecek sene tm ye geçmeyi düşünüyor. Çok zor. Özellikle kimya ve geometri müfredatı çok ağır. Umarım yardımcı olmuşumdur

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir