Akvaryumumun son hali


eseryelkenciÇevrim Dışı

Kayıt: 27/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 328
eseryelkenciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2009 20:10
Sanırım bu akvaryum hobisine yeni girdiniz... Üzülerek söylemeliyim ki, akvaryum son derece amatörce toplanmış... bu balıklara sadece kayalık alan , düz arka fonve tek renk ( beyaz) kumdan oluşan bir akvaryum balıklarıda izleyenleri de rahatlatacaktır. Bu şekilde balık bir saklandığı yeri bir daha bulamaz vallaha :)

Ama genede akvaryum merakınız hiç eksilmesin, Herkes bu şekilde başlıyor... İlk akvaryumlar genelde lunapark gibi olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bestwillÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2008
İl: Izmir
Mesaj: 15
bestwillÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2009 12:56
Çılgın bey (kusura bakmayın adınızı göremedim) birşeyi merak ettim. Akvaryumun boyu niye 96cm? Özellikle mi böyle bir seçim yaptınız yer sıkıntısından falan? Yoksa elinizde bulunan camları mı değerlendirdiniz?
Hobi konusunda diğer üstadlar kadar bilgili değilim, ama size bir noktada katılmıyorum. Bu benim zevkim demişsiniz, ama bu bence yanlış bir yaklaşım. Çünkü, her balığın doğal ortamı yaratılmalı. Kendi zevkinize göre dizayn bir yere kadar. Ben de sıfırdan bir kurulum yapıyorum ama bu foruma 1 yıl önce üye oldum ve akvaryum hala bitmedi. Her şeyi forumdaki konuları inceleyerek, sayfalarca makaleleri okuyarak yavaş yavaş yapıyorum. Hangi tür, hangi tür ile uyumlu yaşar, tür için kayalık, bitki, kum seçimi bu makalelerde yazılı.
Sizin beslediğiniz türler için uygun ortam mı bu konuda yorum yapamayacağım çünkü çok bilgim yok, ama tecrübeli arkadaşlar beğenmediyse bence vardır bir bildikleri.


Bir de şimdi beslediğiniz türlere baktım, galiba çok fazla tür var, 11 kadar. Bir de dikkatimi çeken mesela sarı prensesler sakin balıklar fakat mavi prensesler kavgacı balıklardır. aynı akvaryumda olmaz diye düşünüyorum, ama yine de konuya hakim arkadaşlar daha sağlıklı bilgi vereceklerdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir