Akvaryumda yosunun dekoratifliği ve faydası.


bozkurt681Çevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 598
bozkurt681Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2013 19:21
Herkes neyi tavsiye ediyor ? Herkesin çok bilmişlik ve aşağılamaktan başka yaptığı bir şey yok. İnsanlarla ilişkilerim iyidir benim kimin ne demek istediğini ne dediğini çok iyi anlayabilirim. Bitkili akvaryum konusunda araştırmadığımı nereden biliyorsunuz ? Güzel göründüğü ve bitkileri sevdiğim için bitkili akvaryuma giriştim. Tavsiyelerinize uymadığımı nereden çıkardınız ? Az önce sizlerin tavsiyesini dikkate aldım ve elimde bir diş fırçası bir de bulaşık süngeri alıp temizliğe giriştim. Bir de baktım ki en az görebildiğim kadarıyla 5-6 adet ufacık ufacık adi salyangoz var. Bir de bitkilerin diplerinde siyah saç yosunu oluşmaya başlamış. Diş fırçasıyla temizleyeyim derken iyice berbat ettim. Sinirlendim ve söküp attım bacopaları. Evet uzaktan bakınca akvaryum güzel görünüyor yanına gidiyorum bir bakıyorum bir yerde salyangoz bir yerde bitkilerin üzerindeki yosunlar. Şu an tek güzel görünen şey köklerin üzerindeki yosunlar diyebilirim. Anlatamam nasıl sinirlendim, bu işe başlarken hepsini düşünmüştüm bitkileri kaç kez yıkamıştım fakat nereden geldiyse geldi işte salyangozlar. Yapılacak çok şey var, yarın ilk iş cüce vatoz, kiraz karides ve katil salyangoz almak olacak sanırım. Veya akvaryumu kaldırıp büyük boyuta geçip iri amerikanlarla ilgileneceğim. Aklıma gelmeyen şey ise bu hobiyi bırakmaktır. Kesinlikle bu yolda ilerlemeye devam edeceğim.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tricker07Çevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2011
İl: Antalya
Mesaj: 668
tricker07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2013 19:58
Bitkili akvaryum bu elbette yosunda olabilir  yosun olduğunda sinirlenip atmak yerine nasıl düzelir diye keşke önce araştırsaydınız ben 3 senedir bu hobiyle uğraşıyorum ve bitkili akvaryuma olan merakım 1 senedir devam ediyor 3 kere Cuba denemem oldu ki hepsinde başarısız oldum ama asla bitkili akvaryum dışında bir akvaryumum olmaz artık o kadar çok seviyorum ki bu hobiyi... sakal yosununun sebebi bence co2 dengesizliğinden veya yetersizliğinden olabilir. Adi salyangozlar o kadarda kötü birşey değil akvaryumdaki biyolojik dengenin düzgün olduğunun göstergesi benim fikrim böyle. Keşke bitkileri sökmeseydiniz. tricker072013-02-22 20:00:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bozkurt681Çevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 598
bozkurt681Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2013 20:19
Bacopalar çok sinirimi bozdu sadece yanlarda 3-4 cm sürgünleri vardı onlar tertemizdi onları kırıp diktim 5-6 kök bacopa kaldı sadece. Ama benim için bitkiliden vaz geçmem diye bir şey söz konusu değil. Canımı sıkan her şeyden vaz geçebilirim. Akvaryumdan vaz geçmeye niyetim yok, ama bitkili de şansımı denediğimi düşünüyorum hem masraflı hem çok ilgi istiyor ama iri amerikan beslesem bu kadar da ilgi gerekmeyecek sanırım. Bunda öyle değil sürekli bir şey çıkıyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir