Akvaryumda Ozonizer kullanımı


armaqanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]5016,3[/B]
Kayıt: 16/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 286
armaqanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Mart 2010 10:33

Merhaba.Öncelikle sahip olduğum akvaryum ve hacimlerinden bahsetmek istiyorum.

4 adet 80 lt 1 adt 135 lt ve 1 adt 50 lt olan olan akvaryumlara sahibim.Bahsi geçen akvaryumlarda özel tür lepistesler besleyip üretmekteyim.Gelelim esas konuya...Konuyla ilgili biraz araştırma yaptım.Ozon gazının zararlı bakterileri yok ettiğini,sudaki O2 oranını artırdığını ve bu sayede büyüme ve gelişimi hızlandırdığını, ve nitrit değerini aza indirgediğinini öğrendim.Yanlışsam lütfen düzeltin.
Sormak istediklerim ise;
1-Kullanan arkadaşlar varsa deneyimleri.
2-Hangi oranlarda akvaryuma verilmeli?
3-Tek bir cihaz tüm akvaryumlarımda kullanılabilir mi?
4-Akvaryuma vereceğim ozon gazının oranını nasıl ayarlayabilirim?
 
Cevaplarınız için şimdiden Teşekkür ederim...Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Just For FunÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 803
Just For FunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2010 15:59
Birkaç link verebilirmisiniz özellikle akvaryum ile alakalı bilgi edinebileceğimiz linkler,mantıklı bir şey ama burda önemli nokta kullanım ne şekilde olmalı ve verilecek gazın oranı.Yüzme havuzlarında kullanıldığını biliyorum,orda su ayrı ortamda ozondan geçiriliyor,fakat akvaryumda canlı olduğu için daha değişik bir yöntem olmalı ve oranı ne olmalı çok iyi bilmek gerekir,güzel bir konuya değinmişsiniz umarım tecrübeli kişiler vardır bu konuda aydınlatıcı bilgi verebilecek.
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M510Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 277
M510Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2012 23:18
O3 cihazıyla gelen kullanma kılavuzunda galon olarak kaç dakika O3 verileceği yazmakta buna göre ayarlamak münkün yanlız O3'ü ORP cihazıyla beraber daha güvenli şekilde kullana bilirsiniz maliyeti 200$ civarında olur.


[QUOTE=Just For Fun]Birkaç link verebilirmisiniz özellikle akvaryum ile alakalı bilgi edinebileceğimiz linkler,mantıklı bir şey ama burda önemli nokta kullanım ne şekilde olmalı ve verilecek gazın oranı.Yüzme havuzlarında kullanıldığını biliyorum,orda su ayrı ortamda ozondan geçiriliyor,fakat akvaryumda canlı olduğu için daha değişik bir yöntem olmalı ve oranı ne olmalı çok iyi bilmek gerekir,güzel bir konuya değinmişsiniz umarım tecrübeli kişiler vardır bu konuda aydınlatıcı bilgi verebilecek.
Saygılar
[/QUOTE]
Link vermeye gerek yok eskiden di bilinmeyen bir yöntemmiş gibi gizleniyordu ki gizleyenler klor işinden çok para kazandılar
Gariptir ki "1860'da Monaco'da su dezenfeksiyonunda kullanıldı. Bakteri ve virüsleri öldürmesinin yanı sıra sudaki koku ve kötü tadı da ortadan kaldırdığı keşfedildi ve içme suyunda dezenfektan olarak kullanıldı." kaç yılındayız ve hala klor denen kansorejen dezenfektanı kullanıyoruz içme ve yüzme havuzlarında. Klor uçsun diye suyu dinlendiriyoruz suya ilave kimyasallar atıyoruz sektör çok büyük ama O3 sektörü bozmakta.Aynı led aydınlatma gibi daha yeni yeni O3 konuşulmakta. Gaz dediğimiz O2 ye + O'yu yüksek gerilimle eklenmesi ve O3 ozon elde edilmesi. Kısaca tabiatı taklit ediyoruz. Gazın oranı suyun hacmine bağlı olarak değişmekte ve üretiecek O3'ün miktarıda. O3'ü hava taşıyla açmak en basit en uzun süren sistemdir. Reaktör kullanarak bu gazı suya doyurmak daha mantıklıdır tıpkı CO2 kullanıyor gibi. Bu sistem yüzme havuzlarında ekstradan venturi kullanılarak yapılmakta. Yanlız yaz yaz bitmez O3 M5102012-08-21 00:13:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir