Akvaryumda ışıklandırmanın etkileri


shelcukÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 32
shelcukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2007 15:38
Merhaba arkadaşlar,benim yeni kurduğum akvaryumumda şu anda 3 tane küçük yunus var ancak ışıklandırmayla alakalı kafama takılan,araştırmalarım sonucu tatmin edici sonuclar bulamadığım bir kaç sorum var.

Benim florasanım mavi renkte olduğundanmıdır acaba balıklarım ışık açıkken gümüş rengini alıyolar kesinlikle mavi gözükmüyorlar,bir de grolux bir florosan markasımıdır yoksa renkli florosanlara verilen genel bir isimmidir çünkü benim florosani akvaryumcu vermişti ama markası grolux değil,akvaryumum fazla aydınlık oluyor ışığı actığımda,loş florosanlar satılıyor carrefourda onlardan alıp kullansam tankımda acaba sakıncası olurmu,yunus besleyen arkadaşlar bu balıkların renklerini en iyi belli eden ışık sistemi nasıl oluyor,yardımlarınızı bekliyorum kusura bakmayın biraz uzun oldu,umarım derdimi anlatabilmişimdir.

(birde benim yunuslardan ikisi videolardan gördüğüm bu çiftleşme olayını yaptılar Yani erkek dişinin etrafında dönmesi ve titremesi dişinin ortada dönmesi gibi,ama benim yunuslar daha küçük,bu iyiye işaretmi? )

Saygılar... İyi günler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berk32Çevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2007
İl: Isparta
Mesaj: 53
berk32Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2007 22:00
florasanınızın markası grolux olması önemli deil o kadar. ama o kadar acık renk ısık olması iyi deil. los bi ısık almanızı tavsiye ederim parlak ışık balığınızı strese sokmus olabilir.

yunuslarınızın yaptığı hareketler iyiye işaret uyumlu olduklarını gösterir. yaslarına ulassınlar belli aralıklarda yavrular alabilirsiniz saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir