Akvaryumda Gh/kh Plus Kullanımı Hakkında


Aviator00Çevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 181
Aviator00Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2023 21:16
Merhabalar
Bir 30 litrelik low tech bitkili akvaryumum
Bir de 12 litrelik mavi melek karides akvaryumum var.

30 litrelikte 1 salyangoz 1 de beta balığımın yanında gnays kayalar mangrow ve low tech bitkiler bulunmakta
12 litrelik akvaryumda ise 6 mavi melek, moss lar ve snowflake kaya bulunmakta.

Akvaryumlarımda, evde içme suyu için kullandığım filtre suyu kullanıyorum. Araştırmalarım sonucunda Gh/KH Plus diye bir ürün olduğunu ve filtre su kullananların bunu kullanması gerektiğini öğrendim. Bu ürünü alıp direkt kullanmalı mıyım? Filtre suyu kullandığım için bu ürünü ezbere kullanabilir miyim yoksa akvaryum su değerlerine bakmalı mıyım? İki akvaryumumda da bir sorun yok herkes mutlu mesut yaşıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

suürmühÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 83
suürmühÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2023 22:51
İçme suyu kullandığın arıtıcının (muhtemelen reverse osmoz kullandığını düşünüyorum) son aşamasında genel olarak tatlandırıcı filtre olarak adlandırılan bir filtre bulunmaktadır. Bu filtrenin içerisinde suya tat veren çeşitli doğal taşlar bulunmaktadır. Bu taşlar sayesinde su mineral kazanmaktadır. Bunun dışında beslediğiniz canlılar genel olarak yumuşak suyu seven canlılar. Dolayısıyla böyle bir ürün kullanmanız gerektiğini düşünmüyorum.

[B]Not: [/B]Deniz akvaryumlarında tat filtresi devre dışı bırakılır, suyu saflaştırmak (minerallerden vb. katı maddelerden arındırmak) için silika filtre eklenir. Çünkü mineral tuzdan gelsin istenir. Bu akvaryumlarda kh düşerse takviye kullanılır.

İçme suyunu kullanabilirsiniz. Musluk suyuna göre; bakterilerden ve tortulardan bir miktar daha arınmış su kullanmış olursunuz.

Beğenenler: [T]189461,Aviator00[/T]
Teşekkür Edenler: [T]189461,Aviator00[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir