Akvaryumculardan beklediğiniz seyler nelerdir?


fredÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 568
fredÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2011 02:42
Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum,tarif ettiğimiz gibi dürüst,ilgili,sorularıma cevap alabileceğim ve aradığım malzemeyi ya da canlıyı bulabileceğim yere ben 3-5 lira fazla ödemekten kaçınmam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MustafaCingilÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 464
MustafaCingilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2011 20:15
[QUOTE=citronx]Birgün akvaryumcuya girdiğimde hobiye yeni başlamayı düşünen genç bir kardeşimize yakından ilgi gösteren bir akvaryumcu hayal ediyorum. Mesela tetrazonla birlikte lepistesleri beğenen ne güzel renkli hareketli balıklar diyen bir müşteriye akvaryumcunun,hayır olmaz önce ne kadar bir akvaryumla başlayacağınıza karar verelim dediğini. Bunun için gerekli malzemeleri verip akvaryumu doğru şekilde kurması için gerekli birkaç broşür verdiğini düşünüyorum. Bu kurulumu yaptıktan sonrada en az 10 gün sonra akvaryumdan aldığı bir tüp ,beher artık neyse suyla geri gelmesini ve su değerlerini kontrol edeceğimizi söylemesini istiyorum. Eğer uygun şartlar sağlanmışsa şimdide canlı seçimini yapabileceğimizi bunun için aynen sitedeki gibi tür uyum tablosu olan bir kartelayı o arkadaşımıza vermesini,bunu yaparkende azami yardımı esirgememesini istiyorum. Bundan sonra yem seçiminden,kullanılacak vitamin yada düzenleyicilere kadar elinde bulundurması gerektiğini,beslediği balıkların bir kimliğinin olması gerektiğini,olası bir hastalık yada ölüm durumunda balığı inceleyerek sebebini beraber bulup buna uygun tedaviye yine beraber karar verdiğini hayal ediyorum. 
Bütün bunların dışında dürüst bir esnaf olmasını,ticaretin yanında canlı söz konusu olduğundan bunun bilincinde olması gerektiğini falan aklımın ucundan bile geçirmiyorum,herşeyden önce esnaflık bir yana insan olması gerektiğini düşünüyorum. 
Çok şey istedim galiba ama,isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü dememişler boşunaTebessüm
[/QUOTE]
Aslında haklısınızda böyle olsa biz akvaryum hobicileri akvaryumcuları tercih edicez.Sadece rüyada olucak gibi.



[QUOTE=fred]Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum,tarif ettiğimiz gibi dürüst,ilgili,sorularıma cevap alabileceğim ve aradığım malzemeyi ya da canlıyı bulabileceğim yere ben 3-5 lira fazla ödemekten kaçınmam.[/QUOTE]
Tabi saygı göstermesi bile o 3-4 tl yi görmez ama göz göre görede yalan söyliyip bu hobiye yeni başlamış arkadaşlarımızda hobiden sogutmayada hakları yok çok palıya patlıyo diye hobiyi bırakan arkadaşım var benim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir