Akvaryum.com Franchising


DaSKaPiTaLÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2011
İl: Afyon
Mesaj: 936
DaSKaPiTaLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2012 03:02
Akvaryum.com ailesi olarak çoğu üyemiz üretim konusunda belirli noktaları aşmış çokça arkadaşımız var. Oy çokluğu ile (ki büyük memleketler çıkacaktır) belirlenen illerde forumumuzun ismini taşıyan petshop dükkanları açılması konusunda fikir alışverişi yapıp bu konuda alttaki sorular çerçevesinde fikirlerinizi almak istedim.

- Forum olarak ticarete karşıyız. Ticaretin para kazanma kaygısı bizi hobiden uzaklaştırabilir mi?
- Forumun isminin açılacak dükkanın üzerine asmak dükkanın ticari kazancını artırır mı?
- Diyelim ki herşey yolunda gitti. Peki franchsing bedeli olan mebla nerelerde kullanılmalı?
- Satışı yapılacak ürünlerin mahiyeti sadece akvaryum ürünleri mi olmalı?
- Çoğu toptancıdan daha ucuza forumdan yavru ve damızlık balık alıp dükkanda satmak türkiyedeki balık piyasasına etkisi hobiciler için olumlu mu olur olumsuz mu?
- Dükkanda satışa sunulacak olan canlıların daima forumumuzda satıcısı olacak mı ve bunun garantisi verilebilir mi?
- Kurumsal bir yapı kazandıktan sonra yaygın franchising şirketleri gibi kendini diğerlerinden farklı gösteren bir yapısı olmalı mı?
- Bunlar sadece birer ütopya mı yoksa şu anda değil ama ilerde neden olmasın denilebilecek hayaller mi?

Not: Örneğin istanbulda sattığı mal ve ürettiği balıklar ile tecrübeli olduğundan emin olduğunuz, ayrıca ticaretini yaptığı diğer mallara koyduğu fiyatların abartı olmadığını bildiğiniz akvaryum.com (ki isim değişebilir) isimli dükkandan alışveriş yapmaz mıydınız? Yetmez gibi balıklarının da diğer hobicilerden geldiğini bildiğimizi varsayıyorum.

Not2: Konunun amacı sadece beyin fırtınası yapmak ve farklı fikirleri öğrenmektir. Ticari bir reklam yada amaç yoktur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vladÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2006
İl: Ankara
Mesaj: 54
vladÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2012 14:25
Günümüzde, her türlü ticarette ve ticaretin olduğu her sektörde marka değeri çok önemli, özellikle internet kullanan ve üst orta sınıf olarak tabir edebileceğimiz müşteri sınıfı, parasını marka değeri olan ve dolayısıyla güven veren ürünlere harcamak istiyor. Burdan yola çıkarak akvaryum.com adının bir marka değeri olduğu aşikar ve tabelalı satıcılara artı güven ve müşteri kazandıracağı da aşikar. Fakat franchising sisteminde en önemli nokta, her tabelalı mağazada aynı standart, fiyat ve kaliteyi tuturmaktır. Akvaryumculuk gibi, özellikle canlı ticaretinin olduğu bir sektörde bu kalite fiyat standartı nasıl tutturulur, amatör bir kuruluşun profesyonel ticaret içerisinde olması hobici tarafından nasıl karşılanır bunları bilemiyorum , fakat böyle bir markanın hobicilere güven vereceği kesin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ferhatgmsÇevrim Dışı

Kayıt: 11/07/2012
İl: Isparta
Mesaj: 26
ferhatgmsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2012 22:35
Franchising değilde kendi kendine yeten bir kaç dükkan açılsa ve herkese bildiği kaliteden alışveriş imkanı sunulsa daha güzel olur diye düşünüyorum. Arkadaşında dediği gibi her dükkanda aynı standardı yakalamak biraz zor olur. O yüzden ben derim ki birkaç tane sağlam dükkan açılsa da bizde hobicilerle ortak buluşma mekanı bulsak veya hobici arkadaşlardan gelen balıkları alabilsek daha güzel olmaz mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafakısacıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2661
mustafakısacıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2012 23:27
Bu kesinlikle bir ütopya.Sitenin + yönetimin ve derneğin bu tarz bir yaklaşımda bulunması imkansız.Site + yönetim ilanlar kısmında bile alış-verişin içine hiç bir zaman müdahil olmamıştır.Kaldı ki ticari bir zihniyetin içinde hobi imkansızdır,iş elbet maddi çıkarlar dogrultusunda ilerleyecektir ve hobi adını belli bir süre aşacak geriye TİCARİ ismi kalacaktır.
 
Bu sebepden şahsi düşüncem bırakın hobici hobiciliğiyle,üretimci üretimciliği ile,ticariler de ticareti ile kalsın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir