Akvaryum ve seçimler


verbalactiveÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2012
İl: Ankara
Mesaj: 27
verbalactiveÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2012 22:36

Tamamen bana ait düşünceler.Katılmak istemeyen sayın akvarist dostlarım buyursunlar ve katılmasınlar.

İlk olarak akvaryum seçmek kesinlikle doğru karar olmayacaktır.Öncelikle tür belirlenmeli, maddi bütçe uyumu denetlenmelidir.Ben daha çok balık seçmek üzerinden anlatmayı uygun buldum.Çünkü akvaryum balığa göre olmalıdır: Balık akvaryuma göre değil.

Balık seçmenin püf noktaları tecrübelerimizle doğru orantılı bir balık almak olsada.Yeni başlayacak arkadaşların heyecanını mazur görüp iyice araştırdıktan sonra ve bakımı çok zor türler olmadıkça; bütün balıkları bir takım aksaklıklar olsada besleyebileceklerini düşünüyorum.

İşte bu aksaklıkları minimum seviyeye indirmek için burada birşeyler paylaşıyoruz yanlış bir kararınız bir şeyin yaşama hakkını elinden almak olacaktır.İnsan gerçekten vicdan azabı çekiyor Tecrübeli akvaristler dahi  balık  kaybederler ve hatta belki eceli ile ölen balıklarının acısını yaşamışlardır.

Balıkların

Sırasıyla dikkat edilmesi gerekenler;

Mali bütçe belirlenmeli: Ne kadar paranız olduğuna bakın bu iş için ne kadar bütçe ayırabileceğinize eğer seçtiğiniz balığa istediği ortamı oluşturamıyorsanız ya daha uygun bir balık seçersiniz yada bu işe hiç girmemenizi tavsiye ederim.

Ortam Seçimi : Siz ne tarz bir akvaryum istersiniz?Deniz akvaryumlarını tavsiye etmiyorum.Ama bitki ve taş dekorlu seçebilirsiniz.Bu çok önemlidir çünkü siz akvaryumunuzu nasıl görmek istediğinizi kararlaştırırsanız bu hobi daha keyifli bir hal alacaktır. 

Balık seçimi : Aslında ilk sıradadır ancak, ilk bahsettiğimiz etkenler buna bağlı olduğu içinde şimdi   sizin zevklerinizden daha önemli birşey de yoktur.O kadar para veriyorsunuz ve karşılığında huzur bekliyorsunuz.Bence bu herkezin en doğal hakkı.Demosoni seçtiniz diyelim Demosoni kayalık bir ortam sever ve otobur bir tür olduğu için kalın yapraklı onların yiyemeyeceği bitkiler yetiştirebilirsiniz onlarında görüntüleri pek güzel değil.Frontoza seçtiğinizi varsayalarsak ;tek tür beslenmek zorunda olacaksınız .Çok büyük bir tanka sahip olmak zorundasınız ve dahası.


Kaldığım yerden devam edeceğim...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

greenhome35Çevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2008
İl: Izmir
Mesaj: 335
greenhome35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 02:42
Teşekkürler.eline sağlık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furkansunaÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2011
İl: Konya
Mesaj: 306
furkansunaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 10:01
Eline Sağlıkk

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir