Akvaryum Söküp Toplama 8mm 71x36x41


emunaÇevrim Dışı

Kayıt: 12/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 5
emunaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2013 10:22
Merhabalar, 
Aranıza yeni katıldım. "Akıllı insan başkalarının aklını da kullanabilen insandır" felsefesinden yola çıkarak deneyimlerinize başvurmak istedim.

Geçtiğimiz günlerde sahibinden com üzerinden, uygun fiyata, 8 mm camdan 71 x 36 x 41 ölçülerinde yapma bir akvaryum aldım. inceleyince silikonlarının yeteri kadar temiz çekilmediğini ve hava boşluklarının olduğunu gördüm. Tekrardan söküp akvaryumu toplanamaya ve altına kendim sehpa yapmaya niyetlendim.

ilk işim, sökme işlemi ve toplama işlemi;
Bu aşamada nasıl sökmem uygundur, falçata ile ayırmayı düşünüyorum. camlar arası 0.5 ila 1mm silikon boşluğu olan yerler ver. Misine kullanımını da duydum.

Camların normal kesim olduğunu gördüm, rodajlı değiller. Kendim törpüleme işlemlerini yapmayı düşünüyorum. Gravür(Küçük el taşlaması) ile zımpara uçları kullanarak traşlayabildiğim kadar traşlayacağım. Rodaj olmazsa olmaz mıdır? sağlıklı olması açısından.

bu bout için 8 mm cam için güvenlik faktörü 6 civarında çıkıyor. Sizce Kayıt Kuşak gerekir mi? Kullanmamayı düşünüyorum.

Sehpa için 5 x 5 kereseteden taşıyıcı oluşturup üzerine kaplama yapacağım. 5 x 5 kereste 4 veya 6 ayak olacak şekilde 140 - 150 kilo için uygun mudur?

Şimdiden yardım, öneri, deneyim paylaşımlarınız için teşekkürler.   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

duman821Çevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 164
duman821Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2013 13:43
İlk başta akvaryum cam kalınlığı açısından kesinlikle güvenli kayıt kuşak olsa ii olurdu ama bence gerek yok.camların rodajını kendin zımparalıyabilirsin.Sökme işini dersen misineyi hiç kullanmadım ama maket pıçağı ( falçata ) işini görür.Sehpa işinide kereste yerine demir profilden yapsan daha mantıklı olur bence kolay gelsin. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir