akvaryum sıcaklığı


okorkmaz79Çevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 54
okorkmaz79Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2008 15:27
Merhaba havalar ısındı artık ısıtıcıyı çıkardım.Fakat sıcaklık 29 derecelere kadar dayandı.Malum hava sıcaklıkları dahada artacak,balıklarım bu ısılara dayanabilecekmi?Akvaryum suyunun ısısını düşürmek için gerekli yöntemleri araştırdım ama soğutucu vs. almam şu an için mümkün değil.Akvaryum buhar camlarını ve kapağını açık tutuyorum.Balıklarım kaç dereceye kadar dayanabilir yada tehlike sınırı kaç derece?Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZıMBıRTıÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 89
ZıMBıRTıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2008 15:46
Özgür bey yaz ın gelmesiyle forumda soğutma tekniklerine dair bir çok yazı çıktı özellikle refet ali yalçın beyin bu konuda çok güzel bir çalışması var onu  ve diğer üyelerimizin fikir ve yorumlarını okursanız size büyük oranda yardımcı olacağını düşünüyorum.
 
 
Ancak benim size tavsiyem ısıtıcıyı çıkarmamanız, bunun yerine ısının alt referans değerinde sabitlemenizdir. Çünkü biliyorsunuz küresel ısınma illeti nedeniyle havalar artık kararsız yazın bile ne olacağı belli olmuyor tabi balıklarınızı etkileyecek bir ısı farkı yaz ortasında abartı görünebilir ancak balıklarınızın gece gündüz ısı farklarından etkilenme ihtimalide söz konusu bu yüzden ısıtıcınız en alt referans değerde kalsın soğutma sistemi kuarasanız da buda ısıya göre ayarlanacağından örneğin ısıtıcı 24 derece soğutucu 27 derecede devreye girerse 24-26 derece arası en uygun şartların sağlanacağı kanaatindeyim tabi bu değerler balığınızın türüne göre değişir. gerek olmadığında ısıtıcı devreye girmeyeceğinden bir sorun olmayacaktır. Ancak gerek olupda devreye girerse hayat kurtarır.
Saygılar...!
 
ZıMBıRTı2008-06-16 16:00:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir