Akvaryum İçin Taş Arama!


TigeRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/11/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1689
TigeRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2016 15:18
[QUOTE=KaanE]


Tam ben soracaktım, inşaatlardan falan alabilir miyiz diye. Harfiyat demişsiniz. Tam olarak nasıl, hangi aşamada toplandı? inşaatlarda kuyu kazımında falan mı? Taşların daha yakından resimleri var mı? Elimde boş bir tank var 300lt kadar. Japon akvaryumu yaparsam, taş lazım olacak bol bol dekor için.

Birde genel sorum; Bu kaya, taş satan yerler oluyor dekoratif. Akvaryum için özel değil, direk taş marketler. Orda fiyatlar, akvaryumcudan alınan taşlara göre ne kadar farklı? [/QUOTE] sirayla gidelim:) insaattan harfiyattan yol kenarindan gol kenarindan tas duvar yapimindan istediginiz yerden alabilirsiniz sadece sicak suyla yikayip kullaniyorum ben. Tas markete gelecek olursak soyle soyliim ben aradigimda gnaysin 5 kilosu 20 lira gibi birseydi ben kemerden tas marketten cuvalla gnays aldim 20 lira verdim zaten adamlar eline verio cuvali istedigini al diyor:) internetten gnays alip bos yere para bayilmayin:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaanEÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 280
KaanEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2016 15:22
Hmm yani akvaryumcu ile taş market farkı az buz değil. 20-30 liraya akvaryumu dekore edecek kadar taş alınır taş marketlerden. Akvaryumcudan anca 1 tane alınıyor 20 liraya :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TigeRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/11/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1689
TigeRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2016 15:24
[QUOTE=BLGHN]
Yok hayır tartışma durumu yok bilgi alış verişi yapıyoruz. Dedim ya eğer yapmıyorsa süper ama yapabilir dikkatli olun dedim ben. Tabi ki taşa para vermek yersiz bende aynı fikirdeyim. Onların zararı olmadığını bildiğim için onu kullan diyebilirim. Ama sizin dışardan bulduğunuz taşı bilemediğim için riskli derim çünkü bilmiyorum. Hatta yazdım sizin bulduğunuz taşlarda sorun yoksa bizde kullanırız diye. Akvaryumunuz harika olmuş çok güzel görünüyor. Şimdi bu fotodan sonra sizin kullandığınız taşları da önerebiliriz arkadaşlara :) [:iyi:][/QUOTE] oncelikle tesekkur ederim ama akvaryumu yigenime hediye ettim artik yok yani o akvaryum:) tas olayina donecek olursak tasin salinim yapacagi tek sey sertliktir yani ph i etkiler diyebiliriz. Tanganyika malawi turlerinde ozellikle taslik alanlar bu yuzdende olusturulur baliklarin dogasinda oldugu icinde olusturur. Mesela bitkili akvaryumlarda genelde gnays kaya kullanirlar cunki notrdur yani suyu sertlestirmez. Ancak diger elementler her tasta bulunabilir (demir) gibi yani kayanin nereden toplandigi cokta onemli degil hatta usta akvaristlerden ogrendigim kadariyla ozellikle taslari dallari derelerden suyun icinden toplamak cok daha saglikliymis dallar kokler suya salinimini tamamladigi icin gonul rahaigiyla akvaryumda kullanilabilir tabi bakterilerden suphe ediyorsaniz ketilda su kaynatip ustunde gezdirdinizmi tertemiz bakterisiz bir kokunuz olur. Akarsular her zaman temizdir bir akansuudan su icebilirsiniz ancak dirgun sudan icemezsiniz zehirlenirsiniz. Konu cok uzamaya basladi sanirim derdimi anlatabilmisimdir.:)

Beğenenler: [T]187281,BLGHN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BLGHNÇevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2016
İl: Aydin
Mesaj: 2192
BLGHNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2016 15:45
[QUOTE=TigeR] oncelikle tesekkur ederim ama akvaryumu yigenime hediye ettim artik yok yani o akvaryum:) tas olayina donecek olursak tasin salinim yapacagi tek sey sertliktir yani ph i etkiler diyebiliriz. Tanganyika malawi turlerinde ozellikle taslik alanlar bu yuzdende olusturulur baliklarin dogasinda oldugu icinde olusturur. Mesela bitkili akvaryumlarda genelde gnays kaya kullanirlar cunki notrdur yani suyu sertlestirmez. Ancak diger elementler her tasta bulunabilir (demir) gibi yani kayanin nereden toplandigi cokta onemli degil hatta usta akvaristlerden ogrendigim kadariyla ozellikle taslari dallari derelerden suyun icinden toplamak cok daha saglikliymis dallar kokler suya salinimini tamamladigi icin gonul rahaigiyla akvaryumda kullanilabilir tabi bakterilerden suphe ediyorsaniz ketilda su kaynatip ustunde gezdirdinizmi tertemiz bakterisiz bir kokunuz olur. Akarsular her zaman temizdir bir akansuudan su icebilirsiniz ancak dirgun sudan icemezsiniz zehirlenirsiniz. Konu cok uzamaya basladi sanirim derdimi anlatabilmisimdir.:)[/QUOTE]
Anlattın kardeş :)) Ya dediklerinin altına imzamı atarım. Benim demek istediğim dışardan alınan taşlara dikkat. Sadece bu :) Konu dallandı budaklandı..[:)][:iyi:]

Beğenenler: [T]180051,TigeR[/T]
Teşekkür Edenler: [T]180051,TigeR[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir