Akvaryum içi sump


Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2014 21:16
[QUOTE=alp87]Cevap için çok teşekkür ederim Bilal Bey.
Şu an kapanmış olan su kaplumbağası sitesine üyeydim. Oradaki öneri ne kadar büyük o kadar iyiydi.
Ben de akvaryuma yer olarak en fazla 130cm var. Belki eni de en fazla 70cm olabilir. Site derin de olsun diye yazınca bana, yüksekliği olabildiğince uzun tutmak istedim.
O zaman 130*70*60h yaptırayım mı? Bu ölçüye göre sump ölçüsünü verebilir misiniz?
Akvaryum gelince de sumpın detaylarını verebilir misiniz?
Çok soruyorum biliyorum. Ama kaplumbağalar suyu hem hızlı hem de aşırı kirletiyorlar. Suyu berrak göremedim hiç. Artık bu son akvaryum olacak. Filtrenin de iyi ve son filtre olmasını istiyorum. Bu sebeple sump ne kadar büyük olursa daha iyi temizler? En mi boy mu yüksek olmalı? Kafa öotorunu da ne kadar debili alayım? Elimde 2000 litre debili kafa motoru var. Bu yeter mi? Hacim hesaplayıcı 546 litre olarak hesapladı verdiğim ölçüleri.
[/QUOTE]
Rica ederim
Kaplumbaga teraryumuna mudahelenin kolay olmasi adina, Kaplumbaganin yeterli isigi almasi adina bence 70 cm yükseklik yapmayin. En fazla 55-60 cm yapin . Isterseniz akvaryum enini 70 yapabilirsiniz. Verdigim sump ölcüleri yükseklige bagli olarak degismez , sadece sump kulesinin yüksekligini akvaryumun doluluk derecesine göre yüksek yada alcak  olacak sekilde ayarlamalisiniz.
Akvaryumu yaptirdiktan sonra daha detayli bir sump sekli cizeriz. Kaplumbagalarin suyu kirletmeleri normal bu konuda yapacak bir sey yok , ben dünya birincisi hayvanat bahcesinde dahi 30 ton luk tankda bile su kirliligini gördüm. Berrak bir su beklemek dogru olmaz. En genis olsa daha iyi yukarida belirttim zaten. Kafa motoru 2000 litre yeterli , olmadi birde selale aparatli bir ic filtre takilabilir. Böylece temizlige yardimci olur. Son olarak ben o ölcülerde bir kaplumbaga teraryumunun gereksiz oldugu inancindayim. Eger kaplumbaniza asik olma derecesinde seviyorsaniz lafim yok ama gecici bir hevesse hic olaya girismeyin. Bende öyle olmustu ve cok cabuk biraktim. Diskisiyla pisligiyle kokusuyla bas edilmiyor.


Son olarak su linke bakarsaniz yükseklik konusunda neden düsük olsun dedigimi anlarsiniz.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=KV-TMSKFwNM[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alp87Çevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2014
İl: Bursa
Mesaj: 54
alp87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2014 19:07
Bilal Bey cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Uzun zamandır beraberiz ve onları çok seviyorum. En iyi şartlarda hayatlarını devam ettirmelerini istiyorum. Bir daha akvaryum almak istemiyorum.
Bir kez her şeyi halledip keyifle onları seyretmek istiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alp87Çevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2014
İl: Bursa
Mesaj: 54
alp87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2015 18:12
140*60*60h boyutlarındaki akvaryum için iç yan sump ölçülerine ihtiyacım var. Akvaryum imalatçısı akvaryumu toplarken iç yan sump sistemini de kuracak. İç yan sump hakkında bilgi sahibi olanların yanıtlarını bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alp87Çevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2014
İl: Bursa
Mesaj: 54
alp87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2016 18:01
Sorumu yazmadan önce yan sump konularının hepsine baktığımı ve hepsinin bu konu gibi yarım bırakıldığını belirtmek isterim. Soru çok fakat cevap yazan yok. Soruma gelince;
Bilal Bey'in çizimini akvaryumun hacminden çalmadan yan camı deldirerek yaptırdım. Boyutlar 15*15cm. 4 bölme. Sadece alttan su alıyor. Akvaryum bittikten sonra sump resmi bulduğum için üstten su giriş yeri açamadı camcı. Sump berrak bir akvaryum için gerekli diye yaptırdım fakat beklediğim gibi olmadı. Bunu kaplumbağa beslediğime bağlıyorum. Biraz pisler de... Berraklık olmadı ama bari pisliklerin motor bölümüne kadar ulaşmasını engelleyebilsem. Bunu önlemek için sizlerin cevaplarına ihtiyacım var. Bu arada akvaryumum 140*60*60h. Elimdeki malzemeler sump'a su giriş bölümünden itibaren elyafla sarılı mavi biyolojik sünger (dik konumda), 2. bölme elyaf, mavi biyolojik sünger, plastik bulaşık teli 7'şerli olarak iki sıra kadın çorabı içinde, tabanda ızgara, 3. bölüm tabanda ızgara, onun üzerinde kadın çorabı içinde EuroStar Medicinal Stone 500 ml 2 torba, kadın çorabı içinde 1L Sera Siporax, kadın çorabı içinde 500ml purigen, mavi biyolojik sünger, 4. bölüm motor. Berraklık ve pisliklerin her bölmeye ulaşmaması için ne yapabilirim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir