Akvaryum başlangıç evreleri


f-a-t-i-hÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 429
f-a-t-i-hÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2009 09:16
[QUOTE=general_1453]Kimyasal kullanmayın derken??[/QUOTE]
 
Yani suyu berraklaştırmak için falan kullanılan çeşitli kimyasal ilaçlardan bahsediyorum.Mümkün olduğunca doğal ortam koşulları olursa balığın daha sağlıklı olacağına inanıyorum.En güzel ve doğal hastalık önleyici kaya tuzu bence :) Tabi onunda kullanılmayacağı türler var dikkat etmek lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wertyÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2009
İl: Antalya
Mesaj: 7
wertyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2009 18:07
Fazla başlık açıp modları yormak yerine meraklı arkadaşımızın affına sığınarak buradan sorayım dedim. Tebessüm
 100 lt lik bir akvaryum aldım c.tesi günü. Suyun hazırlanması adına ön çalışmalara başladım. Sistem çalışıyor. Henüz balık kararı veremedim ya chiclid besleyeyim diyorum (bir arkadaşın epeyce yavrusu var bedavaya gelebilir Tebessüm) ya da canlı doğuran olayına girip çin ordusu (bu forumdan bir arkadaşın ifadesi çok beğendim Tebessüm) kıvamında bir akvaryumum olsun istiyorum. Bir de japon-melek tarzı bir şey yapabilirim ama buna çok sıcak değilim. Nerdeyse tek derdim bu 3 gündür. Göz%20Kirpma
 Şunu da belirteyim, yaklaşık 25 senedir akvaryumum yoktu yani acemiyim..
 Bir iç filtrem, kısa camda mı yoksa uzun camda mı sabitlenmeli onu bilemedim. Doğruyu söylemek gerekirse akvaryumda çok salınım yapıyor çok haz etmedim... Hava taşı ve motor almadım, sanırım alacağım türe göre veya (akvaryumcunun tabiriyle) görsel güzellik için almam gerekebilir.
Bir de sanırım büyük bir hata yaptım, renkli küçük çakıl taşlarından alıp ince kum ve kırık midye ile beraber -iyice yıkadıktan sonra- zemine koydum ama taşların boyalı ve zararlı olabileceği ihtimali çok canımı sıkıyor.
 Verebileceğiniz her akıl ve bilgi için şimdiden teşekkürler.
 Söylemeden geçemiyeceğim süper bir site bu, emeği geçenler tebrik ederim..
 
emoricat2009-03-16 22:04:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ins_brkÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 48
ins_brkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2009 00:25
Arkadaşım öncelikle hayırlı olsun. Sen en güzelini yapmıssın büyük akvaryum seçerek. Sen msj yazalı epeyi olmuş ve akvaryumun artık oturmuştur ama bikaç sey bende söylemek istedim. Öncelikle eğer chiclet koyduysan sakın bitki koyma çünkü hepsini yerler Tebessüm Akvaryumunun suyunu sakın bi defada değiştirme çünkü bütün düzeni bozulur haftada %20 seviyesinde dip çekimi yap bunu için dip süpürgeleri satılmaktadır. Bide bol bol kaya koy çünkü bu balıklar taşları oldukça seviyor. Ekipmanlarını kaliteli almanı tavsiye ederim çünkü uzun bir süre aynı ekipmanlarla devam ediyorsun. Bide ilaç kullan; ben azo magic disase ve tetra fungi stop kullanıyorum. Azo oldukça güzel bi ilaç akvaryumu iyi topluyor sakın ama sakın farklı iki ilacı bir defada birlikte kullanma çünkü çakışıp suyu zehirliyebiliyorlar bide yabancı bi balık aldığındada akvaryumda önce biraz su değişimi yap ve ilaç at bu hem akvaryumdaki hemde yani balık için iyi olacaktır. Eğer başka bi balık türü seçip bitki koyduysan sakın tuz koyma çünkü bitkiler tuzu sevmez ama bitkin yoksa akvayuma 4 5 kaşık kaya tuzu at buda akvaryum için oldukça iyidir. Tuz seçimindede sakın sofra tuzu koyma kesinlikle kaya tuzu koymalısın. Aslında söylenecek çok sey var ama oldukça uzun olurUtangaç Sana bol şanslar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wertyÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2009
İl: Antalya
Mesaj: 7
wertyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2009 01:26

Teşekkürler iyi dileklerin için.

Sanırım canlı doğuran türlere kayacağım ben.Lepistes,B.moli ve kılıç içeren bir gurup düşünüyorum şu an.Bu balıklar için bitki koymam şartmı?Birde kılıç biraz sert su seviyormuş,bu gurupta sıkıntı olurmu?
Kimyasal pek tavsiye edilmiyor ama bu yazdığın ilaçlar ne işe yarar?Çok elzemse kullanayım.
filtre konusunda bir sorum olmuştu o konuda aydınlanırsam süper olacak.
Teşekkürler Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvaryum34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 765
akvaryum34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2009 01:33
Yeni başlayanların bu videoyu izlemesinde büyük yarar var.
Saygılar...
djechrem2009-03-17 01:34:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ins_brkÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 48
ins_brkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2009 02:47
Senin akvaryumuna en iyi dış filitre olur hem sen o akvaryuma iç filitre koyarsan biraz ses sorunu yaşarsın ve istediğin berraklığı yakalaman zor olur hem dış filitre ile bakım daha kolaydır. Ayrıca hava taşıda koy bence bu sudaki oksijen içinde görsellik içinde oldukça iyidir. Bitki şart değil ama bu balıklar bitkileri yiyip bitirmiyorlar koyman tamamen sana kalmış bişey. Bide kesinlikle kaliteli bi ısıtıcı al tropikal balıklar değişimden hemen etkileniyorlar o yüzden suyun ısısını cok iyi ayarla 25 derece ideal oluyor. Bide moli en az 5 tane birden al onlar yalnız kalmaya gelmiyor. Ayrıca kimyasal diye düşünme çünkü suya birden baktari yayılıyor sonrada toplaması çok zor oluyor. Azo daha genel olarak beyaz benekten iç parazite kadar bir çok hastalık için kullanılıyor tetrada mantar için ama balıkların renklerine bile etki ediyor ben bu ikisini kullanıyorum ama oldukça çok ilaç var bu sana örnek olabilir hemde fiyatlar hakkında bilgi edinmişte olursun
bide kum için canını sıkma bence bişey olmaz ama eğer içine sinmiyorsa onları çıkart çünkü bişey olduğunda direk onlardandır diyeceksin. Bu kum olayındada beyaz taşlar alma beyaz taşların balığı strese soktuğu söyleniyor buda yavru alma ve gelişimi etkiliyor. Ayrıca balıkları almada aceleci davranma bırak akvaryumun iyice otursun sistemin tamamını çalıştır ve eksiklikleri gözlemlemeye çalış hemde bu arada bi sorun çıkarsa onlarlada ilgilenirsin. Başka sormak istediğiniz bişeyler olursa biliyorsam onlarada cevap vermeye çalışırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir