Akvaryum Anket Sonuçlar


elektraÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2006
İl: Samsun
Mesaj: 175
elektraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2006 15:01

Değerli Arkadaşlar.

Öncelikle ankete oy veren arkadaşlara teşekkür ederim.

14 Eylül'de açılmış olan "Anket:Akvaryum Neden Patlar"

http://www.akvaryum.com/forum/forum_posts.asp?TID=40594& PN=1&TPN=1

Son zamanlarda forumda açılan "Akvaryum Patlamaları" ile ilgili çok sayıda  konu gördüm.Ortak nokta ise akvaryumların üretim hatasından patladığı görüşünün hakim olmasıydı.

Açıkcası anket sonucu "Kullanıcı Hatası"ndan kaynaklandığını göstermekte.

Öncelikle Akvaryum imalatı konusunda profösyonelleşmiş kuruluşların üretimde hata yapma olasılığını yok denecek kadar az olduğunu düşünüyorum.Bu arada camcıların yaptıkları akvaryumlardan bahsetmiyorum tabiki.

Hepimizin bildiği gibi;akvaryum ne kadar büyük olursa o kadar patlama riski artar.Ve bunu taşıyan sistemlerinde o derece sağlam olması gerekir.Ufak bir sarsıntının nelere sonuç doğuracağını tahmin edebilirisinz.Öncelikle akvaryumun kurulacağı yerin tesbitinin-sağlamlık konusunda-iyi yapılması gerekir.

Akvaryum silikonlarını 2 yılda bir tekradan güçlendirilmesi gerekir.Yani üstünden ince bir sefer daha silkikon çekmek su sızdırma problemlerini önleyecektir.Sonuçta 10 larca litrenin vermiş olduğu basınç silikonları yıpratacaktır.i

Tabi evin içerisindeki akvaryum için tehlikeli canavarlarıda unutmamak gerekir.Artık onlar hayatımızın değişmez varkları çocuklarımız. 

Üretim hatası olmaz demiyorum.Ama kurulduktan 2 sene-ve fazlası-sonrada patlayan akvaryuma "Üretim Hatası" demek yanlış olur kanısındayım.

Üretim hatası,akvaryumun kurulmasında ve sonrasındaki 1 yıl içerisinde meydana gelmesinde konuşulabilir.2 sene önce kurulmuş bir akvaryum doğal olarak yorgunluk sürecine girebilir.Üstünde taşındığı sistem olarak ve silikonların yıpranması olarak incelemek gerekir.

Akvaryumu kurup sadece balıklarla ilgilenmenin "Akvarrist"olmayacağı düşüncesindeyim.Akvaryumun gerekli bakımlarınıda yapmak bu hobinin içindedir.

Hepinize teşekkür eder sağlıklı akvaryumlar dilerim.

Saygılarımla...

elektra2006-9-18 19:6:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratyuceÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2006
İl: Ankara
Mesaj: 165
muratyuceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2006 19:27

Bilgilerden faydalanacağız Murat Bey ;

Teşekkür ederiz..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir