aklıma takılan birkaç soru var


ecarparÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2007
Mesaj: 45
ecarparÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2007 10:40
Yaklaşık 10 yıldır tatlı su akvaryumları ile uğraşıyorum. Yeni akvaryumumu alıp kurduğumu ve suyu dinlenme amaçlı bekletmeye başladım ancak;
Siteye yeni üyeyim ve bayağı bir gezindim birçok yazı okudum yazıları yazanlara çok teşekkür ederim gerçekten birçok aklımda kalan sorumun cevabını aldım.

Uzunca bir süre sarı prenses ve yunus besledikten ve yavru aldıktan sonra değişiklik yapmaya kararverdim ve yeni bir akvaryum alarak eskisin iptal ettim Astronot aldım ancak astronotlarda benim alıştığımın tersine düzensiz ve karmaşık bir akvaryum oldu galiba barbar oldukları için olsa gerek tabi halen elimdeki geçmemiş suyu yüzünden oluşan mantarı hesaba katmadan ve astronotlardan hoşlanmadığımı fark ettim botanik akvaryum kurmaya karar verdim.

Önce sump (samp) sistemi kurmayı düşündüm ancak akvaryumcum o sistemde karbondioksit oranını düzgün bir seviyede tutamıyacağımı söylediği için vaz geçtim akvaryumum yaklaşık 1 haftadır bekliyor.

100cmX55cmX45cm 225 lt. lik bir akvaryum
yaklaşıl 50 litre kum var ve tabanda serili özel gübre aldım tabi buna bağlı olarakta suya karıştırılan birkaç çeşit gübre.
Bir adet atman benim akvaryumuma büyük geleceği söylenen bir dış filtre ve içinde Eheim marka bir iç filtre mevcut filtre sistemimin yeterli olacağına inanıyorum.
2 adet 400 w lık ısıtıcı birini kullanmıyorum çünkü yaz geldi artık.
bol bol mango kökü 10 - 15 parça 6 adet 90 lık bitkiler için özel flöresam lamba aldım.

ama halen discus konusunda endişeliyim mesela ben suyu daha önce hiç test etmedim belli aralıklarla su değişimi yaptım sadece Daha önceki balıklarım galiba bakımı çok kolay balıklardı.

Sorularıma geçiyorum

1.) Akvaryumun boyuna göre ph Gh vs.. seviyeleri değişiyormu? (ilk defa ölçün yapacağım)

2.)Discusları nezaman almalıyım, Akvaryumun içersinde bitki ve bitki ile ilgili herşey tamam suyu bu durumda nekadar daha bekletmeliyim?

3.) hangi boy discusları tercih etmeliyim Discuslar sosyal balıklar ve eşlerini seçiyorlar herhalde farklı türleri karıştırmam doğru olmuyacak daha sonrası için üreme gibi bir durumda renkleri kounsunda sorun çıkarmı?

4.) Yem olarak neyi tercih etmeliyim. Kendi yapmam gerekirmi ? gerekirse ne tür bir yem yapmalıyım.

5.) Yanına başkabalık koyabilirmiyim neon koyuyorlar sürekli akvaryumcularda başka türlerde konulabilirmi yanlarına?

6.)iç kısımda kullandığım eheim marka iç filtre oldukça güçlü bir akıntı yapıyor bu balığı rahatsız edermi?

benim fark etmediğim ve Discusların rahat etmesi kendisini doğasında hissetmesi için yapmam gereken ve akvaryumda olmazsa olmaz denilen herhangi birşey varmı örneğin sarı prensesler için bolca taş gerekli idi gibi... ?

ecarpar2007-04-18 10:41:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kriptoÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2006
İl: Izmir
Mesaj: 508
kriptoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2007 16:22
Merhaba ecarpar;
Sorularınızın büyük bir kısmı discuslarla ilgili su değerleri ile ilgili sorunuzun cevabını buradan vereyim akvaryumun ölçüleri su değerlerini etkilemez kullanacağınız malzemeler mango kütüğü,taş,taban malzemesi  v.b. ph'ı etkiler diğer değerler kullanacağınız suyun özelliklerine bağlı.Discuslarla ilgili sorularınızı discus forumundan öğrenebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serkan_cetinkolÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
Kayıt: 14/06/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 3895
serkan_cetinkolÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2007 12:48
1. Bu litreye göre değişmez.Su içerisindeki Ca ve Mg miktarına bağlıdır.

2. Bitkileri ne zaman eklediniz.Uzun süre olduysa (1 hafta-1 ay) döngünün başladığını tahmin edebiliriz.Nitrit ve nitrat testleriniz varsa bu sizin rahat olmanızı sağlayacaktır.

3. Renk varyasyonları tamamen sizin zevkinize kalmış.Kırmızı bir discus ile mavi bir discus eş olabilir, bunda bir sakınca yoktur.Zenci ile beyaz bir insanın evlenmesi gibi Smile.Bitkili bir tankta bakacağınız için.9-10 cm'den daha küçük discusları tercih etmeyin.

4. Dana yüreği, karides ve çeşitli malzemelerin kullandığı yem yapımı tarifleri forumumuzda mevcut.Arama butonu ile ulaşabilirsiniz.Bununla birlikte kaliteli markaların fd,pul ve bits gibi kuru yemlerinide tercih edin.

5. Ramirezi, kakadu gibi cüce amerikan cichlidlerini tercih edebilirsiniz.Benim tavsiyem sizi tatmin edebilecekse sadece ve sadece discus.

6. Bu akıntının miktar tarifi olmaz.Görmek lazım yorum yapabilmek için.Onu balıkları aldığınızda gözlemleyerek siz tespit edeceksiniz.Fazla geliyorsa çıkarmanızda bir sakınca olmayacaktır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir