Akdenizde balon balıkları


ELPRESACANARİOÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 3290
ELPRESACANARİOÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2011 16:21
[QUOTE=magara]Acaba Uzakdoğu ülkelerine ihracatı varmıdır balon balığının? Belki işe yarar.:D[/QUOTE]

Amerika'da istilacı tür olan ve sayısı artmaya devam eden asya sazanı, aşırı tüketim yüzünden Çin'de yok olma tehlikesi altında, bu nedenle Çin'de çiftliklerde üretilmeye başlanmış . Amerika Çin'e ihracatı masraflı olduğu için yapamıyor. Bu durumda bizim balon balıklarını göndermemiz de zor görünüyor.

İç sularımızda da israil sazanı denen bir istilacı balığımız var. Aslında ''kim en çok balığı yakalayacak'' gibi sadece israil sazanı avı için bir organizasyon düzenlenebilir. Amerika'da asya sazanı için bu tarz yarışmalar yapılıyor. Ayrıca Amerika bu asya sazanını evcil hayvan yemlerinde kullanıyor diye biliyorum. Biz de israil sazanını bu amaçla kullanabiliriz. 

Konuyu israil sazanına getirdim ama o da bir istilacı sonuçta .





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AHMETÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1891
AHMETÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2012 11:24
Gerçekten bu durum üzücü.
 
Ülkemizi ekonomik sorunlar yaşatacak kadar önemli, nede olsa balık seven ve yiyen bireyler olarak denizlerimizdeki balıkları katledip veya yer yuva değişimine iterse balık ithat olur.
Taze balık ta hayal olur.
 
Olta alıp denize gidelim demek bir efsaneden ibaret olur.
 
Umarım Üniversiyeter bu konuda bir araştırma ve bilgilendirme yaparlarda bunun önüne gecilir, ülkemizdeki denizlerimiz zaten hiç parlak değil, birde butip sorunlar çıkarsa cocuklarımıza ne bırakacağız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aQuaLandÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/06/2009
İl: Adana
Mesaj: 604
aQuaLandÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2012 11:29
[QUOTE=Malavi Cenneti] Mersin'dede bolca mevcut bu balıktan ya. Balık avına gittiğimizde oltamızın ucu komle kesik durumda geliyor. Kurşun, iğne herşey gidiyor ve bolcada yakalıyoruz. Dişi var balığın resmen.[/QUOTE]

Aynen bende balık tutma işinden çok fazla anlamam. Fakat mersinde arkadaşlarla gittik balığı yakaladık elime aldım elimde şişti korktum suya geri attım. Aman dikkat felç olunabiliyormuş yenildiği taktirde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir