Ağız Mantarı ve Kuyrukta Mantar Başlangıcı


eviliaÇevrim Dışı

Kayıt: 30/07/2007
İl: Izmir
Mesaj: 36
eviliaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2007 21:35
Fotoğraf:



Canlıdaki Belirtiler:
Ağız etrafında dışarı doğru çıkmış beyaz leke, kuyruk ucunda beyazlama ve erime. Burnuyla cama dokunduğu yerde beyaz kalıntı. Hafif agresif davranışlar, alt çeneyi yutkunur gibi sıkça açma, su yüzeyine ye da su dibine yakın durma.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 120 lt
 
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 6 penguen, 6 gül, 6 siyah, 6 kan kuyruk tetra, 3 parotocinclus haroldoi vatos ve 6 bronz çöpçü,

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): PH: 6.9 KH: 10d  Sıcaklık 25.5 C derece

Filitrasyon: TetraTec EX600 dış filtre, aktif korbon yok, peat moss kullanıyorum.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Sera Baktopur (1. gün 132 damla)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada bir 20% su değişikliği, düzenli dip çekimi (Sera  Gravel Cleaner kullandığım için su değiştirmeden dibi çekebiliyorum), bitkilerin ve ölü yaprakların temizlenmesi, yosun temizliği, Aquatan, Nitrivec, Azoo Black Water kullanımı, bitkiler için gübreleme, CO2 takviyesi. Yem olarak günde 2 defa Sera tubifex, Sera Spiruluna tabs, Sera vipagran, Tetra Menü, Tetra Mini Granules ve TetraFresh Delica Brine Shrimps dönüşümlü olarak.

Cumartesi akşamı Gül tetralardan birinin (hatta resimde olan) ağzının üsttarafında beyaz bir leke farkettim. Hatta bana dönüp tam burnuyla cama dokundu ve beyaz bir iz bıraktı. Daha dikkatli baktığımda kuyruk ucunda beyaz bir leke ve hafif bir erime farkettim. Diğer 5 gül tetranın 2 tanesinin alt çenesinde öne doğru çıkıntı yapmış beyazlık  daha gördüm. Pazar günü gün ışığında daha dikkatli baktığımda 3 gül tatranın ağzında ve 1 tanesinin kuyruğunda beyazlık, siyah tetralardan birinin alt yüzgecinde yırtılma ve ikisinin kuyruk ucunda hafif bir beyazlık farkettim.

Ardından dip çekimi ve 3te1 su değişimi yaptım. Aquatan, Nitrivec ve Black water ekledim. Havalandırmayı arttırdım. Kuvvetli, yeni elyaf kullanılmış bir iç filtre ile de 2 saat kadar filtrasyon yaptım ve iç filtreyi çıkardım.

Bugün havalandırma hala çok kuvvetli ve Sera Baktopur ile tedavilerine başladım: 6*22 damla. Akvaryum suyu yemyeşil.

Sanırım beyazlıklar küçülmeye başladı bile. En azından dünkü gibi çıkıntılar yok. Gül tetralar kur yapar gibi birbirlerini kovalıyorlar şu an. Yoksa kavga mı ediyorlar emin değilim. Yaklaşık bir haftadır çöpçülerimde saklanma, karanlığa kaçma eğilimi ve korkaklık başlamıştı. Bununla ilgili olabilir mi bilmiyorum ama üzerlerinde bir problem göremedim. Aynı şekilde penguen tetralarım da saklanmaya başlamıştı ama onlarında üstlerinde bir şey göremedim. Diğer balıklarda bir belirti yok.

Yarın hiç bir şey yapmayacağım sadece havalandırmaya devam, çarşamba günü 132 damla daha.

Ağız mantarı ile ilgili bir başlık bulamadığım için paylaşmak istedim.

Bundan sonra düzenli olarak Sera Ectopur kullanmayı düşünüyorum. Akvaryumcum tavsiye etti. Hatta aldım.

Kuyruklardaki erimeler onarılabilir mi diye bir sorum da var. Hayır kuyruğu erimiş diye balığımı atmam yanlış anlaşılmasın. Çünkü siyah tetralarımı da kuyrukları hasarlı olarak aldım, onları öyle de seviyorum ve gün geçtikçe sanki kuyrukları düzeliyor diye düşünüp mutlu oluyordum. Kendimi mi kandırmaktayım diyeydi sorum.

Başka tavsiyeleri olan varsa memnun olurum. Umarım kazasız belasız atlatabilirler Disapprove

Not: Az evvel cüce vatoslardan birinin ölüsünü attım Cry

evilia2007-12-10 22:00:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5221
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2007 15:12
Tedavi sırasında çok zorunlu kalınmadıkça  ana tankta ilaç uygulaması tavsiye edilmiyor. Bunun en önemli nedenleri ise ilacın oturmuş bir akvaryumdaki faydalı bakterileri de öldürmesi ve su değerlerini bozmasıdır.
 
Mümkünse bir karantina akvaryumu hazırlayıp tedaviyi orada yapın.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eviliaÇevrim Dışı

Kayıt: 30/07/2007
İl: Izmir
Mesaj: 36
eviliaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2007 22:42
Teşekkür ederim Erdal Bey ama karantina akvaryumu kurabilecek durumda olsaydım zaten kurardım.

Tedaviye başladığımda beri bugün 4. gün. Hasta balıklarım iyileşti, mutlular ve birbirlerine kur yapmaktalar. Çöpçülerim geziniyor, vatoslarım daldan dala atlıyor, eledoalarım iki  katına çıkmış, budadığım çınarlarımdan biri iki filiz vermiş... Biz geride bıraktık yani o günleri.

Sağolun...

Beğenenler: [T]226200,Genç__Akvartist[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir