Acemi Aquarist’e tavsiyeleriniz


eren the legendÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2005
İl: Ankara
Mesaj: 750
eren the legendÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2006 11:14

Aldığınız canlı doğuran türündeki balıklar 26-27 derece suda yaşarlar. O yüzden iyi bir ısıtıcı almanızı tavsiye ederim. Bence 3 ayrı türü tek tek beslemek yerine 1 erkek 2 dişi lepistes veya moli alırsanız( ancak sağlıklı balık almak şart yerli üretim bulabilirseniz onu tavsiye ederim) daha doğru bir seçim yapmış olursunuz. Ankara'da olsaydınız size hediye edebilirdim. Şu anda en mantıklısı elinizde olan betayı geri verip yerine moliniz dişiyse 1 dişi 1 erkek daha yanına almak gibi görünüyor. Bu hobiden zaten isteseniz de vazgeçemezsiniz, içine girdiğiniz zaman çıkışı hakkaten zor. Sitemizi takip ederseniz emin olun her kondan ufak tefek bilgiler öğrenip kendinizi çok güzel geliştireceksiniz.

Selamlar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DRUIDSÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2005
İl: Yurtdisi
Mesaj: 217
DRUIDSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2006 20:51

Selamlar.. herkes birseyler soylemis bende yari bilgin yari acemi olarak birseyler soylemek isterim...

Oncelikle size verilen baslama linkini dikkatlice okuyun. Ondan cok iyi bilgiler alacaksiniz..

Gelelim diger meseleye ufak bir akvaryum daima iyi bir baslangictir. Ancak yeni akvaryumun bir kotu ozelligi vardir ( bendede oldu ) aldigim tum baliklari patir patir kaybettim. Bunun nedeni suyun ozelliklerinin daha olusmamis olmasi. Yani su,kum,taslar,yesillik,yem bir nevi bakteri uretir baliklar icin. O bakteri olmazsa eger baliklarin yasam sanslari biraz duser. Akvaryumun kendine gelme sureci yaklasik 1 aydir. o Surec icinde akvaryuma cok fazla balik almamaya calisin.. O surec gectikten sonra yavas yavas ve uygun baliklari birbirleri ile esleyerek guzel bir uyum yapabilir ve akvaryumunuzu olusturabilirsiniz..

Ben ilk basta 2 seri balik almistim ve su ana kadar yasayan 2 balik var. Onlarda vatoz. Gerisini malesef olumleri ile karsilastim. Ama suan yaklasik 40 a yakin baligim var cogu yavru olsa bile.

Benim deneyimimden ogrendigim budur varsa bi yanlislik duzeltiniz..

 

kolay Gelsin..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir