Acemi Akvaryumu - 100*45*60 - Frontoza


DegirmenciÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2009
İl: Mugla
Mesaj: 3
DegirmenciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2009 22:03
Merhaba arkadaşlar.
Akvaryum konusunda çok yeni olduğumu belirterek yazıma başlamak istiyorum. Bana yardımcı olacağınızı düşündüğümden, okuduğum bazı konularda cevaplarınızdaki konuya hakimiyeti gördükten sonra  herkesten ve heryerden önce burada sormak istedim sorularımı.

Önce durumumu izah edeyim. Bir arkadaşımdan 100*45*60 cm ebatlarında bir akvaryum aldım. Dış motoru, hava motoru, ısıtısı, florosanları vs ile birlikte. İçerisinde yaklaşık 15-16cm uzunluğunda Frontoza Chichlid (Zebra sanırım) var. Bu konularda hiç bilgim olmadığı için sorularım size çok kolay gelecektir lütfen yadırgamayın beni.

1- Renklerinin ortaya çıkması için ya da sağlıklı bir şekilde hayatına devam etmesi için hangi yemi ya da yemleri almamı önerirsiniz? Birde günlük ne kadar yem vereyim buna?

2- Suyu dezenfekte etmek için ya da mantar vb şeyleri önlemek için ne kullanayım?

3- Bu benim balık ile birlikte yaşayabilen balıklar hangileridir? Siz hangisini tavsiye edersiniz? Papağan almak istedim ama size danışayım dedim önce. Ufak alıcam çünkü yemesin bizimki :)

4- Bu canlı bitki olayı nasıl oluyor? Akvaryuma extra bişi koymam gerekiyor mu? Deniz akvaryumu mu olması gerekiyor akvaryumun?

Cevap verenlere şimdiden çok teşekkür ederim. Cevaplarınızda soru numaralarını kullanırsanız sevinirim acemi olduğum için anlamamı kolaylaştırır.

5- Son olarak suyunu yeni koymuş olmama rağmen akvaryumda koku var. Kumunu temiz yıkamıştım. Dış filtreyi de temizlemiştim iyice. Sanırım eksik yaptığım bişeyler var. Ne olabilir sizce?
Degirmenci2009-10-22 01:47:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yns325Çevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 158
yns325Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2009 09:51
     Öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun.İlk başta şunu söylemeyelim frontosa ile zebra aynı balık değil, farklı tür balıklar.resmini ekleyebilirseniz hangi tür olduğunu çok daha rahat söyleyebiliriz.Sorulara gelicek olursak;

1) Eğer balık frontosa ise benim kullandığım yemleri tavsiye ederim: tetra cichlid sticks, Tetra bits arada bi bitkisel spirulina tablet.Balığın bir seferde tüketebileceği kadar atmanız yeterli.Günde 3 sefer atabalirseniz daha iyi olur.

2)Su değişimlerinde sadece contra kullanabilirsiniz.

3)Balığınız frontosa ise dişi mi erkek mi bilmiyorum ama yanına aynı cins balık almanız lazım ama bence o akvaryumda frontosa beslemeyin.Çünkü o boyutta ki bir akvaryum frontosa türü için uygun değil.

4)Canlı bitki için önemli püf noktalar var deniz akvaryumu olmasına gerek yok ama bu konuda daha bilgili arkadaşların bilgi vermesi daha doğru olur.

5)taze su olmasına rağmen suda koku olmaması gerekir ama hava motoru veya bir iç motor takarak suyu dalgalandırırsan suyun kokusu azalır.

            SAYGILAR
yns3252009-10-22 09:52:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DegirmenciÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2009
İl: Mugla
Mesaj: 3
DegirmenciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2009 13:35


Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.
Yukarıdaki resimdekinin aynısı bendeki arkadaş. Frontoza sanırım internette arattım biraz.

Yem olarak Tetra Cichlid Sticks arada bir de Spirulina Tablet kullanıcam.

Bu arkadaşın dişi mi erkek mi olduğunu nasıl anlayabilirim? 5 tane şeridi var ve devamlı yuva yapmaya çalışıyo sanırım. Ağızıyla kumları alıp başka bi tarafa taşıyor. Belki davranışları bi bilgi olabilir cinsiyeti açısından.

Birde tamam Frontoza almiyim akvaryum yeterli değil diye ama başka cins olarak ne alim mesela papağan falan? Hangisi daha uyumlu olur. Etcil bişi almam lazım sanırım.

Degirmenci2009-10-22 14:12:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Meiyes44Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 28/09/2009
İl: Yurtdisi
Mesaj: 311
Meiyes44Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2009 14:30
O akvaryuma ben olsam malawi alırım.Amerikan türlerinde genelde kavga çok olur veya çoğu agresif olur.Örnek, Ben şu ana kadar hiç adam gibi papağan görmedim veya bana denk gelmedi.Ya kavga ediyor ya da öyle dikiliyor bütün gün akvaryuma bi enerji katmıyor, nası diyim izlerken zevk almıyorsunuz.Ben de akvaryumcuya ilk gittiğimde çok cazip gelmişti papağan kafası yüzüyomuş gibi ama sonradan anladım ki o kadar cazip değilmiş.Onlar kavga eder siz strese girersiniz.Tanganyika cichlidleri beslemek te kolay olmaz, ben de tanganyika beslemek çok istiyorum ama biraz daha tecrübe edinmem gerek.Çok yeniyseniz bence malawi ile başlayın, hem renkleri güzel hem geçimliler, hem de izlemesi güzel, zevkli.Hobiden soğutmazlar sizi.Ilk Malawi ile başlayın forumu takip eder biraz deneyim edindiğinizde diğer türlere geçiş yaparsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yns325Çevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 158
yns325Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2009 16:02

Spirulina tablet yerine sera flora da kullanabilirsiniz.Bence 15 cm frontosanın dişisi erkeği çok net hatlara sahip değilse  anlaşılmaz.Eğer hobiye yeni başlıyosanız benim fikrim frontosa yerine bakımı daha kolay olan ve sizin akvaryumunuzda rahatça yaşayabilcek türler seçmeniz hem sizin için hemde balıklar için çok daha iyi olacaktır.Sizin zevkinize hitap eden balıklarıda forumdan araştırarak netleştirebilirsiniz.  yns3252009-10-22 16:20:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DegirmenciÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2009
İl: Mugla
Mesaj: 3
DegirmenciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2009 01:36
Cevaplarınız için teşekkürler. Dediklerinizi yapıcam.
  1. Akvaryumun zemininde ne önerirsiniz kum, taş olarak? Midye kırığı mı? Beyaz kuartz mı? Lav taşı mı? Hangisi yararlı hangizi zararlıdır hangisinin bi etkisi yoktur ?
  2. Ben bu balığın yanına hangi cinsleri alabilirim? Malawi haricinde hangi cins lerle uyumludur? Çöpcü ya da bu salyangoz satıyolar ufak 10'lu 20'li onlarla uyumlu yaşar mı?
  3. Lav taşı ya da Mango kökü bu balıklar için PH falan açısında iyi midir kötü müdür
  4. Filtre olarak bende "life tech 838" var. 100x45x60 akvaryum için yeterli midir? Filtreyi temizlerken baktım içerisine 4 katlı. Elyaf vb malzemelerin yedeklerini nereden temin edebilirim bildiğiniz bir site var mı? Elyaf, seramik, birde siyah kömür gibi işi vardı sanırım içinde. Yenilerini alıp hemen değiştireyim.
Degirmenci2009-10-23 02:10:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yns325Çevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 158
yns325Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2009 14:19
Sorduğunuz sorunlar daha önceden defalarca sorulmuş ve konuşulmuş konulardır biraz arama yapmanızı tavsiye ederim.Ama yinede yeni kullanıcı olduğunuzdan sorularınıza cevap vermeye çalıştım.


   1-Midye kırığı da kullanbilirsiniz quartz kum da.Ben beyaz quartz kullanıyordum.
   2-Ufak çöpçüler ve salyangozlar uygun değil.Çünkü etçil ve büyük bir balık olduğu için rahatlıkla ağzına alabilir.Frontosanın tek beslenmesinden yanayım ama illa yanına balık alıcam diyosanız calvus alabilirsiniz.
   3-Ben ikisinide kullanmıyordum.Bu konuyu daha geniş araştırın yanlış bir bilgi vermek istemiyorum.
   4-4 sepetli bir filitre sanırım o akvaryum için yeterlidir.İçindeki malzemeleri bir çok yerden bulabilirsiniz.Bunun araştırmasınıda gerek site içinden gerekse aram motorlarından yapabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir