80*45*55 bitkili yeni kurulum


pia_Çevrim Dışı

Kayıt: 17/06/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 54
pia_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2008 23:00
 AKVARYUM:  80*45*55(y)  8mm.cam mobilyalı (150 lt su olacak)

Taban:  Seachem fluorite red (14kg.)+sera tablet gübre+aquaclay(10lt.)

Aydınlatma:  2*18w sera plant color + 2*18w sera daylight (top.72w)
                     2 ad. Tridonic elektronik balast
Gübreleme:  Seachem fluorish sıvı gübre, sera tablet gübre, seachem excel sıvı karbon

Diğer ekipmanlar:Tetratec 700 dış filtre, sera termometre,seachem ph göstergesi
Uzun zamandır forumda geziyorum özellikle bitki bölümünde öğrendiğim bilgiler sayesinde güzel bir akvaryum kurmaya karar verdim. İlk aşamada  bitki olarak zeytin,gül,elodea,rotala,subulata gibi hızlı büyüyen bitkilerle başlamayı düşünüyorum.
Alg problemi yaşamak istemiyorum. Kurulum ,malzeme ve bitki seçimi hakkında tavsiye ve önerileriniz nelerdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2008 23:28
Hakan Bey hayırlı olsun diyerek başlıyayım. İzninizle birkaç öneride bulunmak isterim.

- 18 W lık florasanlar 59 cm uzunluğunda olduğundan tankın kenarları yeterince ışık almayacaktır. Tankı henüz almadıysanız (veya yaptırmadıysanız) 70 cm uzunluğunda bir tank daha uygun olur. Veya en azından florasanları sağlı sollu yerleştrirseniz sorunun bir derece önüne geçmiş olursunuz.

- Işıklandırma miktarınız genel itibarıyle bitki yetiştirmeye uygun ancak yüksek ışık isteyen, zorlu kırmızı bitkiler ve bazı taban bitkileri için yetersiz kalabilir. (Tank boyu 70 cm' e küçülürse bu durum sorun olmayacaktır; dikkate almayınız)

- Florasan tipleri olarak seçiminiz güzel olmuş. Gerçi sera' nın florasanları diğerlerine göre daha pahalı diye biliyorum. Sylvania' nın grolux ve daylight' ınında fiyatını araştırın derim. Daha uygunsa onları almanız size birşey kaybettirmeyecektir. (Birde küçük not: Sera daylight sarıya yakın renkte ışık verir ve bazı akvaristlerin hoşuna gitmez.)

- Taban için "seachem flourite red" güzel seçim ancak sera tablet gübre ve aquaclay için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
Sera tablet gübre yerine forumdan Tunç Bey (yasmut)' in  sattığı misket gübreler çok daha fazla işinize yarayacaktır.
Aquaclay içinse; aslında öneren birçok kişi var ve bitki akvaryumu için birçok kuma göre makul bir tercih ama özellikle hafif ve iri yapılı olması nedeniyle bitki dikimi ve tutturmada size çok sorun çıkaracaktır. Görüntü olarakta pek doğal durduğu söylenemez. Ben kendi adıma en fazla 1-5 mm tane boyutu aralığında kuartz veya hagen siyah kum gibi kumları öneririm. Tercih sizindir elbette.

- Gübrelemede de aynı şekilde sera tablet gübreden kaçınmanız iyi olur.
Seachem flourish oldukça iyi bir seçim. Yinede bana sorarsanız o gübreye okadar para vermek yerine yine Tunç Bey' den çok daha uygun fiyata sıvı mikro element gübresi alırım (ki öylede yaptım) ve performansları neredeyse aynı.
Seachem flourish excel de CO2 için kullanılabilecek bir seçim tabi iyi araştırmanız gerekli. Özellikle karides gibi canlılarda ciddi sorun oluşturmasada keyiflerini kaçırdığı bir gerçek. Birde sizin tank boyutları için çokta ekonomik bir çözüm değil. Başlangıçta CO2 ilavesi yapmayıp mevcut CO2' yi korumanız size yetecektir.

Nerdeyse her yazdığınıza birşeyler bulmuş gibi oldum ama umarım mazur görürsünüz Utangaç
mustafaerdogar2008-09-07 23:35:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pia_Çevrim Dışı

Kayıt: 17/06/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 54
pia_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2008 23:54
Mustafa bey,uzun zamandır bitki formundayım  sizin ve diğer tecrübeli arkadaşların tanklarını inceledim. Özellikle siz  Barış bey bir de Tunç bey bu konuda çok tecrübelisiniz.
Akvaryum ve diğer malzemelerin hepsini aldım.haftaya kuruluma başlıyorum. tankın yüksekliği 55cm. kapağı komple alüminyum reflektör taktırdım ışığı zamanla 6 flo. ya çıkarmayı düşünüyorum. herşeyin en iyisi olsun istiyorum sera tablet iyi değil demek ki ama aldım artık...
 
Mustafa bey siz de tetratec kullanıyorsunuz ben de ex 700 aldım acaba iç malzemesi yeterli mi? tankımda ilk aşamada bol bitki olacak 1 ay sonrası neon tetra ,rasbora,ramirezi almayı düşünüyorum. filtreye ilk kurulumda karbon yerine sera süper peat koymalımıyım?
 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir