80x40x70 Tank aldım ama


Eyüp R YılmazÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 109
Eyüp R YılmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2013 13:03
Bu akvaryumda tetrazon sürüsü bakmak istiyorum balıkların şu anki boyları ve gelecekte ulaşacakları boyları hesaba katarsak kaçar adet almalıyım ?

Elimde 0.1.5 mm ince beyaz silis kum var 25 kg tetrazonlar için uygunmudur ?
Akvaryumu bitkili yapacağım o yüzden hangi bitkiler kullanmalıyım.
2 adet mangarov köküm var. Ve  6 adet doğal dere kayası.

Sizce başka neler eklemeliyim ve arka fonum düz siyah renk değiştirmeli miyim ?

100 w ısıtıcı şelale filtrem mevcut dış filtrem yok alacağım en sessizini arıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2013 13:05
İlk önce akvaryum işini aceleye getirmemek gerekir.
* Akvaryumculuk konusunda,balık seçimi konusunda bilgi altyapınızı geliştirmelisiniz.
*Saglıklı balık seçmeyi,almayı gerekiyorsa gerçek  hobicilerden veya yarı hobicilerden balık alın. Balıkların yüzüş şekli,duruş şekilleri,üst yüzgecinin ve diger yüzgeçlerin açıklıgı,mantar,beyaz benek hastalıgı vb. iyice ögrenmeli,gözlemlemeli,ayırt etmelisiniz.
*Bu işin temeli saglıklı balık ve bitkileri bulmaktan geçer.
*Akvaryumu kurun,suyunu,taşını,motorunu koyun ama balık eklemeyin. 1-2 ay bekleyin bu arada da bilgi seviyenizi geliştirin.
*  Forumlarda  balık videolarını izleyin. Saglıklı balıkların yüzüş vb. özelliklerini gözlemleyin. Akvaryumcuları gezin gözlemleyin,sorun araştırın.
* Taban için maliyetli olur ama HAGEN KUM+ SEACHEM FLOURIT RED TOPRAK+TERRALİT KARIŞIMI İYİDİR. maliyeti düşük tutmak için dere kumu+çakıl taşları da olur.
* iLK ÖNCE  3-4 TANE ÇÖP balıgı koyabilirsiniz.
*Canlı doguran kılıç,plati türleriyle bu işe başlamak dogrudur.
*Yeşil su temin edebilirseniz akavryuma koyun. Ya da evinde uzun süredir balık besleyen bir kişinin akvaryum suyunda 1 litre kendi ve 1 avuç kum kendi  akvaryumunuza ekleyin.
Ama dedigim gibi bu akvaryum TAM SAGLIKLI akvaryum olmalı. Akvaryumcuların sularına her çeşit hastalıklı sayısız balık girdigi için akvaryumcu  akavryum suları sorunludur.
*İlinizde akvaryumcu dernegi varsa  BU AKVARYUMCU DERNEGİYLE İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ.
BİTKİ işini sona bırakın.
*  Sonuç olarak akvaryuma balık koyma konusunda ACELE ETMEYİN.
* Büyük akvaryum olursa daha iyi olur ama ugraşması biraz zordur. 80*40*40 civarı ve ya 100*50*50 civarı olan akvaryumlar.
* İlk önce balık seçimi,saglıklı,hasta balıklar nasıl olur forumdan videoları izleyin,gözlemleyin,ayırt edin..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarkleÇevrim Dışı

Kayıt: 15/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 372
DarkleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2013 13:25
Sizin sorularınızdan yola çıkarsak akvaryumunuz tetrazon sürüsü için oldukça büyük bir akvaryum.Eğer sadece tetrazon besleyeceğim diyorsanız size 15 bireyden oluşan bir sürü önerebilirim.Anladığım kadarıyla 70 cm akvaryumunuzun yüksekliği ve bu yükseklikte daha çok aşağıdan yukarıya doğru boy atan türler güzel durur,örneğin melek balığı gibi ama yinede tetrazon sürüsü de akvaryumunuzun her bölgesini kullanacağı için güzel duracaktır.Normalde bu hacimde bir akvaryumu ancak dış filtre paklar fakat sadece tek tür ve uygun sayı düşünüyorsanız yüksek debili bir şelale filtre de işinizi muhtemelen görecektir.
100 watt ısıtıcı 225 litre için eğer oda sıcaklığı kışın düşüyorsa yeterli olmayacaktır.150 ya da 200 watt ısıtıcı öneririm,işinizi garantiye almış olursunuz.
Silis kum balıklarınız için bir sorun oluşturmaz fakat bitki ağırlıklı bir akvaryum düşünüyorsanız silis kumda bunu başarmanız zor.Genelde çoğu bitki türü silis kumda gelişemez özellikle sizin akvaryumunuz için boyuna uzayan bitki türleri uygun olacaktır ve bu bitkiler için farklı kum tipleri kullanmalısınız dere kumu,hagen kum gibi tercih sizin.
Dış filtre alacağınızı belirtmişsiniz sonradan farkettim size tavsiyem benimde kendi akvaryumumda kullandığım Eheim 2217 Canister dış filtre.Fiyat olarak sıfır modelleri biraz pahalı olabiliyor ama benim yaptığım gibi sizde forumdan uygun fiyata ikinci el bu modeli bulabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir