80x40x40 sorularım :)


malibuuuÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2009
Mesaj: 1
malibuuuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2009 12:13
herkese selamlar
bu konuda uygulamada acemiyim ama arastirmalaram sonucunda biraz bilgi sahibi oldum diyebilirim ve sizlere birkaç sorum olacak izninizle:)

80x40x40 boyutlarında bir akvaryum aldım, fakat içini dekore etmeden üstadlara danışmak istedim. tür olarak malawi sp beslemek istiyorum..

filtreleme olarak dış filtrenin önemini biliyorum fakat maddi sıkıntılar dolayısiyle iç filtre almak zorundayım sizce bu sorun yaratırmı?

ve kum olarak silis kum ve midye kırığı kullanıldığını okudum siz hangisini tercih ederdiniz ve kaya olarak deniz kenarından toplanmış dekoratif kayalar mevcut elimde bunları kaynatıp akvaryuma koymam bir sorun yaratacakmıdır ?
ve ısıtıcı olarak kaçlık bir ısıtıcı almam doğru olacaktır?

kısaca filtre onerileriniz?
kum onerileriniz?
ısıtıcı onerileriniz?

şimdiden çok teşekkür ederim




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MajereÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2009
Mesaj: 74
MajereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2009 13:12
Öncelikle buraya yazı yazmaya korktum.Biliyorsunuz forumda 1 kişi sadece 1 üyelik açabiliyor eğer fazlası varsa engelleniyor umarım bir sorun cıkmaz.Göz%20Kirpma Helal olsun sitemiz o kadar büyümüş demek ki İki Hakan Kutlu aynı yerde buluşabiliryor.Şimdiden teşekkür ederim.
Akvaryum hacminiz Malawi türleri için ucu ucuna kurtarıyor bence.Hani En fazla 3d 1e şeklinde 4 canlı beslenebilir.Dış filtreler akvaryumdaki biyolojik döngü için gereklidir.Su değişimlerinize dikkat eder ve nitratı arttıracak şeylerden kaçınırsanız(aşırı yemleme,ilaç kullanımı vs.)Dış filtre olmadan bir süre idare edebilirsiniz gibi geliyor bana.Isıtıcı için 200 watt yeterli olacaktır.Marka konusuna girmeyeceğim çünkü cebinizdeki para ısıtıcı markası için büyük bir etkendir.Dekor konusunda ben kendi akvaryumumda midye kırığı kullanıyorum.Hem suyu sertleştiriyor hemde bence görsel açıdan hoş duruyor.Dekor için deniz kenarından toplanan dereden alınan gökten düşen hiç farketmez öncelikle tuz ruhu testi yapınız.Taşın üzerine döktüğünüz tuz ruhu eğer köpürürse hiç bulaştırmayın akvaryuma.Bu testi geçtikten sonra Metilen mavisi ve aşırı tuz dolu bir kovada 1 gün bekletip ertesi gün cıkan taşları iyice duruladıktan sonra kaynatırsanız,gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Şimdiden sağlıklı balıklar dilerim.
Majere2009-04-26 13:13:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir