75*45*50h Bitkili Akvaryum İçin Fikirleriniz


shadowfireÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2015
İl: Aydin
Mesaj: 6
shadowfireÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2015 20:29
Merhabalar uzun süredir forumunuzu takip ediyorum önceleri bitkili akvaryuma karşıydım gerek yok saçma sapan şeylere akvaryum olsun yeter gerekirse plastik bitki alırım vb. düşüncelerim vardı. Ama bitkili akvaryumları gördükçe doğallıkları beni cezbetmeye başladı acaba acaba derken bir tanıdık vasıtasıyla 70*45*50h (8mm rodajlı temperli) ölçülerinde bir akvaryum yaptırmak için fiyat sordurdum ve 70TL gibi komik bir rakam aldım. Tabi ki hemen yaptırmak için kolları sıvadım şuan Sista akvaryum silikonunun gelmesini bekliyorum muhtemelen bayramdan sonraya kalacak.. Bu kadar büyük bir akvaryum yaptırmışken (benim için oldukça büyük [:D] ) dedim ki tam olsun bitkili akvaryum yapmayı planlıyorum ama bu konuda neredeyse hiç bilgim yok bu yüzden sizlerin tecrübelerine muhtacım desem yeridir :) şimdiden yardımlarınızı fikirlerinizi ve tecrübelerinizi benden esirgemediğiniz için teşekkürler [:)]

- Gelelim öncelikle öğrenmek istediklerime[:)] Tabi ki herşeyin başında dış filtrenin çok önemli olduğunu düşünüyorum gene almışken doğru düzgün bir şey alayım düşüncesindeyim ömürlük olsun gerektiğin de yedek parçası bulunabilsin su sızdırma kaçırma baş ağrıtacak beni hobiden soğutacak sıkıntılar yaşamak istemiyorum bu yüzden "Fluval 206" üzerine karar kıldım akvaryum toprağını taşını vb. çıkarırsak en fazla 150 litre su alır diye düşünüyorum sizce yeterli midir ? Bu arada sadece Molly balığı beslemeyi düşünüyorum ve Canlı yüküm fazla olacak onu da göz önüne alarak cevaplarınızı bekliyorum.

- Akvaryumda sade bir görüntü istiyorum o yüzden sadece taban bitkisi ve taşlarla dağlık alan benzeri bir görüntü oluşturacağım bitki seçimim iste Hemianthus Callitrichoides (namı değer cuba bitkisi) akvaryumda en azından başlangıçta sıvı gübre co2 benzeri şeyler kullanmak istemiyorum sanırım low tech diye geçiyor bu tür akvaryumlar bunun için taban seçimini çok iyi yapmam gerektiğini düşünüyorum ama beni tatmin edecek bir şey bulamadım bu konuda

- Işıklandırma olarak Led kullanmak istiyorum ne tür led kullanmalıyım ?

- Belki de en önemli şeyi en son sordum ama sizce kayıt kuşak vb. şeyler yaptırmama gerek var mı bu boyda ki bir akvaryum için ?görüntü olarak hiç hoşuma gitmediğinden dolayı pek tarafta değilim açıkcası ancak herşeyin başında güvenlik tabi ki..

Her türlü eleştiri ve fikre açığım şimdiden teşekkürler [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2015 21:35
Hayırlı olsun. Akvaryumda temperli cam kullanılmasını uygun bulmuyorum.

1. Yoğun bitkili tanklarda filtreleme sistemlerinin zayıf tutulması taraftarıyım. Fluval 206 yoğun bitkili bir tankta idare edecektir. Ancak canlı yükü fazla olursa sıkıntı yaratabilir.
2. Bitki seçiminiz başlangıç seviyesi için uygun değil. Yüksek ışık, gübre ve co2 ister Cuba. Bunları sağlamayacaksanız başka bir bitkiye yönelin.
3. Power Led tercih etmelisiniz. Forumda çok fazla uygulama var.
4. Kayıt, kuşak şart değil ama yaparsanız iyi olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shadowfireÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2015
İl: Aydin
Mesaj: 6
shadowfireÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2015 21:47
Dediğim gibi sadece taban bitkisi düşünüyorum uzun bitkiler istemiyorum başka önerebileceğiniz bir taban bitkisi var mı cuba benzeri ? Fluval 306 nın da fiyatı çok tuzlu geliyor dış filtre konusun da sizin bir öneriniz var mı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2015 21:56
Ben bitkili tanklarımda sadece iç filtre kullanıyorum. Onun da, filtre etme namına bir özelliği yok. Sadece suyu hareketlendiriyorum içeride. Ancak benim tanklarım jungle tarzı çok yoğun bitkili.

Dış filtre işi dediğiniz gibi çok pahalı. Ancak, bu konuda ucuza giderseniz ilerde çok fazla başınız ağrıyabilir. Sizin yerinizde olsaydım yoğun bitkili bir tank yapmayacaksam, iyi bir dış filtre alırdım.

Bitki konusunda moss türleri ile başlayın. Üzerinizden acemiliği atıp co2 ve gübre desteğine başlayınca Cuba gibi bitkileri edinirsiniz.

Beğenenler: [T]177929,shadowfire[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir