70x50x60h Akvaryum yapımı


utangaccc123Çevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 66
utangaccc123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2012 09:27
[QUOTE=nuisance]Petshopdaki akvaryumlar camcının yaptığı akvaryumu tutucağını sanmıyorum
Camcıdan duyduğum kadarıyla rödajsız adam akıllı kayıtsız kuşaksız akvaryumlar 70-80 lira
camcıda 50-60 gibi bir fiyat.
Ayrıca çoğu camcı sista silikon kullanıyor 16 lira sanırsam.
Ama petshoptaki akvaryumların silikon türünü bilmiyoruz, ve kaliteli olup olmadığı bilinemez ama yıllarca kazasız kullanan arkadaşlar da vardır tabiki.

En sağlıklısı örnek verelim, misal 5 mm cam kalınlığı istiyorsa belli bir hacim 6-7 mm yaptırmak ve daha sağlıklı olarak kullanmaktır bence.
[/QUOTE]

Camcılara yaptırdığımda üstüne kapak olmuyo yapamıyoruz diyolar.

[QUOTE=cnk52]Yok petshoplardakilerde de sorun olmaz bence akvaryum bakımından. Fakat orası da fiyatı yüksek verecektir. Sürekli gittiğiniz bir akvaryumcu varsa orası belki biraz daha uyguna verebilir veya iyi pazarlık yapıyorsanız.
Sadece dikkat etmeniz gereken kayıt kuşak yoksa, akvaryumu alınca camcıya gidip kayıt ve kuşak attırın alttan ve üstten. Bunlar dışında sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum.
Silikon için ise, ne olur ne olmaz mantığı ile, zaten sızdırmazlık testi yapacaksınız. 2 gün tuzlu suda bekletin akvaryumu. Ama ağzına kadar doldurun ki tüm silikonlarına tuzlu su erişsin. 2 gün sonra hatta 3 gün sonra iyice durulayın. Bu şekilde kullanabilirsiniz.

Kapak vs. yapıyorlarsa camcılarda yaptırmanız daha uyguna ve sağlıklıya gelebilir. Ayrıca mutlaka sürgülü buhar camı koydurun. Bir de yüksekliği en fazla genişlik kadar tutun. Daha güzel görünüyor bence yükseklik- genişlik ile eşit olunca. Hatta mümkünse genişliği 60 yüksekliği 50 yaptırabilirsiniz.
[/QUOTE]


Genişliği mesela 80 olunca yükseklik 50 olunca daha hoş duruyo sanki, Aralarında 20-30 cm fark olması göze hoş getiriyor. Tercih meselesi tabi :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir