5 Saat içinde bütün balıklarım ölmüş


Onur AlkanÇevrim Dışı

Kayıt: 26/08/2012
İl: Antalya
Mesaj: 308
Onur AlkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2012 19:39
[QUOTE=emrecik]Benim çok fazla araştırma imkanım olmuyo ygs-lys var o yüzden burdaki deneyimli ve bilgili kişilerin önerilerini göz önünde bulundurmayı düşünüyorum açıkcası [/QUOTE]

Akvaryumuna 2 d 1 e lepistes , 1 e 2 d moli , 1 vatoz ve 1 çöpcü balığı koyman fazlasıyla yeterli olacaktır aynı zamanda da gösterişli bir hale gelecektir.

fakat bu dediğim sayılar maksimum sayılar. Canlı doğuran balıklar çok sık doğum yaptıkları için kısa bir süre sonra canlı sayısı 2'ye 3'e katlanacaktır. Bu yüzden sayıyı mümkün olduğunca az tutun ki ileride tekrar hacim sorunu yaşamayasınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ufukbasarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/10/2012
İl: Içel
Mesaj: 504
ufukbasarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2012 09:55

Anladığım kadarıyla bu hobiye yeni başlamışsınız. Her işte olduğu gibi akvaryum hobisinde de tecrübe çok önemlidir. Tecrübe kazanmanın ilk adımı ise bol bol araştırıp okumaktır. Petshopların (hepsi demek istemiyorum ancak benim karşıma çıkan %99 u ) yalan yanlış bilgiler verir. Amaçları sadece ve sadece para kazanmaktır. Hatta ilk hobiye başlamak istediğimde bana elindeki hasta sarı prensesleri satabilmek için "Abi lepistes ile çiftleşir çok güzel yavruların olur" diyen petshopa bile rastladım. Dolayısıyla benim tavsiyem petshoplara güvenmek yerine "hobici" diye tabir ettiğimiz balık beslemeyi ticari amaçtan ziyade hobi olarak yapan kişilerden fikir ve tavsiye almalısınız. Tabiki petshopların içinde dürüst işini yapan mutlaka vardır ama benim gözlemlerim/karşılaştıklarım içinde bir tanesine bile rastlamadım.

 
İkinci olarak beslemek istediğin balık türüne uygun bir akvaryum kurmalısın. Herkes ilk olarak "canlı doğuran" ile tecrübe kazanılması gerektiğini söyler . Ancak pek çok canlı doğuran türü , diğer balıklara göre daha hassastır. Kolay hasta olabilir , ani toplu kayıplar yaşanabilir. Bu tip durumda insan anında bu hobiden soğuyor. Eğer canlı doğuran akvaryumu kuracaksan (lepistes, moli, plati vs ) 60Lt ilk başlarda yeterli olur. Ancak ilerde yavru sayısı arttıkça yetmemeye başlayacaktır. 
Eğer canlı doğuran sana çekici gelmiyorsa ve onun yerine cichlid türlerini beslemek istiyorsan ilk olarak daha büyük boyutta bir akvaryum temin etmen gerekiyor. Akvaryumdan sonra bunun ekipmanlarını temin etmen lazım. ( Isıtıcı , İç veya Dış Filtre , Hava Motoru vs ).
Her ne kadar cichlid ler , canlı doğuranlara oranla daha dayanıklı da olsa, sonuç gene tecrübeye dayanıyor. Tecrübe sahibi olmadan yapacağın en ufak bir hata (Fazla ilaç kullanma, fazla yemleme , akvaryuma soğuk/sıcak ku koyma vs vs ) gene balıkların hastalanmasına veya ölmesine yol açabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir