4cm S.prensesimin ağızı dolu


mctelÇevrim Dışı

Kayıt: 23/08/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 94
mctelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2006 14:28

Arkadaşım merhaba. Aynı durum benim de başıma geldi ve şu an bahsettiğim balığım 2. yavrularını kusturdum toplam 19 adet(ilkinde 9 adet). Şahsen fikirlerimi ileteyim;

1- http://www.akvaryum.com/forum/forum_posts.asp?TID=48384& PN=1 adresini iyice oku oldukça aydınlanacaksın.

2- Anneyi 5. günde mümkünse ayrı bir yavru akvaryumuna al 35x20x25 gibi ısıtıcılı, filtreli.

3- İlk yavrulaması ise kesinlikle kusturulmaması tavsiye ediliyor (ben ilkinde 21. günde, 2.sinde 17. günde kusturdum fakat şu ana kadar bir sorun yok çok şükür.) üstadlar öyletavsiye ediyor, ama sen bilirsin?

4- Annenin yavru akvaryumunda pek rahatsız edilip strese girmemesi gerkiyor.

5- Şayet kusturacaksan çok hassas olman gerekiyor ve kusturduktan sonra ana tank alman gerekiyor (aynen yeni balık aldığımızda yapılan işlem yapılarak)

Bunları kendi tecrübeme dayanarak yazdım. Asıl görüşler üstadlarınkidir. Onları da çok iyi okumanı tavsiye ederim.

İyi günler...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emiirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1531
emiirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2006 15:23

Üzülerek söylemek zorundayım ki hamile olan dişi balığınız çok fazla büyüyemeyecek. Boyutları küçükken hamile kalan balıkların gelişimi gözle görülür oranda ya yavaşlar ya da durur. Sağlık açısından sorun olmaz ancak balığınız damızlık da olamaz.

Kusturma konusuna gelince, ben genelde 7 ila 10 gün arasında kustururum. Yumurtalardan kuyruk ve gözler belirdikten sonra %95 balığınız saplıklı bir şekilde büyürler. Zaten balığın azında da bıraksanız bu kadar fireniz muhakkak olur. Dikkat edilecek birkaç husus var. Yumurtaları akvaryumun içerisine koyacağınız pet şişeden yapılma yavruluğun içerisinde muhafaza edin. Her gün pet şişenin içerisine su ekleyin. Ancak suyu birden boşaltmayın çünkü deliklerden çıkacak suyun şiddetiyle yumurtalar bu deliklere sıkışıp patlayabilirler. Suyu yavaş hareketlerle ancak şişenin içindeki su tamamen değişinceye kadar koyun. Pet şişe yavruluğun içerisine bir hava taşı sallandırın ancak havasını aşırı açmayın. Eğer bozulan veya küflenen yumurtalar görürseniz hemen ortamdan uzaklaştırıp başta bahsettiğim su tazeleme işlemini gerçekleştirin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZdraveyÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 73
ZdraveyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2006 01:32
arkadaşlar ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekür ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir