4 aydır bitmeyen stres


onur62324Çevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 240
onur62324Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2012 19:45
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Akvaryumun ışığı açıkken hep bir köşeye çekilip sabit durma. ( ışıgı kapatınca normal hareketlerine dönüyor.)

Akvaryum Kapasitesi (litre): 100 litrelik akvaryum var.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 5 sarı prenses, 2 beyaz prenses var.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık 25

Filitrasyon: 800l/h iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: stres önleyici ve vitamin ilacı olan deepfix fishtavit. sadece su değişimlerinde ilacın kullanım oranına göre veriyorum.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : düzenli olarak 15 günde bir yapıyorum %30 u kadar.

Yaklaşık 4 ay önce aldığım 5 sp 2 iceman ve 2 beyaz prenses yavrularındaki çekingenlik bitmedi. icemanler çekingenlik konusunda işe yaramayınca geri verdim. şimdi ise 5 sp 2 beyaz prenses var. balıklarımın en büyügü 4-5 cm boyunda pek gelişim göstermediler. akvaryumda neyin stres yarattığını anlamış değilim. akvaryumun onunden geçmeyi bırakın 2 metre ötesinden geçmemle birlikte bile bütün yavrular etraflara kaçısıyor. saklanacak yer arıyorlar. bunun sebebi nedir ? akvaryumda  mavi dalgıç florasan kullanıyorum.mavi  ışık stres yapar diyorlar. tamam balıklarda ışıgı acınca bir köşeye çekilip kımıldamıyorlar yem bile yemek için yüzeye çıkmıyorlar. ışıktandır diyeceğim ancak arkadaşda mavi ışık kullanıyor onda böyle bir sıkıntı yok. benim tahminim ya ışıktan yada tankın beyaz prensesler sp lere göre daha baskın. boy olarakda büyükler 1-2 cm, erkek beyaz prenses çok kovalıyor. diğer balıklarda hep bir köşede oluyor. bu 2 etken mi benim akvaryumumu 4 aydır sıkıntıya sokuyor öğrenmek istiyorum. sizce ışıgı daylight floresan yaparsam bu çözüm getirir mi veya beyaz prensesleri gönderiyim mi sizce stres ışıktan ve bp ler mi ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fazılakgünÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/03/2008
İl: Bilecik
Mesaj: 416
fazılakgünÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2012 19:55
Sarı prenseslerde genelde karşılaşılan bir durum dekor kaya varsa onların arasına saklanırlar falan. Biraz ürkek balıklar bunlar ben yanlarına yunus koymuştum ve yunuslarla birlikte normalleşmişlerdi. Bence yanlarına yunus, iceman gibi balıklardan koyarsanız bu dertten kurtulursunuz.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onur62324Çevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 240
onur62324Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2012 19:59
[QUOTE=fazılakgün]Sarı prenseslerde genelde karşılaşılan bir durum dekor kaya varsa onların arasına saklanırlar falan. Biraz ürkek balıklar bunlar ben yanlarına yunus koymuştum ve yunuslarla birlikte normalleşmişlerdi. Bence yanlarına yunus, iceman gibi balıklardan koyarsanız bu dertten kurtulursunuz.  [/QUOTE]

Fakat 2 ay once balık sayım 9 du. 2 tane iceman vardı baktım bir değişiklik yok gene aynılar , bari akvaryumda kalabalık yapmasınlar amaçlı geri iade ettim icemanlari.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir