400 litre akvaryum (0 bilgi)


erntmzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1415
erntmzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2014 02:58
[QUOTE=Mete Duru][QUOTE=iSrafiL06][QUOTE=Mete Duru]Lütfen bir konuda yanlış bilgilendirme yapmayalım. Dip çekimi gerekmez. Eğer dipte artık yem yoksa sadece dışkı varsa bu zararlı değil yararlıdır. Sadece dipte artık yem v.s. varsa azot döngüsünü bozacaktır lâkin dışkı yararlıdır. Dışkı belli etmeyen bir taban malzemesi seçimi ile filtrasyonu dışkı sayesinde arttırabilirsiniz. Bunların örnekleri forumda mevcut. 3 cmlik tortu ile özel tür cory üreten insanlar var forumda. Ana tankımda hiç dip çekimi yapmadım ve hiç zarar olmadı. Döngüyü bozan amonyak-nitrit-nitrat suda eşit dağılır neresinden çekeceğiniz fark etmez. 
İlgili konular = 

http://www.akvaryum.com/Forum/yoksa_siz_hal%C3%A2_dip_mi_c_k716738.asp

http://www.akvaryum.com/forum/bakarsan_bag_bakmazsan_bu_oluryeni_vdeo_syf20_k711844.asp

Saygılar.
[/QUOTE]

Evet yanlış bilgilendirme yapma kardeşim o zaman astronotlar yediğinin %70 ini boşa harcıyor ki bir yem atıyorsun bu midesine gitmiyor bir cogu dısarı parcalanıyor ve bu yem tamamıyla dibe düşüyor peki ya sonra? ben bir cok tür besledim özelliklede sert balık türlerini en sıkıntılısı temizlikde astronottur 
[/QUOTE]
Abi bu konuda pek katılmıyorum sana. Çevremde besleyen birisi vardı. Tankınıda görmüştüm dibi pislik doluydu hiç dip çekimi yapmam ben derdi. Oscarın doğal ortamında bulunduğu videoları izlediğimde de görüntü aynıydı dipte kalınca bir tortu sarımtırak su. Eğer çok parçalanmayan yemler verilirse zaten sizin sıkıntınız ortadan kalkar. Diğer sorunlar o linklerdeki sayfalarda mevcut.
Saygılar.
[/QUOTE]
Ayrca astronotların proteinsel ağırlıklı beslediğini var sayarsak, protein balıklar tarafından en iyi şekilde sindirilir, yani dışkıdan yarı sindirilmemiş çıkma olasılığı düşüktür. 
Juntossomosmas2014-04-05 03:01:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yılmazbaşÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Izmir
Mesaj: 1222
yılmazbaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2014 12:20
Ve kafam gene karışır...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erk_fenerbahceÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2014
İl: Nigde
Mesaj: 18
erk_fenerbahceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2014 12:25
MERHABA ARKADAŞLAR BENDE YENİ BAŞLADIM BALIK BESLEMEYE BALIGIMIN CİNSİ YUNUS VE SARI PRENSES AKVARYUM BOYUTUM :BOY : 90 EN:40 YUKSEKLİK : 45 İÇİNDE 1 TANE SARI PRENSES (ERKEK) 10 TANE YUNUS VAR 5 İ ERKEK 5 İ DİŞİ BAZI SORULARIM OLUCAK SİZLERE YENİ BAŞLADIGIM İÇİN FAZLA BİLGİM YOK SORULARIMA CEVAP VERİRSENİZ ÇOK MEMNUN OLACAGIM .. 1) BALIKLARIMA YEM OLARAK NE TAVSİYE EDERSİNİZ ? 2) GECE YATARKEN İÇ FİLTRENİN HORTUMUNU TIKIYORUM PAMUKLA SESİ KOMPLE KESİLİYOR AMA MOTOR ÇALIŞIYOR BU BALIKLARIMA BİR SIKINTI VERİR Mİ ? 3) YEMİ NE ARALIKLAR İLE ATMALIYIM VE NE KADAR YEM VERMELİYİM ? 4) GECE LAMBALARINI KAPATTIGIM ZAMAN BALIKLARIN RENGİ KOYU MAVİ RENGİNİ ALIYOR ACABA SÜREKLİ AÇIKMI KALICAK LAMBASI ? 5) İÇ FİLTREM 3 KADEMELİ EN ÜSTTEKİ PİSLİKLERİ ÇEKİYOR 2.Sİ AZ ÇEKİYOR 3.SÜ HİÇ ÇEKMİYOR GİBİ BİRŞEY FİLTREMDE SORUN MU VAR ? 6)ISI DEĞERİM 26 DERECEDE NORMAL MİDİR ? 7) SU DEĞİŞİMİNİ NE SIKLIKLA VE NASIL YAPMALIYIM ? 8) SALATALIK VERİYORUM ARADA Bİ SAKINCASI OLUR MU VE HANGİ ARALIKLARLA VERMELİYİM ? 9)AKVARYUMUN DİBİNDEKİ BALIK PİSLİKLERİNİ NASIL TEMİZLEMELİYİM İÇ FİLTRE ÇEKMİYOR ?= 10 ) AKVARYUMUMDA KAPAK YOK BİR SIKINTI OLUR MU ? 11) BALIKLARIMI ALDIGIMIN İKİNCİ GÜNÜ BALIKLAR DAİRESEL HAREKET ÇİZEREK ÇİFTLEŞTİLER NE ZAMAN AGZINA YAVRU ALIR ? erk_fenerbahce2014-04-05 12:26:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TacettinÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 04/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 148
TacettinÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2014 23:05
Tankınızda Oscar olunca, et türü seyler haliyle atıyorsunuz. Balık bunu yutup geri çıkarıyor sonra tekrar yutuyor. Dışarı çıkardığında sağa sola parçalar dağılıyor. Bazen bu işlemi 2-3 kez tekrarlıyor. Tankın hali vahim. Zamanla oluşan koku cabası. Kısacası ilk başlayacaklar için kesinlikle önermem.

[QUOTE=erk_fenerbahce]MERHABA ARKADAŞLAR BENDE YENİ BAŞLADIM BALIK BESLEMEYE BALIGIMIN CİNSİ YUNUS VE SARI PRENSES AKVARYUM BOYUTUM :BOY : 90 EN:40 YUKSEKLİK : 45 İÇİNDE 1 TANE SARI PRENSES (ERKEK) 10 TANE YUNUS VAR 5 İ ERKEK 5 İ DİŞİ BAZI SORULARIM OLUCAK SİZLERE YENİ BAŞLADIGIM İÇİN FAZLA BİLGİM YOK SORULARIMA CEVAP VERİRSENİZ ÇOK MEMNUN OLACAGIM .. 1) BALIKLARIMA YEM OLARAK NE TAVSİYE EDERSİNİZ ? 2) GECE YATARKEN İÇ FİLTRENİN HORTUMUNU TIKIYORUM PAMUKLA SESİ KOMPLE KESİLİYOR AMA MOTOR ÇALIŞIYOR BU BALIKLARIMA BİR SIKINTI VERİR Mİ ? 3) YEMİ NE ARALIKLAR İLE ATMALIYIM VE NE KADAR YEM VERMELİYİM ? 4) GECE LAMBALARINI KAPATTIGIM ZAMAN BALIKLARIN RENGİ KOYU MAVİ RENGİNİ ALIYOR ACABA SÜREKLİ AÇIKMI KALICAK LAMBASI ? 5) İÇ FİLTREM 3 KADEMELİ EN ÜSTTEKİ PİSLİKLERİ ÇEKİYOR 2.Sİ AZ ÇEKİYOR 3.SÜ HİÇ ÇEKMİYOR GİBİ BİRŞEY FİLTREMDE SORUN MU VAR ? 6)ISI DEĞERİM 26 DERECEDE NORMAL MİDİR ? 7) SU DEĞİŞİMİNİ NE SIKLIKLA VE NASIL YAPMALIYIM ? 8) SALATALIK VERİYORUM ARADA Bİ SAKINCASI OLUR MU VE HANGİ ARALIKLARLA VERMELİYİM ? 9)AKVARYUMUN DİBİNDEKİ BALIK PİSLİKLERİNİ NASIL TEMİZLEMELİYİM İÇ FİLTRE ÇEKMİYOR ?= 10 ) AKVARYUMUMDA KAPAK YOK BİR SIKINTI OLUR MU ? 11) BALIKLARIMI ALDIGIMIN İKİNCİ GÜNÜ BALIKLAR DAİRESEL HAREKET ÇİZEREK ÇİFTLEŞTİLER NE ZAMAN AGZINA YAVRU ALIR ? [/QUOTE]
Yanlış anlama ama bu sorduklarının hepsini buraya yazana kadar formun arama motoruna yazsan hepsinin cevabını fazla fazla alabilirsin. Hayırlı olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ferhat hstrkÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2014
İl: Izmir
Mesaj: 400
Ferhat hstrkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2014 18:03
be nastronotları  çok severim bi ara beslemiştim ama sonra tür dfeğişikliği yaptım tavsiye ederim kedi gibiler: 

iç dış filtre bu balıklarda çok önemli düzenli dip çekimi lazım :D 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir