3D Arka Fonumu Nasıl Buldunuz:)


PasiFFÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/02/2012
İl: Izmir
Mesaj: 1236
PasiFFÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 05:31
Öncelikle elinize emeğinize sağlık, bir işe başlamışsınız umarım daha güzel çalışmalar yaparınız.
Bu çalışmanızda kaya efekti vermek için eskitme mi yaptınız tam çıkartamadım fakat olmamış. Örme bir taş duvar görüntüsü yapmaya çalıştınızsa hiç benzememiş. Ne insan eliyle ne doğal olarak böyle bir yapıya rastlayamazsınız.
Bu tip bir fon çalışırken öncelikle araştırma yapmalısınız, araştırmadan kastım amaca uygun fotoğraflarla yapının doğal olarak nasıl göründüğünü incelemelisiniz. Siz sanırım yapılmış diğer fonlara bakıp ben de böyle bir fon çalışırım dediniz. Acemi olduğunuz için öncelikle gözünüzü alıştırmanızı öneririm. Farklı klasörler oluşturup; insan eli örme duvar, doğal taş duvar gibi bunu yapabilirsiniz.
Boyama tekniklerini farklı forumlardan ve video paylaşım sitelerinden bulabilirsiniz. Ülkemizde bir çok maket topluluğu var bazıları tank yapar bazıları bir sahneyi canlandırır. Kaya efekti bir makette nasıl oluşturulur incelemenizi öneririm. Renklerde ton farkı kullanarak ışık gölge oyunları yapabilirdiniz.
Başarılar diliyorum, yeni çalışmalarınızı dört gözle bekliyoruz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahimuysalÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2010
İl: Izmir
Mesaj: 448
ibrahimuysalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 07:28
Yağmur arkadaşımızın görüşüne katılıyorum. Netten bir fotoğraf buldum, çok beğendim. Bir gün yeterli büyüklükte bir akvaryuma sahip olursam bu fotodaki kayalıkları taklit etmeye çalışacağım. Siz de benzeri bir doğal oluşumu deneyebilirsiniz bence. Sağlıklı balıklar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UlucanÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 118
UlucanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 11:33
[QUOTE=brahmuysal]Yağmur arkadaşımızın görüşüne katılıyorum. Netten bir fotoğraf buldum, çok beğendim. Bir gün yeterli büyüklükte bir akvaryuma sahip olursam bu fotodaki kayalıkları taklit etmeye çalışacağım. Siz de benzeri bir doğal oluşumu deneyebilirsiniz bence. Sağlıklı balıklar.

[/QUOTE]


Fon cidden güzelmiş işallah istediğinize ulaşabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir