350 Lt Tür Tavsiyesi


MbunaciÇevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2015
İl: Kayseri
Mesaj: 348
MbunaciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2016 22:47
Merhaba arkadaşlar yeni aldığım 1 metrelik akvaryumum var 350 lt alıyor
Bu akvaryuma uygun Malawi türleri hakkında bilgi Vs. Verebilirmisiniz
İyi hobiler [:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirhan167Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/02/2015
İl: Ankara
Mesaj: 1103
emirhan167Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2016 23:16
Hayırlı olsun.Yunus cichlid düşünebilirsiniz.Öncelikle akvaryum sump sistemli olsun,300 litre ve üstünde yoksa elektrik çok yazar.Sumpun tek kötü yanı yaptırırken biraz pahalıya gelse de,sizi üzmez.Öbür türlü sump parasını her ay elektriğe vermek zorunda kalabilirsiniz.

Yunus tavsiye ederim.2 erkek 8 dişi şeklinde.Normalde 1 erkek 4 dişi denir,fakat doğada 1 erkeğe 2 dişi düşer.Ki bu oran da 1 erkek 2 dişidir.Tercih size kalmış.Orta boy-yavruya yakın almanızı tavsiye ederim.Yeter ki dişi-erkek anlaşılabilecek bir büyüklüğe ulaşmış olsunlar önemli olan bu.Balıklarınızı büyük almanız sadece fazla para en azından yunus için bu şekilde.Hem yavrudan alıp büyütmek,kendinize koloni oluşturma imkanı tanıyarak,hangi balığım necidir ? Ne yapar ? Gibi bir çok etkeni göz önüne alabilirsiniz,bu sebeple cinsiyeti belli olacak boyda bulur iseniz yunus alın derim.

Onun dışında tek tür malawi ise,çok güzel demasoni,sarı prenses,beyaz prenses,mavi prenses,portakal cichlid,kaya cichlid,auratus,vs... gibi bir çok türe müsaitsiniz.
Yem olarak 3-4 çeşit protein ağırlıklı,haftada 1-2 öğün otçul beslenmeleri ve büyüdükten sonra haftada 1 gün aç bırakılmaları bağırsaklarını boşaltmaları için çok iyi bir fırsat olacaktır.Haşlanmış ıspanak iyi olur haftada bir öğün,ilk başta yemeseler de.Zamanla alışacaklardır.Fakat ertesi gün aç bırakın,çünkü bağırsakları boşaltacaklar,bu durumdan dolayı amonyak dengesi alt-üst olup.Hemen su değişimi gerekecektir.Su değişiminde 20 litre suya 1 çay kaşığı kaya tuzu gayet iyi ve güzel gelecektir.Şuan kendim de 500 litre bir akvaryumun yapımına başlattım yeniden.[:)] Bende malawi koyacağım tekrardan.[:)]

Keyifli Hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir