300 litre tavsiye.Fotoğraflı.


AliEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2013
İl: Aydin
Mesaj: 1420
AliEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2013 11:00
Merhabalar 100-50-60(h) akvaryumum var. İçinde;
-5 cm yüksekliğinde 1-2 mm kuvarz kum.
-200 w ısıtıcı.
-900 L/h dış filtre ve 25 w iç filtre var.
-Mavi güzel aydınlatan lamba.
Balıklar;
-1e 2d Bp.
-7 tane 6-7 cm sp, 5 tane 3 cm sp.
-5 tane 3-4 cm demasoni.
-1e 2d 9-10 cm yunus.
-4 tane 4 cm avratus.
-1 adet dev vatoz.
-1 adet makrakanta
Sorularım ise;
Balıkları 4 çeşit yem ve kurutulmuş su piresi ile besliyorum.Durumları gayet iyi. 25 adet lav kayasını sağ tarafa dizerek onlara geniş bir yüzme alanı yaptım. Taşları çok güzel yerleştirdim vatoz dahil hepsi içlerine girebiliyor.Hafta da 1 sarımsaklı yem yapıp veriyorum. Yavru almak için kurmamıştık başta. Fakat artık yavru almak istiyoruz. 1 ya da 2 tür balık istiyoruz. Sıkıntı olmaz ise 3 tür de olur. Vatozu çıkartım içine 3 tane cüce vatoz atacağım. Vatoz'um biraz tembel. Dekorda değişiklik düşünmüyorum fakat gerekli ise yaparım. Suları fotoğrafta biraz değişik çıkmış fakat şu anda ter temiz. dün 80 lt değişim yaptım. Kaya tuzu ve ara sıra metilen mavisi kullanıyorum. Hava motoru yok fakat yakın zamanda alacağım. Önerilerinize, eleştrilerinize her zaman açığım. Özellikle yavru almak istiyorum. Maddi durumda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Şimdiden hazırlıklarını yapıp yaza kadar tamamlamak istiyorum. Uzun zamandır para biriktiriyorum.Normalde daha çok güzel gözüküyor fakat kameralarla pek bir bilgim olmadığı için özür diliyorum.


Bu de benim deli hamster'im 




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bozkurt681Çevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 598
bozkurt681Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2013 11:49
Selamlar, beslediğiniz türler için lav kayası uyumsuzdur. Suya salınım yapar ve suyu yumuşatır ayrıca ph'ı da düşürür. Balıklar yaşar mı tabi ki yaşar fakat onlar için huzurlu bir ortam istediğiniz anlaşılıyor. Bu yüzden beyaz tamburlaşmış kayalar veya suya salınım yapmayan kolay çözünmeyen taşlar koyabilirsiniz. Onun dışında dekorasyonda da ufak değişikliklere ihtiyacınız var. Mesela iç filtrenin ön camda durması görüntüyü bozuyor onun yerine sol yan cama yerleştirirseniz daha iyi olur düşüncesindeyim. Isıtıcı da çok ortalıkta duruyor ve dekorasyonu bozan bir diğer unsurda bu. Onun dışında cüce vatoz koymayı düşünüyorum demişsiniz ama cüce vatoz balıkların yanına ufak kalacaktır. Savunmasız olduğu içinde gözlerini didikleyeceklerdir. Bulabilirseniz 13 cm+ bir cüce vatoz almanızı tavsiye ederim. Sağlıklı kayıpsız güzel hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2013
İl: Aydin
Mesaj: 1420
AliEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2013 12:28
[QUOTE=bozkurt681]Selamlar, beslediğiniz türler için lav kayası uyumsuzdur. Suya salınım yapar ve suyu yumuşatır ayrıca ph'ı da düşürür. Balıklar yaşar mı tabi ki yaşar fakat onlar için huzurlu bir ortam istediğiniz anlaşılıyor. Bu yüzden beyaz tamburlaşmış kayalar veya suya salınım yapmayan kolay çözünmeyen taşlar koyabilirsiniz. Onun dışında dekorasyonda da ufak değişikliklere ihtiyacınız var. Mesela iç filtrenin ön camda durması görüntüyü bozuyor onun yerine sol yan cama yerleştirirseniz daha iyi olur düşüncesindeyim. Isıtıcı da çok ortalıkta duruyor ve dekorasyonu bozan bir diğer unsurda bu. Onun dışında cüce vatoz koymayı düşünüyorum demişsiniz ama cüce vatoz balıkların yanına ufak kalacaktır. Savunmasız olduğu içinde gözlerini didikleyeceklerdir. Bulabilirseniz 13 cm+ bir cüce vatoz almanızı tavsiye ederim. Sağlıklı kayıpsız güzel hobiler.[/QUOTE] Teşekkür ederim bir çok cikletcinin kullandığını görünce bende lav kayası almıştım tansei 5 tl den 25 tane 100 tl verdik. Salınım yapmadığı söylemişti sanırım boş kalan yere de güzel pH arttırıcı taşlar koymalıyım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir