2.bitkili denemem(fotosentez videosu eklendi syf 2)


ulkiÇevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 87
ulkiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2012 16:35
[QUOTE=serkan_cetinkol]Ulki bey merhaba. Tankın sağlığı haykırıyor resmen, tebrik ederim. Stil özelliklerini iyi yansıtan bir dutch tankı olmuş. Tasarıma gelirsek;

Orta alandaki bitki (sanırım echinodorus) peyzajı ciddi anlamda darbelemiş. Onu almakla çok isabetli bir karar verirsiniz emin olun  Yapısı gereği de tanktaki bütünlüğü bozmuş. Bu tarz bitkiler daha çok tasarımın ikinci planda olduğu low tech tanklarda kullanılıyor.
Sağdaki öbeğin dolgunluğu arttırılabilir, daha etkileyici bir görünüm sunar. Kayaların görünürlüğü çok az olduğu için rol üstlenmemişler. Amaç dutch tankı ise oynamaya gerek yok, ama daha çok kayalarında belirgin olduğu nature bir tank hedefleniyorsa daha iri kayaların daha düzenli kullanılması gerekebilir. 

Budamaktan da asla çekinmeyin, vurun makası. Hedef tabloya ulaşırken bu kadar uzun bitki barındırmayın tankta. Keserek öbekleri dolgunlaştırın.

Böyle güzel bitki tanklarına dağınık gezen balıkları oldum olası yakıştıramadım. Tamamen kişisel bir zevk fakat şöyle tek tür bir red nose, kardinal yada benzer özelliklerde bir grup seyir zevkini eminim kat be kat arttıracaktır 

[/QUOTE]
Serkan bey görüşleriniz için teşekkürler ortadaki bitki samolus valerandi ,yaklaşık 2 senedir bende kendisin de çok emeğim olduğu için bu akvaryumda da bir yer vereyim dedim ama bende bir yere sığdıramadım bir türlü Hatta fotoğrafta gözükmüyor ama orta alandaki heterentheraların arasında 2 adet daha var zaten çıkarmayı düşünüyordum.
Onun dışında orta alandaki heterentheralar sizce olmuşmu yoksa orta grup olarak başka bir tür önerirmisiniz.Birde zemin için cuba glosso iklisi iyimidir yoksa tek türmü daha iyi olur .Teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

t-barÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6583,1[/B]
Kayıt: 01/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 222
t-barÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2012 16:40

* Sağlıklı, renkli bitkilerle yapılmış, foruma girişte tekrar tekrar baktıracak tanklardan biri daha.

* Birkaç öneride de ben bulunmak isterim.
* Ön kısmı ikiye bölmek bütünlüğü bozar gibi olmuş Yalnızca cüba ile kaplarsanız daha estetik olacaktır( zaten bitki bakımında sorun yok gözüküyor).
* Sol ön-orta kesimde sanırım aromatica bitkisi. Bir dönem benim tankımda da olduğundan dolayı belirtmek isterim ki alt yapraklarında kararmalar oluyor ve görselliği bozuyor. Belki o kısmını kapatacak bir bitkinin arka komşuluğuna alınabilir.
*Orta arka santralde heterantera çok hızlı büyümesi nedeniyle sürekli makaslamaya zorlayabilir.Yerini p. erectusa bırakmak alternatif fikir olabilir.
* Tebrikler...
***P.S(Foruma yazdıktan sonra sizin bir üstteki yorumunuzu gördüm, sanırım ortak şeyler düşünülüyor..)
t-bar2012-04-20 16:43:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TahaArifÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 946
TahaArifÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2012 19:58
Akvaryum çok güzel olmuş.2. deneyiminize göre gayet başarılı tebrik ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Talha AkdenizÇevrim Dışı

Kayıt: 25/07/2011
İl: Sakarya
Mesaj: 448
Talha AkdenizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2012 20:02
10 üzerinden 9.5 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ulkiÇevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 87
ulkiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2012 00:24
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=JuMiLGL7CVQ&feature=g-upl&context=G2ba3910AUAAAAAAAAAA[/VID]

Bugün çektiğim birde fotosentez videosu ekledim

Direk açılmazsa videodaki fotosentez yazısına basınca açılıyor.Linkte aşağıda saygılar

ulki2012-04-21 10:56:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2012 09:44
[QUOTE=ulki][QUOTE=mustafaerdogar] Kırmızı bitki yerine birçok farklı tür eklemeniz mümkün. Kırmızı bitkinin türünü tam teşhis edebilmek için daha yakından ve net bir fotoğraf olsa iyi olurdu. Buradan bakınca Myriophyllum veya Rotala türlerinden birini andırıyor.
 
 
Linkte sitemizin gövdeli bitkiler bölümü var. Buradan birçok türü bulabilirsiniz.
[/QUOTE]
 
Ozaman siz olsaydınız ne eklerdiniz diyeyim:)))) 
Aslında bana peyzaj için biraz yorum yaparsanız çok memnun olurum, bitkilerin yerleri sizce iyi olmuşmu.Ekleme çıkarma yapmam gereken bitki varmı,yer değiştirsem daha güzel olur diyeceğiniz bitkiler hangisi v.b gibi.Birde glosso ve cuba yı birbirlerinden ayırıp yetiştirmeye çalışıyorum sizce tabanda bu ikili kalsınmı yoksa tek tür dahamı iyi olur.Tabi tecrübeli diğer arkadaşlarda fikir verebilirler.Kafanızı çok ağırtmıyorumdur umarım
[/QUOTE]
 
Estağfurullah  
 
O bitkinin yerine ne eklerdim... doğrusu çok yaptığım ve tercih ettiğim bir tarz olmadığından hemen birşey söylemem zor. Açıp türlere bakardım önce. Seçerken şuna dikkat ederdim: Yaprak büyüklüğü, yapısı ve rengi olarak yanındaki türe yakın görünüme sahip bir tür olmalı.
 
Arka alandaki stem bitkilerde benim önerim sadece bir türü renk ve yapı olarak yanındakilerden farklı seçmeniz ve tank uzunluğuna göre 1/3 veya altın oran ayrımı çevresinde kullanmanız olabilir. Böylece bu tür odak noktası haline gelir. Diğerleri birbirileri arasında yumuşak bir doku geçişi sağlamalı.
 
Birde Serkan'ın belirttiği gibi budama konusu çok önemli. Bu tarzdaki tankları güzelleştirecek belkide en önemli etkenlerden biri. Budama üzerine bol bol çalışın derim bu tankta. Önden arkaya eğim verme, yanlara eğimler vererek tank genelinde şekil biçim oluşturma, oval budamalar, türlere bağlı olarak ne kadar kısalıkta budama gerektiği, budama sonrası ne kadar sürede yeni filizlerin çıktığı, bitkinin budama ile ne kadar sıkılaştığı vb. konularında tecrübe edinmeniz önemli.
 
Size iyi budanmış ve budaması (ve diğer bazı noktaları) yetersiz olan iki güzel örnek:
 
Tabanda tek tür bulundurmanız tasarım açısından daha uygun olur bencede. Hangisi olacağı konusunda karar sizin.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir