250 lt'de Malawi


SahinnÇevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 152
SahinnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2010 20:17
Merhabalar,
 
bu forumdaki ilk mesajım. Hobiye yeni başladım sayılabilir. Daha önce canlı doğuran ve japon beslemiştim.Şu an için 80 lt'lik kendinden sistemli bir akvaryumda Afra Cobue, Mücevher ve Auratus besliyorum.  Kısa bir süre sonra 250-300 lt civarında mobilyalı bir akvaryum alıp tamamen Malawi türlerine ayıracağım.
 
Malawi türleri gerçekten çok güzel fakat ciddi anlamda benzerlik gösteriyorlar fiziksel olarak. Genelde temel olarak mavi gövde üzerine siyah bantlı olan bu türler, anlamayan biri için neredeyse aynı gibi. Bu itibarla Malawi türleri içinde dişileri farklı renkte olan bazı türler benim için daha cazip. Aslına bakarsanız bazı türler belirledim fakat hepsinden 2D 1E koysam bile sanırım 300 lt'ye sığmazlar. Sizden ricam bu listeden
3-4 tür seçseniz hangilerini seçerdiniz ve neden.
 

Afra Cobue - Afra Hara -Saulosi - Flavus - Msobo - Chuwa - Chewere - Tropheops Red Cheek

 
Bir de tank büyük bile olsa az tür beslemek sanırım daha sağlıklı. Hepsi Malawi olsa da 300 lt'de 5 tür çok fazla mı olur acaba? Zaman ayırdığınız için teşekkürler.
 
Saygılar.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kervanbekçisiÇevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 10
kervanbekçisiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2010 20:52
Benim favorim red cheek. Kazaya kurban giden tankımda bir adet vardı ve atmış balık içinde en beğendiğim oydu. Bu türe olan bağlılığımdan dolayı tropheusa geçmeye karar verdim. Şu an tankım hazır ve kirizaları da sipariş ettim. Bunun yanına afra coube ve saulosi yeterli olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir