200 Lt Low Tech Bitkili İçin Boyut Ve Işık Önerisi


aybasÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2016
İl: Ankara
Mesaj: 170
aybasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2018 22:08
Arkadaşlar merhaba,

Mevcutta kurulu olan hightech 50 ltlik nano akvaryumun yanına 200 ltlik low tech bitkili bir akvaryum daha kurmak istiyorum. Diğer tanktaki tüplü sistem yerine bu tanka sadece mayalı sistem CO2 vereceğim gibi görünüyor. Mayalıda hiç tecrübem yok, D501 DIY CO2 adlı ürünün siparişini verdim, gelmesini bekliyorum. Filtrasyon için de piyasanın baya altında bir EHEIM 2217 aldım internetten şansıma. Şimdi akvaryum siparişi verme zamanı. Tür olarak da melek, sae (acemiler için bitkilide olmazsa olmaz balık diye düşünüyorum), cüce vatoz ve salyangozları düşünüyorum şimdilik.

Akvaryum için boyut olarak 100 x 40 x 50(derinlik) (Boyutlar konusunda önerilere de açığım ) ve 10 mm ekstra clear cam düşünüyorum. Sehpa için de profil üzerine mdf giydirmeli dolap düşünüyorum (biraz hassasım da kırılma dağılma konusunda). Işık konusunda baya araştırma yaptım ama kafam karıştı açıkçası. Bu boyutlar için anladığım kadarıyla 100wlık bir ışığa ihtiyacım var? 3x39wattlık floresanlı sistem mi kurmak daha mantıklı yoksa ledli bir sistem mi? Ledliyse Smd led mi power led mi kullanmalı? Forumda okudugum kadarıyla kimisi power led elzem diyor kimisi Samsung SMD kullan diyor , kimisi ekstra karşı çıkıyor :) Ek olarak akvaryumcular (Eray Akvaryum ve Aksan'dan fiyat alacağım) led ışıklandırma işini halledebilir mi sizce? Nasıl bir yol izlemeliyim? Kapak olarak da klasik ahşap kapak ile yukarıdan asma armatürler arasında görüntü dışında herhangi bir fark var mıdır? Açıkçası ahşap düşünüyorum evde 8 kiloluk iri bir kedim de var da :)

İlk büyük akvaryumum olacağı için kurulumu akvaryum.com'daki tecrübeli arkadaşların önerilerini de alarak sorunsuz gerçekleştirmek istiyorum. Kurulum aşamasını ve sonrasını da sitemizde adım adım paylaşma planım var. Öneri veya eleştride bulunacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Beğenenler: [T]193176,41altay41[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aybasÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2016
İl: Ankara
Mesaj: 170
aybasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2018 19:24
Arkadaşlar, yok mu tavsiyede bulunabilecek birileri?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir