15k Tuzlu Su Kurulum Desteği


BerkllÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2023
Mesaj: 13
BerkllÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2023 16:12
Herkese Merhaba keyifli hobiler

tatlı su akvaryumlarım var ama tuzlu su akvaryumu bir başka oluyor. Yılllardır niyetlensem de artık kurmaya karar verdim. İlk başta 50x50x50 arka sumplu 2 adet boşta akvaryumum vardı. Bunlardan birine yapmak istemiştim ama tuzlu suda nano tankların bakımı çok daha zormuş ilk tecrübem olduğu için ve canlı sayısı az olduğu için 100x60x50 veya 100x60x60 ölçülerinde tanka yapmayı planlıyorum. Tankı büyütme sorunum yok ama tuzlu suyun bakımı da çok tuzlu :) o yüzden sanırım 100cm normal .Bu iş için 15k gibi bütçe ayırmıştım ama sanırım yeterli değil. Bütçeyi minumum tutacak şekilde içinde basit mercan anemon ve tang gibi balıkları koyabileceğim sistem için malzeme önerir misiniz? Forumlarda çok araştırdım ama tecrübeye göre farklı yorumlar var. İlk tuzlu su deneyimim olucağı için sizden tavsiye bekliyorum. Yanlış kurulum ve malzeme alımı yapmak istemiyorum.

(Elimde tatlı su için arıtma mevcut eklemem gereken kısım nedir tızlıusu için)
Haricinde tuzlu suya uygun malzemem yok.

Beğenenler: [T]168305,Yas400[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

forester64Çevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2015
İl: Ankara
Mesaj: 143
forester64Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2023 16:54
Merhaba küçük litrelerle başlamak sorun yaratıyor evet ama litre büyüdükçe ekipman fiyatları da katlanıyor. sizin istediğiniz litrede mercan bakacaksanız sadece ışık fiyatı bile bütçenizi geçer, iyi planlama yapın skimmer, dalga motoru, kaya ve ışıkta ucuza kaçmayın bunlar en önemli parçalar. aceleniz yoksa ikinci elden ekipman toplayabilirsiniz. bu konularda çok uzun yazılabilir ön araştırmanızı yapıp takıldığınız soruları sorarsanız daha ayrıntılı yazılabilir.
membranlı arıtıcınız varsa son çıkışa sadece silikat filtre ekleyip 0 TDS su elde edebilir ve kullanabilirsiniz.
Son olarak kendi kendinize çırpınıp yorulmak yerine bir bilen ticari iş yapan birinden yardım alırsanız karşılaşabileceğiniz sorunları daha az masrafla çözersiniz.

Beğenenler: [T]229797,rainbowfishtr[/T]
+1: [T]239222,Berkll[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuribrahimÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13189,2[/B]
Kayıt: 01/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1304
onuribrahimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2023 17:52
Öncelikle bulunduğunuz ildeki imkanlar önemli bence. 15 bin iyi bir meblağ abartmadan kurulum için yetecektir. Deniz tankları için öncelikle önemli olan uygun bir akvaryum. Kafaya göre 50 60 cm yükseklik çıkarsanız bu sefer 15 bini sadece aydınlatma için harcamak zorunda kalabilirsiniz. Öncelikle şöyle bir akvaryum var deyip fotoğraf atarsanız daha rahat yardımcı olabiliriz. 1 metre boy için şart değil 75 80 cm tanklar da güzel iş görecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BerkllÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2023
Mesaj: 13
BerkllÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2023 19:46
[QUOTE=forester64]Merhaba küçük litrelerle başlamak sorun yaratıyor evet ama litre büyüdükçe ekipman fiyatları da katlanıyor. sizin istediğiniz litrede mercan bakacaksanız sadece ışık fiyatı bile bütçenizi geçer, iyi planlama yapın skimmer, dalga motoru, kaya ve ışıkta ucuza kaçmayın bunlar en önemli parçalar. aceleniz yoksa ikinci elden ekipman toplayabilirsiniz. bu konularda çok uzun yazılabilir ön araştırmanızı yapıp takıldığınız soruları sorarsanız daha ayrıntılı yazılabilir.
membranlı arıtıcınız varsa son çıkışa sadece silikat filtre ekleyip 0 TDS su elde edebilir ve kullanabilirsiniz.
Son olarak kendi kendinize çırpınıp yorulmak yerine bir bilen ticari iş yapan birinden yardım alırsanız karşılaşabileceğiniz sorunları daha az masrafla çözersiniz.[/QUOTE]

Yorumunuz için teşekkürler. Evet membranlı arıtıcım var silikat filtre temini yaparım. Mercanların kesin olmasını istiyorum bence deniz akvaryumlarında ki olmazsa olmazlardan o yüzden basit türlerden tecrübe edene kadar bulundurmak istiyorum. Evet armatürleri çok pahalı ama acelem yok. 2. El malzeme alabilirim ama aşırı fiyat farkı olmazsa tercihim sıfır. 15 bini kafamdan düşünmüştüm ama araştırıncr yeterli olmadığını fark ettim. İlk etapta 15-18 bin arası malzemeyi direkt alabilirim ama geri kalan kısmını zamanla temin edebilirim. Ticari yerlere sormadım ama kendim daha uygun fiyata bitiririm diye düşünüyorum.

[QUOTE=onuribrahim]Öncelikle bulunduğunuz ildeki imkanlar önemli bence. 15 bin iyi bir meblağ abartmadan kurulum için yetecektir. Deniz tankları için öncelikle önemli olan uygun bir akvaryum. Kafaya göre 50 60 cm yükseklik çıkarsanız bu sefer 15 bini sadece aydınlatma için harcamak zorunda kalabilirsiniz. Öncelikle şöyle bir akvaryum var deyip fotoğraf atarsanız daha rahat yardımcı olabiliriz. 1 metre boy için şart değil 75 80 cm tanklar da güzel iş görecektir.[/QUOTE]

Antalya da ikamet ediyorum söylemeyi unutmuşum. Yaz için soğutucu gerekir mi ?
1m boy ile 80cm arasında ne kadar maaliyet farkı olur tahminen ? Toplam masraf olarak soruyorum.
Şuan akvaryumların yanında değilim kendiminkini de yüklerim şuan örnek olsun diye bir resim koyayım.(benimki mobilyasız hali ama eğer bu akvaryum uygun derseniz bende mobilya yaptırabilirim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239222/110420232000001.jpg[/IMG][EDIT]Berkll,2023-04-11 20:00:09[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yas400Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2014
İl: Ankara
Mesaj: 3990
Yas400Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2023 23:13
Öncelikle besleyeceğiniz canlıları netleştirmeniz gerekiyor. Mercan deyince malesef konu bitmiyor çeşit çeşit mercan ve çok farklı ihtiyaçları oluyor bu da aydınlatma dalga motoru gibi fiyat olarak asıl kısmı oluşturan ekipmanların özelliklerini belirliyor. Balık konusunda netleştirmişsiniz ihtiyaçlarını incelerseniz size fikir verecektir. Sonrasında akvaryumu ileride büyütme ihtimali veya farklı canlı girme ihtimalini düşünmelisiniz bu sayede ilerisi için de iş görecek ekipman seçebilirsiniz. Deniz canlıları genel olarak ısıya duyarlı canlılar ve su kimyası da ısıya göre değişkenlik gösterebiliyor. Isıyı 25 27 derece civarında sabit tutacak bir sisteme ihtiyacınız olacak. 200 lt civarı hacimlerde eğer günlük bakabilecekseniz belki elle tamamlama ile idare edebilirsiniz ama ortam ısısının 40 derecelere çıkabildiği bir şehirde yaşıyorsunuz dolayısıyla suyu soğuturken ciddi buharlaşma yaşayacaksınız imkan varsa otomatik su tamamlama sistemleri işinizi kolaylaştırır. Aslında çok bir şey deneyimlemiş olmasam da yaklaşık bir yıldır tuzlu suyu tecrübe ediyorum en önemli konu bana göre rutin oluşturmak. Yem saati , su değişimi aralığı ve zamanlaması, genel bakım zamanlaması sabit olursa işiniz kolaylaşıyor ancak rutinden bir an bile uzaklaşsanız sorun yaşayabiliyorsunuz. Tuzlu suyla ilgilenirken tatlı sudan farklı olarak tıpkı kedi, köpek besler gibi evden kapıyı kapatıp çıkıp günlerce uzaklaşamayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Bunlar kesin doğrudur diyemem sadece kısa zaman içerisinde yaşadığım şahsi tecrübelerim. Bir de şunu ekleyeyim tuzlu suda tatlı suda olduğu gibi kolayca denemeler yapamıyorsunuz ve kendi adıma şu ana kadar yaptığım her şey daha önce yapılmışların birer kopyası çünkü tuzlu suda acaba dediğinizde anında size faturayı kesebilen hassas bir yapı var o yüzden diyorum evet tuzlu su akvaryumum var hayır yeterince tecrübem yok diye.

Beğenenler: [T]239222,Berkll[/T][T]187204,Bisnev99[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BerkllÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2023
Mesaj: 13
BerkllÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2023 23:22
[QUOTE=Yas400]Öncelikle besleyeceğiniz canlıları netleştirmeniz gerekiyor. Mercan deyince malesef konu bitmiyor çeşit çeşit mercan ve çok farklı ihtiyaçları oluyor bu da aydınlatma dalga motoru gibi fiyat olarak asıl kısmı oluşturan ekipmanların özelliklerini belirliyor. Balık konusunda netleştirmişsiniz ihtiyaçlarını incelerseniz size fikir verecektir. Sonrasında akvaryumu ileride büyütme ihtimali veya farklı canlı girme ihtimalini düşünmelisiniz bu sayede ilerisi için de iş görecek ekipman seçebilirsiniz. Deniz canlıları genel olarak ısıya duyarlı canlılar ve su kimyası da ısıya göre değişkenlik gösterebiliyor. Isıyı 25 27 derece civarında sabit tutacak bir sisteme ihtiyacınız olacak. 200 lt civarı hacimlerde eğer günlük bakabilecekseniz belki elle tamamlama ile idare edebilirsiniz ama ortam ısısının 40 derecelere çıkabildiği bir şehirde yaşıyorsunuz dolayısıyla suyu soğuturken ciddi buharlaşma yaşayacaksınız imkan varsa otomatik su tamamlama sistemleri işinizi kolaylaştırır. Aslında çok bir şey deneyimlemiş olmasam da yaklaşık bir yıldır tuzlu suyu tecrübe ediyorum en önemli konu bana göre rutin oluşturmak. Yem saati , su değişimi aralığı ve zamanlaması, genel bakım zamanlaması sabit olursa işiniz kolaylaşıyor ancak rutinden bir an bile uzaklaşsanız sorun yaşayabiliyorsunuz. Tuzlu suyla ilgilenirken tatlı sudan farklı olarak tıpkı kedi, köpek besler gibi evden kapıyı kapatıp çıkıp günlerce uzaklaşamayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Bunlar kesin doğrudur diyemem sadece kısa zaman içerisinde yaşadığım şahsi tecrübelerim. Bir de şunu ekleyeyim tuzlu suda tatlı suda olduğu gibi kolayca denemeler yapamıyorsunuz ve kendi adıma şu ana kadar yaptığım her şey daha önce yapılmışların birer kopyası çünkü tuzlu suda acaba dediğinizde anında size faturayı kesebilen hassas bir yapı var o yüzden diyorum evet tuzlu su akvaryumum var hayır yeterince tecrübem yok diye.[/QUOTE]

Hocam kesinlikle katılıyorum tuzlu su tatlı suya göre bambaşka zorlukta. Ama gösteriş ve zevk bakımından da öyle. Mercan konusuna gelirsek çok araştırdım ve kurulum videoları izledim aslına bakarsanız hepsi güzel ama detaylı isim araştırması yapıp geri dönüş sağlayayım. 100x60x50 tank düşünüyorum bu tankta kaç adet beslerim hangi türler uyumlu bunları nereden öğrenebilirim? Forumda yazmıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yas400Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2014
İl: Ankara
Mesaj: 3990
Yas400Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2023 23:32
[QUOTE=Berkll]

Hocam kesinlikle katılıyorum tuzlu su tatlı suya göre bambaşka zorlukta. Ama gösteriş ve zevk bakımından da öyle. Mercan konusuna gelirsek çok araştırdım ve kurulum videoları izledim aslına bakarsanız hepsi güzel ama detaylı isim araştırması yapıp geri dönüş sağlayayım. 100x60x50 tank düşünüyorum bu tankta kaç adet beslerim hangi türler uyumlu bunları nereden öğrenebilirim? Forumda yazmıyor.[/QUOTE]
Adet kısmı ve tür kısmı aslında biraz bütçe ile ilgili olacak. Elinizdeki bütçenin tamamı ile tek bir balık da alabilirsiniz pek çok balık da. 300lt hatrı sayılır bir hacim ve klasik olan palyaço ve tangler için uygun olacaktır. Şahsi fikrim ki ben öyle yaptığım için de mantıklı geliyor olabilir başlangıçta canlı çeşitliliğini en ucuz olanlardan yana yapmanız ve tüm bütçeyi ekipmana harcamanız olacaktır. Sağlam bir sisteme istediğiniz zaman canlı girebilirsiniz ancak emin olmadığınız daha önce denemediğiniz bir sisteme gireceğiniz her canlı potansiyel kayıp olacaktır. Başlangıç için size tavsiyem bu işin lepistesi olarak baktığım palyaço balıklarını tek tür olarak başlatmanız ve tüm bütçe ile canlı kaya aydınlatma dalga motoru ısıtıcı soğutucu protein skimmer zemin kumu kaliteli tuz, ölçüm araçları gibi ömürlük veya uzun vadeli malzemeleri toplamanız. Yalnız 300 litrede aydınlatma kaya motor vb malzemeler masraf olarak can yakıcı olabilir bilginiz olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BerkllÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2023
Mesaj: 13
BerkllÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2023 00:13
[QUOTE=Yas400]
Adet kısmı ve tür kısmı aslında biraz bütçe ile ilgili olacak. Elinizdeki bütçenin tamamı ile tek bir balık da alabilirsiniz pek çok balık da. 300lt hatrı sayılır bir hacim ve klasik olan palyaço ve tangler için uygun olacaktır. Şahsi fikrim ki ben öyle yaptığım için de mantıklı geliyor olabilir başlangıçta canlı çeşitliliğini en ucuz olanlardan yana yapmanız ve tüm bütçeyi ekipmana harcamanız olacaktır. Sağlam bir sisteme istediğiniz zaman canlı girebilirsiniz ancak emin olmadığınız daha önce denemediğiniz bir sisteme gireceğiniz her canlı potansiyel kayıp olacaktır. Başlangıç için size tavsiyem bu işin lepistesi olarak baktığım palyaço balıklarını tek tür olarak başlatmanız ve tüm bütçe ile canlı kaya aydınlatma dalga motoru ısıtıcı soğutucu protein skimmer zemin kumu kaliteli tuz, ölçüm araçları gibi ömürlük veya uzun vadeli malzemeleri toplamanız. Yalnız 300 litrede aydınlatma kaya motor vb malzemeler masraf olarak can yakıcı olabilir bilginiz olsun.[/QUOTE]


Hocam yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Detaylı bir malzeme fiyat listesi yapayım ben. Eğer bütçemi çok çok aşarsa mecburen hayal olarak kalmaya devam edicek. Ayrıca dediğiniz gibi ilk başta biraz da olsa tecrübe edinene kadar çok balık eklemeyi düşünmüyorum. Temizlik ekibi 3 4 adet palyaço var aklımda ama şuan balıklardan önce kurulum malzemelerini iyice araştırmam gerekicek. Buraya eklerim listeyi. Müsait olduğunuzda bir bakarsınız çok sevinirim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yas400Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2014
İl: Ankara
Mesaj: 3990
Yas400Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2023 00:35
[QUOTE=Berkll]


Hocam yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Detaylı bir malzeme fiyat listesi yapayım ben. Eğer bütçemi çok çok aşarsa mecburen hayal olarak kalmaya devam edicek. Ayrıca dediğiniz gibi ilk başta biraz da olsa tecrübe edinene kadar çok balık eklemeyi düşünmüyorum. Temizlik ekibi 3 4 adet palyaço var aklımda ama şuan balıklardan önce kurulum malzemelerini iyice araştırmam gerekicek. Buraya eklerim listeyi. Müsait olduğunuzda bir bakarsınız çok sevinirim [/QUOTE]
Tabi ki elimden gelen bildiğime inandığım bir şey ise yardımcı olmaya çalışırım. 50x50x50 akvaryumu bu bütçe ile rahat kurabilirsiniz kendi tankımdan biliyorum ancak hacim büyüdükçe rakamlar da katlanıyor bütçe beklenti konusunda ortayı bulabileceğinize inanıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BerkllÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2023
Mesaj: 13
BerkllÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2023 02:41
[QUOTE=Yas400]
Tabi ki elimden gelen bildiğime inandığım bir şey ise yardımcı olmaya çalışırım. 50x50x50 akvaryumu bu bütçe ile rahat kurabilirsiniz kendi tankımdan biliyorum ancak hacim büyüdükçe rakamlar da katlanıyor bütçe beklenti konusunda ortayı bulabileceğinize inanıyorum.[/QUOTE]


Hocam saatlerdir araştırma yapmaya çalıştım ama olmadı. Biraz yardımcı olma şansınız varmı?nasıl bakacağım konusunda

Protein skimmer satan site çok az yada ben bulamadım.

Işığı nasıl seçmeliyim?(mercanlara göre değişiyormuş. Aklımda 5 mercan türü var en kolaylarından:
Zoa, Toadstool Leather, Candy Cane, Ricordea ve Euphyllia (Hammer torch ve Frogspawn) Mercanlar) ama ileride farklı mercan anemon vb için ışık değiştirmiyoruzdur heralde ileriye yönelik ışık nasıl olmalı?


Malzeme olarak araştırdıklarım bunlar:

Akvaryum(Akvaryum cam işi yapan yakın dostum var cam maliyetine hallederim o yüzden boyut ve fiyat sıkıntım fazla yok bütçe dışı) birde 100x60x50 iyi mi? Azaltmalı mıyım boyutu?

Protin skimmer
Bubble-Magus Curve 5 2050tl
Akvaryum Kapasitesi : 500 lt
Pompa Gücü : 8 w
Boyutları : 185x180x470 mm
Çalıştırılacak su seviyesi : 22 - 27 cm
Su seviyesi sump içi mi yoksa tank içi mi kast ediyor?

Tuz
ReeFlowers Reef Flowers Caledonia Sea Salt Okyanus Tuzu 22 Kg 775tl

Canlı kaya
Kaç kg almalıyım 3000tl diyorum rastgele olarak

Kum
Reeflowers Kalsiyum Karbonatlı Kum(1-1.5Mm) 25 Kg 400tl

Armatür 2172tl

Mygos Marine Pro 120 Cm 80W Royal Blue + Pink Full Spectrum + Green + White 20.000K

Kafa motoru 800
Eheim compact on 1000


Dalga motoru 1200tl
Eheim Stream On +3500 Sirkülasyon Dalga Motoru


Toplam 8347 oldu
Eksik malzemeler nelerdir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yas400Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2014
İl: Ankara
Mesaj: 3990
Yas400Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2023 04:13
Tuzlu su malzemeleri çok sık ithal edilmediği için az bulunuyor piyasada o yüzden normal çok az yerde görmeniz. Malawiizmir.com da genelde bulunuyor ama. Litrenin fazlası olmaz ne kadar çok o kadar iyidir her zaman. Protein skimmer olarak seçtiğiniz ürün kağıt üzerinde yeterli ancak performansını kullanmadığım için bilemiyorum yorumları videoları incelenirse daha net fikir edinilebilir. Yükseklik en az olması gereken yükseklik bu arada daha fazla ölçünüz varsa sıkıntı yok cama sabitliyorsunuz ama daha azı olmuyor. Tuz olarak ben aynı markanın reef salt olanını kullanıyorum ancak ithal tuzlardan daha çok memnun kaldıklarını okuyorum yorum yapanların isterseniz bir de onları inceleyin. Canlı kaya genel okuduğum yorumlar brüt hacim / 10 gibi bir oranda tavsiye ediliyor en az 30 kilo olacak şekilde düşünün. Armatür olarak marine değil reef olarak geçenleri inceleyin. Marine yazanlarla da yazdığınız türleri beslenmeniz mümkün ama tür değişimi veya daha sağlıklı canlılar için reef olarak geçen aydınlatmalar daha geniş bir canlı aralığı sağlar size. Burada da şöyle bir şey yapabilirsiniz yoğun olarak mercan yetiştireceğiniz veya fazla ışık isteyen mercanları koyacağınız alanlara reef diye geçenleri koyup diğer kısımlara marine olarak geçenleri koyarak birkaç farklı armatürle kombinasyon yapabilirsiniz. Reef pro 4 için çok olumlu şeyler okuyorum. Kafa motoru alt sump kullanacaksanız yetersiz gelebilir hydorun güzel kafa motorları vardı ben araştırırken inceleyin derim. Dalga motoru güzel görünüyor tek tavsiyem debisi ayarlanabilen bir tık güçlü bir dalga motoru alırsanız her ortama uyum sağlayabilir. Veya sirkülasyonu yaymak için karşılıklı çift motor kullanmak 100cm için daha iyi olabilir. Geriye kalanlar refraktometre şart dijital olanları da ışığa tutarak çalışanlar da güzel sonuç verecektir. Nitrat fosfat ve merak edeceğiniz diğer mineraller için testler olması sizi rahatlatır özellikle su değişimine karar verirken gerekli olacak. Dijital olanlar işinizi çok kolaylaştırır. Bir de akvaryumun karşısına yerleştirecek rahat bir koltuk lazım belli ki uzun saatler geçecek karşısında fiziksel sıkıntılar yaşanmasın [:iyi:]
Farkettiğiniz gibi pek çok şeyi okudum diyerek belirtiyorum eksiğim yanlışım mutlaka vardır üstadlar pek uğramaz ama illa ki uğrayacaklar ve size yardımcı olacaklardır. Yine malawiizmirden WhatsApp ile bilgi almışlığım var zorda kalınca. Hayırlı olsun.
Unutmadan soğutma sistemi ve su tamamlama sistemlerini de listenize ekleyin derim.[EDIT]Yas400,2023-04-12 04:16:51[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]239222,Berkll[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BerkllÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2023
Mesaj: 13
BerkllÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2023 05:12
[QUOTE=Yas400]Tuzlu su malzemeleri çok sık ithal edilmediği için az bulunuyor piyasada o yüzden normal çok az yerde görmeniz. Malawiizmir.com da genelde bulunuyor ama. Litrenin fazlası olmaz ne kadar çok o kadar iyidir her zaman. Protein skimmer olarak seçtiğiniz ürün kağıt üzerinde yeterli ancak performansını kullanmadığım için bilemiyorum yorumları videoları incelenirse daha net fikir edinilebilir. Yükseklik en az olması gereken yükseklik bu arada daha fazla ölçünüz varsa sıkıntı yok cama sabitliyorsunuz ama daha azı olmuyor. Tuz olarak ben aynı markanın reef salt olanını kullanıyorum ancak ithal tuzlardan daha çok memnun kaldıklarını okuyorum yorum yapanların isterseniz bir de onları inceleyin. Canlı kaya genel okuduğum yorumlar brüt hacim / 10 gibi bir oranda tavsiye ediliyor en az 30 kilo olacak şekilde düşünün. Armatür olarak marine değil reef olarak geçenleri inceleyin. Marine yazanlarla da yazdığınız türleri beslenmeniz mümkün ama tür değişimi veya daha sağlıklı canlılar için reef olarak geçen aydınlatmalar daha geniş bir canlı aralığı sağlar size. Burada da şöyle bir şey yapabilirsiniz yoğun olarak mercan yetiştireceğiniz veya fazla ışık isteyen mercanları koyacağınız alanlara reef diye geçenleri koyup diğer kısımlara marine olarak geçenleri koyarak birkaç farklı armatürle kombinasyon yapabilirsiniz. Reef pro 4 için çok olumlu şeyler okuyorum. Kafa motoru alt sump kullanacaksanız yetersiz gelebilir hydorun güzel kafa motorları vardı ben araştırırken inceleyin derim. Dalga motoru güzel görünüyor tek tavsiyem debisi ayarlanabilen bir tık güçlü bir dalga motoru alırsanız her ortama uyum sağlayabilir. Veya sirkülasyonu yaymak için karşılıklı çift motor kullanmak 100cm için daha iyi olabilir. Geriye kalanlar refraktometre şart dijital olanları da ışığa tutarak çalışanlar da güzel sonuç verecektir. Nitrat fosfat ve merak edeceğiniz diğer mineraller için testler olması sizi rahatlatır özellikle su değişimine karar verirken gerekli olacak. Dijital olanlar işinizi çok kolaylaştırır. Bir de akvaryumun karşısına yerleştirecek rahat bir koltuk lazım belli ki uzun saatler geçecek karşısında fiziksel sıkıntılar yaşanmasın [:iyi:]
Farkettiğiniz gibi pek çok şeyi okudum diyerek belirtiyorum eksiğim yanlışım mutlaka vardır üstadlar pek uğramaz ama illa ki uğrayacaklar ve size yardımcı olacaklardır. Yine malawiizmirden WhatsApp ile bilgi almışlığım var zorda kalınca. Hayırlı olsun.
Unutmadan soğutma sistemi ve su tamamlama sistemlerini de listenize ekleyin derim.[/QUOTE]


Destekleriniz için teşekkür ederim. Dediklerinizi inceleyeceğim. Su tamamla sistemi şamandıra ve kızıl ötesi arasında 1k fark var ama değer gibi geldi.

2250tl

https://www.malawiizmir.com/urun/autoaqua-smart-ato-duo-sato-280p-otomatik-su-tamamlama-kizil-otesi


Aqua reef pro4 100x65 alana sahip armatür
13.750 tl bütçem için çok fazla ama başka bulamadım

Refraktometre
Atc 028 375tl


Jbl coooler 300 3000tl


Testler de 2500tl diyelim


Balık hariç toplam 29.000tl tutuyor. Ülkemizde artık iyice hobiden soğutuyorlar. 100cm lik akvaryum için 30k harcamam gerekiyor ki bu ilk etap daha balıklar malzemeler vb yok. Hevesle bir de tuzlu su alvaryumum olsun diye saatlerce araştırma yaptım açıkcası bütün hevesim kırıldı. Şuanlık ya beklemeye almam gerekecek yada 50x50x50 tankım için fiyat araştırıp orada 2 palyaço beslemek olucak. İlgilenip de yorum yapan yardımcı olmayan herkese teşekkür ederim. Keyifli hobiler


Tekrar merhaba aqua reef pro 4 yerine ilk dediğim armatürü kullanma şansım var mıdır? Eğer öyle olursa arada 11.000 tl lik fark oluyor ve kurulum yapma şansım oluyor. Eğer olmazsa 50x50x50 tanka kurulum yapacağım ama onda hangi tür balıklardan kaçar adet besleyebilirim forum da bulamadım uyumlu olan türleri ayrıca 125lt yapıyor ama 50 cm uzunluğu olunca lt hesabı çok tutmayabilir.

[QUOTE=onuribrahim]Öncelikle bulunduğunuz ildeki imkanlar önemli bence. 15 bin iyi bir meblağ abartmadan kurulum için yetecektir. Deniz tankları için öncelikle önemli olan uygun bir akvaryum. Kafaya göre 50 60 cm yükseklik çıkarsanız bu sefer 15 bini sadece aydınlatma için harcamak zorunda kalabilirsiniz. Öncelikle şöyle bir akvaryum var deyip fotoğraf atarsanız daha rahat yardımcı olabiliriz. 1 metre boy için şart değil 75 80 cm tanklar da güzel iş görecektir.[/QUOTE]


Hocam yardımcı olma şansınız var mı

.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuribrahimÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13189,2[/B]
Kayıt: 01/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1304
onuribrahimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2023 14:16
Olurum lakin aceleci olmamanız kaydıyla. Zira öyle bir piyasa var ki 30 cm akvaryumu bile 100 bin gibi uçuk meblağlara kurabilirsiniz. Özelden irtibata geçerseniz daha iyi olur sanırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İsmail YILDIRIMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2011
İl: Bolu
Mesaj: 440
İsmail YILDIRIMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2023 09:36
Öncelikle çevrenizde tuzlu su tankı olan ve bu konuda deneyimli birisinden bilgi almanız daha doğru olur, yüz yüze bakarak, sorarak daha çok bilgi sahibi olursunuz, uzaktan eğitim ile ancak belli konularda bilgi sahibi olursunuz. Önce bu arkadaş ile oturun nasıl bir tank ve canlılar istiyorsunuz ona göre karar verin ondan sonra tank ebadı, aydınlatma, mercanlar vs konulara girin derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir