15 Litre Karides


ErdemTulÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2018
İl: Yurtdisi
Mesaj: 121
ErdemTulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2020 10:53
Merhaba Arkadaslar,

Mecvutta 200 litrede melek ve neon tetra ve 60 litrede canli doguran (moli ve lespistes) tankim var. Uzun suredir karides beslemek istiyorum ancak bol bitkili canli doguran tankimda yaptigim kiraz karides denemesi basarisiz oldu. Karidesler icin java moss eklemistim moss ama oda ise yaramadi hepsini kaybettim.

Elimde 15 litre bir yedek tank mevcut, bir donem melek yavrulari icin dusunmustum ancak bir turlu buyutmeyi basaramadim, bu akvaryumu karides akvaryumu yapmaya karar verdim.
Kiraz karides alacagim, tanki hazirladim zaten canli doguran tankimdan biraz parca su ekledim filtre ile calsti, bitki konusunda her iki tankda bol bitkili oldugu icin problem yok.

Tanitim sonrasi asil soruya gelecek olursak, daha once karidesler icin aldigim java moss su anda 15 litrelik akvaryumu tamamen kapliyor, ogrenmek istedigim karides akvaryumunu bu sekilde tamamen java moss ile dolu tutmak mi daha iyi olur yoksa moss dan biraz kullanip diger bitkilerden eklemek mi?

Bu tankta selale aparatli kucuk motorlu bir ic filtre mecvut, filtrenin emis bolumunu elyaf ile kapladim dogal olarak cok dusuk bir debi ile calisiyor mevcut durumda karides yumurtalari icin zarari olma diye dusunuyorum ancak bu filtre yerine pipo filtre kullanmak gerekir mi?

Amacim karideslerin rahat bir ortamda cogalmalari. Eger populasyon artarsa buyuklerden canli doguran tankima aktarip biraz daha kontrollu sartlarda bir deneme daha yapmak istiyorum.
Gonul ister ki buyuk tankta deneme yapayim ama melekler pek acimayacaktir diye tahmin ediyorum.

Cevaplar icin simdiden tesekkurler.
Erdem


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kuzey Onur ÜstoğÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2020
İl: Ankara
Mesaj: 69
Kuzey Onur ÜstoğÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2020 17:05
Karidesler moss bitkisini çok severler bu yüzden moss yoğunluklu olması daha iyi bence.

Şelale filtrenin bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Bu arada pipo filtre çok ses çıkarır bunuda göz önünde bulundurun bence

Umarım yardımcı olmuştur.[:)]

Teşekkür Edenler: [T]211631,ErdemTul[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir