130-50-50 calvus Frontoza brundi_?
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2012 14:34
İyi günler 130-50-50 akvaryuma siyah calvus ve frontoza brundi koymayı düşünüyorum. Akvaryuma bitki eksem amazon sazlık taban bitkisi vs. bu balıklar bitkilere zarar verirmi ve bu iki balığın uyumu sizce nedir yani ikisini bir arada strese sokmadan rahat bir ortamda büyütmem mümkün olurmu şimdiden teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2012 14:47
Calvus ve Frontosa uyumlu türlerdir bu türlerle iyi bir karma akvaryum olur ve bu konuyu açmanız çok iyi oldu çünkü 1 ay içinde bende bu iki türle akvaryum kurmayı planlıyorum. Soruların cevaplarını bende merakla bekliyorum. Vericeğiniz cevaplarla bir taşta iki kuş vurabilirsiniz :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2012 00:36
Evet iki türün uyumlu oldugunu öğrendim kesinlikle calvus+frontoza akvaryumu kurucam fakat benım kafamı karıştıran konu akvaryumu nasıl düzenlemem gerektiği bitki koymalımıyım kayalık alanlar bol olsunmu bu konuları biraz daha araştırdıktan sonra kurucam.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2012 00:39
Bitki koymanıza gerek yok bol kayalık bölgeler olsun, calvuslar kabukçu türdür.Calvusların girebileceği büyüklükte deniz kabuğu yada testi koyabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2012 20:36
Bu konuyu görmesem bende konunuza yakın bir konu açacaktım.Benim sorunumda frontoza akvaryumuna bitki.Daha önce yunuslara bitki koyamıyordum.Hemen söküyorlardı.Acaba frorontozada bitkiyi deneyen var mı.Bitkisiz bir akvaryum bana eksikmiş gibi geliyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2012 20:44
Kayaların dibine anubias yerlerştirebilirsiniz diğer bitkileri sevmezler tanganyika chicledleri malawi chicledleri ise hiçbir bitkiyi sevmezler yerinden çıkartırlar hemen
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2012 21:11
Anubias bitkisi yunuslarda denemiştim haklısınız tüm yaprak kenarlarını yemişlerdi.Frontozalara da deneyeceğim.Gerçi şu an 3cm ler ama bakalım sonuç ne olacak.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2012 21:36
Bitki doğru bir seçim değil daha önce calvusları ve frontosaları beslediğimde anubias koymuştum,geriye kökleri ve yenmiş yapraklarından başka bir artık kalmamıştı:) calvuslar çok zarar vermiyor ama frontosalar tıpkı malaviler gibi davranıyor ve bir şekilde bitkileri altetmenin yolunu buluyorlar,bu arada calvus ve frontosa uyumlu türlerdir,kesinlikle didişmeler ve önemsenmesi gereken durumlar olmaz,fakat calvus bölgecidir,deniz kabuğu onun yegane yuvasıdır ki buraya diğer balıkları pek yaklaştırmaz,hacminiz çok yeterli olmadığından sayıyı itinalı seçin,mantıklı bir oranlama ile uyum yakalama şansınız çok yüksek olur ve çok ciddiye alınacak sorunlar yaşamazsınız,midye kırığı kumun bir zararı olmaz kullanabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 01:52
Ramazan bey çok teşekkür ediyorum çok ince bir konuya el attınız sizce sayı kaç olmalı calvus dan kaç adet frontozadan kaç adet koymalıyım birde ben balıkları yavru alıcam 3-5cm civarı dişi erkek ayrımı ne oranda mümkün olabilir sizce anlaşılırmı_? bitki olayınıda deneme yanılma olayıyla çözeceğim sanırım dikmeyi düşünüyorum zarar verirlerse ayrı tanka alırım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 12:23
3-5 cm boyunda frontosaların cinsiyet ayrımını yapmanız pek mümkün değildir. Balıkların cinsiyetlerini ayırt edebilmeniz için cinsel olgunluğa ulaşmalarını beklemeniz gerekecek ki bu dönemde dahi en sağlıklı cinsiyet ayrımı anüs-vent kontrolüyle anlaşılıyor. Frontosalar calvuslarla sorunsuz yaşayacaklardır. Yalnız frontosalar büyüdükten sonra yiyebileceği boyutta calvus eklerseniz hatta frontosa dahi eklerseniz sıkıntı çıkacak büyük olan frontosalarınız sonradan eklenenleri öldüreceklerdir (benim başıma geldi tecrübelerime dayanarak söylüyorum). Özellikle bölge tutmaya başladıkları erginliğe erişince balık eklemesi yapmanızı pek tavsiye etmiyorum. Alacağınız yavrular büyük ihtimalle aynı batın yavrular olacaktır. Aynı batın balıklarda boy farkı olabiliyor. Balıkları irili ufaklı seçerseniz bir ihtimal küçük olanlar dişi çıkabilir. Bitki konusuna gelince bu boyuttaki frontosolar pek zarar vermese de büyüdükçe kum biriktirmeyi sevdikleri için bitkileri yerinden sökeceklerdir. Bu boyuttaki bir akvaryum için 5-6 yetişkin frontosa yeterli gelecektir. (balık başına düşen su miktarına göre söylüyorum. 80 litreye bir balık düşecek şekilde. Hesaplamaya göre 4 balık çıksa da 5-6 taneyi kaldıracağı kanaatindeyim.) Alacağınız balıklar yavru olacağı için biraz fazla miktarda alıp ilerde eleme yaparak koloninizi oluşturabilrsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 15:19
Rica ederim.Oranlama sayınız malesef büyük koloniler oluşturmak için yetersiz, hacimden dolayı(hacminiz 325 lt) o yüzden eğer damızlık boyda düşünüyorsanız 1 erkek 2-3 dişi(frontosa), 1 erkek 3 dişi(calvus) koyabilirsiniz,aslında dişi sayısını fazla tutmak gerekli fakat hacim sıkıntı,normal şartlarda minimum 400 lt'de beslenmesi gereken türler(frontosalar).Calvuslarda cinsiyet; yavruların aynı batın olup olmamasıyla alakalıdır aynı batınsa erkek her zaman dişiden büyük olur,dişiler daha cılız ve çelimsiz olurlar.Fakat calvusu büyütme sabrını gösterebilirmisiniz asıl sorun bu:) çok geç büyürler,tropheuslardan bile yavaş gelişiyorlar,bana kalırsa bütçenize uygun damızlık balık ayarlama şansınız varsa daha iyi olur,frontosalar çok geç büyümez fakat her ikisini aynı boyda almış olsanız bile calvuslarda ilerleme görememek sizi üzebilir,bitki konusunu size bırakıyorum kafanıza yatıyorsa denemekten zarar çıkmaz,tecrübe edinmiş olursunuz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir