120 60h 45 Tankımın Kurulum Resimleri


xhadesxÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 413
xhadesxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2007 13:51
       Uzun zamandan beri düzenli olarak foruma giremememin nedeni yeni tankımı kurma çalşmalarımdı. Sırasıyla aşamaları fotoğrafladım. Dilimin döndüğünce anlatmak istiyorum.
 Herşey; 100*50*50 boyutlarındaki akvaryumun artık bana dar geldiğini hissetmemle başladı. (Sanki içinde yaşayan benmişim gibi)
 Ahşap olarak bütün dolapları sehpaları araştırdım. Benim istediğim sağlamlıkta mobilya sehpanın maliyeti en aşağı 200 ytl civarı bir fiyat tutuyordu,tabiki bu en uygunu daha fazla fiyat aldığım yerlerde oldu,zaten mobilya olarak yapılan sehpalara her uzun ömürlü olamaz gözüyle bakmışımdır. Demir profilden yaptırıp ileride üzerine giydirme mobilya yaptırırım düşüncesiyle demir profilden yaptırmaya karar verdim. 120*45*70h boyutlarında, 4*4 ve 2mm kalınlığındaki bir demir sehpanın demircide yaptırıldığında en az 120 ytl gibi bir fiyat aldım. Buda maalesef en uygun olanı. Yenibosna'da demir satan ana bayii gibi bir demirci vardı,oraya gidip fiyat aldım ve şok oldum;6 metre boyunda 4*4 2mm kalınlığa sahip demir profile;15 ytl fiyat verdiler. 2 boy aldım ve fazla fazla yetti,tabiki bir arkadaşın dükkanında bu işin üstesinden gelebilecek bir işçisi vardı. Telefonuna birkaç müzik atmak karşılığında,sehpamı yapması için anlaştık. İnanın yarım saat sürmedi.
 O akşam aklım sehpadaydı. Önce güzelce fırçayla 2 kat Antipas attım,bir gün kurudu.Ertesi  gece yarısı saat 23:00 civarı sokak lambasının altında siyah renkte yağlı boyasını attım.Kuruduktan sonra 2. katını boyadım.
 Ben sehpayla uğraşırken Beta Akvaryuma yaptırdığım akvaryumun hazır olduğunu ve almaya gidebileceği tarafıma telefon edilrek bildirildi. Ben akvaryumu tam 1 hafta sonra bekliyordum. Ayın 1de hazır olur demişlerdi,kendilerine böyle mükemmel bir işçilikle uygun fiyata harika bir akvaryum yaptıkları için sonsuz teşekkürler ediyorum. Gelen akvaryuma bakınca kendimizin yaptığı yada camcılara yaptırdığımız çoğu akvaryumun aslında basit yapıştırılmış 4 cam olarak görmeye başladım.
 Ben akvaryumun daha yapılmasına 1 hafta var diye rahat rahat hazırlığımı yaparım,  o zamana kadar yerini ve sehpasını hazırlarım diye planlamıştım. Birden teleşa kapıldım! Neyseki sehpamız hazırdı. 2 gün sonra almaya gittim, zaten arabaya sığacak gibide değildi. 120*60h*45-10mm rodajlı camdan siyah silikon kullanılarak, altlara ve üstlere aynı kalınlıkta kuşaklar atılmıştı. Düşündüğümdende güzel olmuştu.
 Akvaryumu aldım getirdim evin girişine orta yere koydum, tabi akvaryumu görünce hanımın şaşkınlığını görmelisiniz. Diğer akvaryumdan az büyük olacak diyerek yaptırmıştım. Lamba tesisatı normal balanstan ve tek olarak yapılmıştı, bende illaki el atıcam  ya; balansı çıkartıp hem çift lamba yaptım hemde elektronik balans kullandım.
 Akvaryum geldiğine göre artık sehpanın kurumasını beklemeye sabrım kalmadı onuda aldım çıkardım yukarı. Yerine koyduk, hizası dengesi ve bastığı yerleri dengeledik.
 En büyük sorunum ise 100*45h*50 boyutlarındaki kurulu olan akvaryumun altında bulunan straforu almaktı. Akvaryumu tamamen boşaltıp altından straforunu alıp tekrar doldurmam ve balıkları en hızlı şekilde tekrar yerine koymam gerekiyordu. Bunun sebebi ise daha önceden bu boyutlarda bir akvaryum yaptırma fikrim vardı, altındaki straforuda bu nedenle tam ölçülerinde kesmeden altına geçici olarak koymuştum. Şimdi ise onu altından alıp 120cm uzunluğundaki akvaryum ve sehpanın altına koymalıydım.
 Balıkları 41 günlük olan dünyalar güzeli kızımın küvetini kullanmak zorunda kaldım. Zaten bu zamana kadar beklememin sebebi kızımın dünyaya gözlerini açmasıydı. Henüz fırsat bulup sizlerle tam olarak paylaşamadım. Resimlerdede açıkça görüldüğü gidi 2 ayrı leğene ısıtıcı, hava motoru ve dış filtreyi geçici olarak bağladım. Bir anlık dalgınlıkla yunus yavrularımdan 1 ini kaybettim maalesef. Üzerini kapatmak için geniş yüzeyli karton ararken birtanesi leğenden dışarı atlamış, geldiğimde ise çok geçti. Mutlaka balıklar bir yere alınırken üstü hava alıcak fakat balıkların atlamayacağı bir şeyle kapatılmalı.
 Balıkların geçici yerleri ve uygun koşulları sağladıktan sonra 180 litre suyu muhafaza edebilecek yer için kara kara düşündüm. Suyun hepsini olmasa bile 150 litresini mutlaka muhafaza etmeliydim. Bidonlar,damacanalar,çocuğun küveti,çamaşır leğeni, derken balıkları kurtarabilecek minimum suyu muhafaza etmeyi başardım ama hiç kolay olmadı doldur boşalt işleri.
 Eski akvaryum boşalınca straforu altından aldım ve direk demir profilin üstüne oturacak şekilde ayarlayıp koydum. Hazır boşaltmışken demir sehpamın altına koymak için yaptırdığım yere koyup orada doldurmayı düşündüm. Altına mdf den tahtasını ve üstüne beyaz strafor köpük olacak şekilde yerleştirip başladım doldurmaya.
 Üstünede yeni yaptırdığım akvaryumu yerleştirdim, öncelikle eski akvaryumu kurup biran önce balıkları tekrar aynı sularına koymalıydım. Yeni akvaryumla hiç uğraşmadan balıkları eski yerlerine tekrar naklettim. Buraya kadar herşey iyi gitti işin bana göre en zor yanı bitmişti. Elektrik kablorını ve prizleri ise aceleye gelmesinden dolayı düzenleyip yerlerini ayarlayamadım ve salkım saçak uzatmalarla idare ettim.
 Sonra dinlenmiş olan yaklaşık 125 litre suyu yeni akvaryuma boşalttım. O kadar yükseğe bidonları kaldırmanın zor olacağını düşünüp dış filtreyi suyu yukarı basmak için kullandım çokta rahat oldu. Alttaki akvaryumada dip çekimi yapıp çıkan suyu devamlı üst akvaryuma doldurdum. Taze su ve alttaki akvaryumun suyunun birleştiği bir karışım olmuş oldu. Herhangi bir ilaç yada sıvı kullanmadım. Yeteri miktarda tuz ve az biraz metilen mavisi döktüm. 2 gün boyunca aktif olan dış filtremi büyük tankta çalışır durumda bıraktım. Balıkların olduğu tankı ise bol hava ve iç filtreyle 2 gün idare ettirdim. Zaten azar azar alttan üste, üstten alta suyu ara ara dış filtre sayesinde karıştırdım.
 Gece yarısı karanlıkta yavaş yavaş balıkları aktarmaya başladım. Gece yarısı olmasının sebebi balıklarda herhangi bir strese ve korkuya sebebiyet vermeden kolayca yakalanmak içindi.
 Balıkları sırayla ve korkutmadan karanlıkta dikkatlice diğer akvaryuma attım tabiki ikisininde ısısı aynıydı. Hatta üstekini 1 derece yüksek tuttum. Her balığı attıktan sonra en az 15-20 dakika yüzüşlerini seyrettim. Tam olarak sorun olmadığına kanaat getirince aynı şartlarda diğerlerine devam ettim.
 Akvaryumun içine kum, taş vs. alma vaktim olmadı. Atilla beyin (Robinson) kumu denizden alıp eleriz boşa para verme demesine karşılık eski kumumu koymadım. Zaten kolay kolay dolucak gibi değildi.
 Şu anda yunuslarım ve prenseslerim çok huzurlu ve mutlular. Onlarda mutlu bende mutlu. Altta kalan eski akvaryumu ise yunus ve sarıprenses yavrularım için tekrardan dizayn edicem. Şu an ağzı dolu olan sarıprenses ve çok haşarı olan erkek prenses durmakta.
 Resimler aşağıda anlatıma uygun olarak sırasıyla verilmiştir. Dilimin döndüğünce elimin el verdiğince fotoğraflayıp anlatmaya çalıştım. Art niyet ve kötü düşünceler olmadan dikkat edilerek yazılmıştır. Tek amaç paylaşımdır mutluluğumun paylaşımı. Saygılarımla.
                                                                                 BeNaN KAPANCI 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eve ilk gelişi ve holdeki ilk gecesi.Tongue
 
 
Ekstradan eklediğim lamba.
 
 
Odanın ilk hali çalışmalar başlamadan önce.
 
Diğer akvaryumum boşalmadan önce.
 
40 Günlük kızımın küvetinin geçici olarak kullanılması.
 
 
Sehpanın boyanmış ve bitmiş hali.
 
Altındaki straforu diğer akvaryumun altına koyabilmek için akvaryumu boşaltma çabalarım.(En çok zorlandığım kısım)
 
Vefakar arkadaşımın yardımları.
 
Sehapanın koyulacağı alan.
 
Sehpanın dengesinin sağlanması.
 
Boş akvaryumların koyuluşu.
 
Eski akvaryuma balıkların tekrar salınması ve geçici olarak filtrenin duruşu.
 
Ana tanka kafa motoruyla dinlenmiş suyun aktarılması.
 
Dış filtre yardımıyla taze suyla diğer oturmuş suyun azar azar karıştırılması.
 
Bilgisayarın yerine koyulmuş hali.
 
Odanın nispeten toplanmış hali.
 
 
Enson halide bu şekilde.
 
   Maddi olarakta ancak bu kadar yapabildim. Kumunu kayasını koyamadım daha. Yavaş yavaş seyrine doyum olmayan bir akvaryum olmasını isityorum.
xhadesx2007-06-02 14:32:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2007 14:12

Ellerinize kolunuza sağlık sayın benan bey gerçekten güzel bir çalışma olmuş tebrikler yeni tankda çok güzel sağlıklı balıklarClap

1.9.0.32007-06-02 14:13:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HAKAN EFEÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2005
İl: Ankara
Mesaj: 1011
HAKAN EFEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2007 14:41
Benan Bey çok uğraştığınız belli.Elinize sağlık.Çok güzel olmuş.İnanın hazırından daha güzel olmuş.Güle güle izleyin akvaryumunuzu.Allah banada böyle bi akvaryum nasip eder inşallah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahli1972Çevrimiçi

Kayıt: 04/02/2006
İl: Izmir
Mesaj: 12
ahli1972Çevrimiçi
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2007 14:50
Güzel olmuş, elinize sağlık. Akvaryum kaça maloldu boş olarak?
encort2007-06-04 02:49:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

07es26Çevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 371
07es26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2007 16:33
Tebrikler, ellerinize ve emeğinize sağlık, çok güzel olmuş. Neredeyse sizin eski tankınız büyüklüğünde bir tanka bende yeni sahip oldum ( 15 gün kadar önce), umarım sizinkiler gibi bir sistemi kurmayı becerebilirim.
 
Hayırlı olsun, sağlıklı balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mebinusÇevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2007
İl: Burdur
Mesaj: 28
mebinusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2007 16:34
Ellerinize sağlık epey uğraşmışsınız. Sağlıklı balıklar inşallah.Thumbs%20Upencort2007-06-04 02:50:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

atilla tarhanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 776
atilla tarhanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2007 17:09
 
 
  Benan'cığım, önce minik yavrunuza ömür boyu sağlıklı ve mutlu yaşamlar dilerim, analı-babalı büyüsün ve bahtı açık olsun. 
 
 Yeni akvaryumun da hayırlı olsun, ellerine sağlık. Taş- kum işini önümüzdeki haftaya kadar ayarlarım sanıyorum.  Hatta gidebilme şansı olsa Çatalca-Muratbey'de -süper- sözcüğünün yetersiz kalacağı taşlardan toplayabiliriz. Görüşmek üzere, hoşça kal.Wink
 
 RobiNSoN'dan sevgiler ve selamlar. Thumbs%20Up

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CarmentalityÇevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2007
İl: Edirne
Mesaj: 185
CarmentalityÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2007 17:46
Bayağı bi emek harcamışsınız, akvaryum kurulumunu bitirdikten sonraki yorgunluğu akvaryuma bakarak atmak, en büyük keyif :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KronossÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2007
İl: Izmir
Mesaj: 330
KronossÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2007 19:21
Tebrikler çok güzel olmuş.
 
Emeğe Saygı.ClapClapClap

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2007 20:59
Tebrikler bence güzel olmuş fakat biraz boş gibi ama ileride yavrularıda olursa inşallah doldurur bence en kısa zamanda kum koysanız iyi olur saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xhadesxÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 413
xhadesxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2007 01:28
İlginize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar.
 
  Yavruları sormuşsunuz.Wink Gayet iyiler, alttaki 180 litrelik akvaryumlarını dört gözle bekliyolar. Saygılarımla.
 
 
 
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

merzifonluÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2007
İl: Çorum
Mesaj: 229
merzifonluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2007 02:01

Büyük akvaryumun maliyeti ne oldu sehpa hariç yazabilirmisiniz teşekkür ederim.Beta akvaryum kaça yaptı akvaryumu?

merzifonlu2007-06-04 02:05:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xhadesxÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 413
xhadesxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2007 18:14
Özüe dilerim yazmakta biraz geçiktim. Fiyat yazmak istemedim ama madem sordunuz 325 ytl rodaj ücreti yarı yarıya indirimi vardı. Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2007 18:36
Güzel bir çalışma her karesini bizlere sergilemişsin, çokta emek harcamışsın.
 
Ama bana fiyat çok geldi. Unhappy

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir