100*40*50* akvaryum için çözüm


high_axiÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 48
high_axiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 00:56
Doğru bir karar vermişsiniz ancak yunusların en az 300 lt.de ve tek tür olarak beslenmesinin en iyi sonuçları verdiği konusunda bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar hemfikirler, bir ara araştırmıştım bu konuyu...Hem tankınızın boyutları hem de balıkların uyumunu göz önüne aldığımızda sarı prenses ve iceman en uygunu sanırım sizin için. Yavrudan balık beslemek birçok açıdan en doğrusu, büyüdüklerinde de balıkları eleyerek sağlıklı birer koloni sahibi olabilirsiniz. Demasoniler hakkında bir bilgim olmadığı için birşey söylemem doğru olmaz. Sağlıklı balıklar dilerim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

calciteÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2011
İl: Nevsehir
Mesaj: 231
calciteÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 01:16
[QUOTE=Dark3n] [QUOTE=calcite]
Kullandığım motorun resmi bu ve 4 yetişkin, 5 damızlık altı, 11(2 aylık yavrular) yavru demasonim olan akvaryumumu çok rahat temizleyip, sararmayı ve kokuyu önlüyor. Tabiki içindeki karbon sayesinde. Ortalama 3-4 haftada bir temizlemek yetiyor.
 
Diğer arkadaşlarında belirtiği gibi balık sayınızı azaltmanız hatta malawi türüne geçmeniz daha uygun olabilir. Emin olun malawi türleride davranış ve renkleri ile sizi cezbedebilir. Amerikan ve tanganyikalar çok fazla büyüdükleri için küçük akvaryumda yaşamaları ve üremeleri çok zor olur. Malawilerde aksine 5-6 cm arası yavrulama dönemine girerler. Özellikle mbuna türleri 10-12 cm geçmezler.[/QUOTE]

Bu iç filtre mi dış filtre mi ?
[/QUOTE]
 
 
Ustam bu iç filtre 3 bölmeden oluşuyor normalde ama benim akvaryuma yüksek geldiği için 2 bölmesini kullanıyorum. üst bölmede motor kısmı var, alt bölmede ise karbon, elyaf, biobal ne istersen koy. suyu berrak tutmadaki başarısı çok iyi, aslında 2. bir malzeme bölmesi daha var, o da olsa daha çok filtre malzemesi alır. Benim akvaryumun yüksekliği yetmediği için çıkarmak zorunda kaldım.
 
Fİltrenin markası Minjiang NS f600. Malawiye geçme tercihine çok sevindim. Demasoniyi ise tavsiye ederim. Aslında seçeceğin türlerin video paylaşım sitelerinde akvaristler tarafından yüklenmiş videoları mevcut. O videoları izleyip seni etkileyen türü seçmen daha iyi olur derim. Birde sana tavsiyem ilan forumunu takip etmen, çok güzel ilanlarla karşılaşırsın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Abı_HayatÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2011
İl: Ankara
Mesaj: 44
Abı_HayatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2011 18:29
Memduh bey : bilgileriniz için çok teşekkür ederim çok sağolun
gökmen bey : en yakın zamanda değişimi yapcam ve fotoları sizinle paylaşcam destekleriniz için hepinize tekrar takrar teşekkür ederim. ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir