Yıllar Sonra Hobiye Dönüş
Gönderim Zamanı: Dün 22:09
Ölçüler: 90-40-30
Canlı Türleri: şu an için canlı yok
Bitki Türleri: eledora bacopa zeytin rotala monte carlo moss bi kaç çeşit daha var ama isimlerini bilmiyorum 😅
Tankın Yaşı: iki gün
Filtrasyon ve Işıklandırma: sunsun 603b sharkled full spektrum armatür
Tasarım ve Dekorasyon: lav kırığı lav kayası siyah kum yati kökü
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264751/281120252206121.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264751/291120250913421.jpg[/IMG]
Saygıdeğer büyüklerim ve değerli kardeşlerim yıllar önce bıraktığım akvaryum hobisine sayenizde tekrar başlamış bulunuyorum yeni kurulum olduğu için suda biraz bulanma var bi kaç hafta sonra canlıları eklemeyi düşünüyorum yorum ve tavsiyelerinizi beklerim [EDIT]enginhayta,2025-11-29 10:38:37[/EDIT]
Canlı Türleri: şu an için canlı yok
Bitki Türleri: eledora bacopa zeytin rotala monte carlo moss bi kaç çeşit daha var ama isimlerini bilmiyorum 😅
Tankın Yaşı: iki gün
Filtrasyon ve Işıklandırma: sunsun 603b sharkled full spektrum armatür
Tasarım ve Dekorasyon: lav kırığı lav kayası siyah kum yati kökü
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264751/281120252206121.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264751/291120250913421.jpg[/IMG]
Saygıdeğer büyüklerim ve değerli kardeşlerim yıllar önce bıraktığım akvaryum hobisine sayenizde tekrar başlamış bulunuyorum yeni kurulum olduğu için suda biraz bulanma var bi kaç hafta sonra canlıları eklemeyi düşünüyorum yorum ve tavsiyelerinizi beklerim [EDIT]enginhayta,2025-11-29 10:38:37[/EDIT]
Beğenenler: [T]180581,umitopall [/T][T]21182,Cyber_Scout[/T][T]19769,ogurcay[/T][T]12491,Street Parrot[/T][T]241532,isssmailak[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Saat 3 Dakika önce
Bakteri kültürü ile sağlıklı ve temiz bir kurulum yapkış olursunuz.. detayları yazmadığınız ve suyun bulanıklığı henüz mekanik,kimyasal ve biyolojik filtrelemenin doğru başlatılmadığını gösteriyor.
1.nci hafta %50
2.nci hafta %70
3.ncü hafta %25
4.cü hafta %20
Su değişimi yapmadan balık eklemeneniz iyi olur.
Filtre hacme yeterli akıntıyı veremeyebilir.
Ek bir sirkülasyon motoruna ihtiyaç duyabilirsiniz.
1.nci hafta %50
2.nci hafta %70
3.ncü hafta %25
4.cü hafta %20
Su değişimi yapmadan balık eklemeneniz iyi olur.
Filtre hacme yeterli akıntıyı veremeyebilir.
Ek bir sirkülasyon motoruna ihtiyaç duyabilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 14 Saat 49 Dakika önce
Tür olarak karides ve bulabilirsem sivrisinek rasbora koymayı isterim bulamazsam lepistes olur büyük ihtimalle bakteri kültürüne gelecek olursak bakteri kültürü su düzenleyici kullandım ilk kurulumda canlı yükünü de az tutarsam 80 litre su var filtre içini de en altta seramik halka elyaf aquaclay ince sünger bio ring kalın sünger su berraklaştırıcı taşlar olacak şekilde düzenledim süreç nasıl olacak bakıp göreceğiz
Gönderim Zamanı: 11 Saat 6 Dakika önce
Filtren bu akvaryuma hiç uygun değil acilen filtreni yüksek debili bir filtreyle değiştirmeni tavsiye ederim[EDIT]Kturan06,2025-11-29 12:55:39[/EDIT]
+1: [T]19769,ogurcay[/T]
Gönderim Zamanı: 10 Saat 20 Dakika önce
Filtreniz söylendiği gibi haciminize uygun değil 700-800l/saat bir dış filtre almanızı öneririm. Aquael ultramax 1000 i önerebilirim bu modeli debisi kısık şekilde 120 litre akvaryumumda kullanıyorum ve herşey sorunsuz.
Gönderim Zamanı: 9 Saat 36 Dakika önce
Filtre ile alakalı tavsiyelerinizi dikkate alacağım forumda sunsun 603b modeli ile ilgili konuları okuyup yaklaşık 80 90 litre akvaryumlarda sorunsuz kullanan üyeleri görüp almıştım yeterli gelmezse daha yüksek hacimli bir filtreye geçebilirim [EDIT]enginhayta,2025-11-29 14:24:52[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 9 Saat 34 Dakika önce
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264751/291120251425451.jpg[/IMG] üçüncü gün su daha da berraklaştı
Gönderim Zamanı: 9 Saat 26 Dakika önce
[QUOTE=enginhayta]Filtre ile alakalı tavsiyelerinizi dikkate alacağım forumda sunsun 603b modeli ile ilgili konuları okuyup yaklaşık 80 90 litre akvaryumlarda sorunsuz kullanan üyeleri görüp almıştım yeterli gelmezse daha yüksek hacimli bir filtreye geçebilirim [/QUOTE]
Mevcut sunsun kalıp ek bir dalga motoru yada sirkülasyona katkı bir ekleme yeterli ve ekonomik olur..
Mevcut sunsun kalıp ek bir dalga motoru yada sirkülasyona katkı bir ekleme yeterli ve ekonomik olur..
Gönderim Zamanı: 9 Saat 10 Dakika önce
[QUOTE=Cyber_Scout]
Mevcut sunsun kalıp ek bir dalga motoru yada sirkülasyona katkı bir ekleme yeterli ve ekonomik olur..[/QUOTE] temudan kuponla cam emiş basış borusu almıştım yüzey emiş aparatı vardı akvaryumun bir tarafından yüzeydeki tabakayı alıp diğer taraftan da dalga yapacak şekilde temiz suyu veriyor ilk kurulumda yüzeyde yağ tabakası vardı iki güne suyun yüzeyi cam gibi oldu küçük bir şelale filtreyi ek olarak alabilirim ilerleyen zamanlarda
Mevcut sunsun kalıp ek bir dalga motoru yada sirkülasyona katkı bir ekleme yeterli ve ekonomik olur..[/QUOTE] temudan kuponla cam emiş basış borusu almıştım yüzey emiş aparatı vardı akvaryumun bir tarafından yüzeydeki tabakayı alıp diğer taraftan da dalga yapacak şekilde temiz suyu veriyor ilk kurulumda yüzeyde yağ tabakası vardı iki güne suyun yüzeyi cam gibi oldu küçük bir şelale filtreyi ek olarak alabilirim ilerleyen zamanlarda
+1: [T]21182,Cyber_Scout[/T]